UTSKRIFT

Design gjort enkelt med Canon PosterArtist

Få utløp for kreativiteten din, og se hvor enkelt det er å lage og skrive ut menyer, kalendere og mye annet til den lille bedriften din.
A printed year planner created in Canon PosterArtist, with the title 'Leon's Bakery 2023 Calendar' and an image of a man and a woman in front of shelves of bread.

Det trenger ikke å være komplisert eller dyrt å promotere den lille bedriften din. Canon PosterArtist er kompatibelt med Windows og MacOS og er et kostnadsfritt nettprogram som gir deg kreativ frihet til å lage brosjyrer, bannere, menyer og annet på en enkel måte.

Med hundrevis av maler og en rekke fonter og bilder du kan velge mellom, trenger du ikke være profesjonell designer for å komme i gang. Det er til og med mulig å generere QR-koder som du kan legge til på designene dine.

Du kan logge på Canon PosterArtist med en eksisterende nettkonto, for eksempel Google, Twitter eller Facebook, eller opprette en egen sikker Canon-ID.

Her skal vi vise deg hvordan du kan bruke PosterArtist-malene til å lage en meny og en kalender for et liten bakeri.

Design en meny i PosterArtist

Et skjermbilde av Canon PosterArtist med en menymal som er klar for redigering.

Velg en mal for Meny fra kategorien Mat og drikke som et utgangspunkt for designen, og rediger malen ved å klikke på et sideelement.

Et skjermbilde av Canon PosterArtist med en meny for et bakeri, med alternativer for bildeopplasting til venstre og alternativer for bilderedigering til høyre.

Velg Filer for å laste opp bilder fra datamaskinen, Google Drive™, Dropbox™ eller Microsoft OneDrive®. I tillegg kan du velge mellom en rekke royalty-frie bildebiblioteker i menyen Bilder.

Når du starter Canon PosterArtist for første gang får du en rask omvisning på nettstedet slik at du kan gjøre deg kjent med oppsettet og funksjonene. Når du er klar til å begynne trykker du på Menu (meny) på startsiden til PosterArtist for å se en rekke ulike maler i panelet til venstre.

Det viktigste trinnet er å legge til et iøynefallende bilde som viser kundene hva du driver med. Du kan laste opp dine egne bilder eller velge bilder fra et bildebibliotek. Det finnes også ulike rammer og redigeringsverktøy du kan bruke på bildet ditt.

Hvis du vil erstatte grafikken øverst til venstre i malen, trykker du på Clipart (utklipp). Velg Food and Drink (mat og drikke) fra rullegardinmenyen for å se en rekke utklippsalternativer, inkludert et rundstykke som er perfekt for baketemaet.

Et skjermbilde av Canon PosterArtist med en bakerimeny.

Hvorfor ikke gi malen din et personlig preg med en kort introduksjon om hvordan teamet ditt fungerer, eller at maten din er laget med kjærlighet og ferske ingredienser? Rediger elementene og prisene på menyen, og ikke glem å legge til åpningstidene. Du kan justere skriftstørrelsen og fargene, samt linje- og tegnavstanden mellom teksten.

Et skjermbilde av Canon PosterArtist med alternativene for Lagre produkt.

Når du er fornøyd med menydesignen, velger du Lagre for å laste den ned på datamaskinen eller til Google Drive, Dropbox eller Microsoft OneDrive for enkel deling med kolleger.

Tilpasse en kalender i PosterArtist

Et skjermbilde av Canon PosterArtist med en tom side med et utvalg av alternativer for kalendermaler i et panel til venstre.

Velg malen for Kalender fra Canon PosterArtist-hjemmesiden – du kan velge liggende eller stående retning. Hvis du velger Endre originalstørrelse, kan du velge blant en rekke forhåndsinnstilte størrelser eller legge inn dine egne egendefinerte mål.

Et skjermbilde av Canon PosterArtist med en liggende kalender som blir designet for et bakeri.

Tittelen og året kan plasseres der du vil, og du kan finjustere skriftstørrelsen, fargen og tekstavstanden. Ikke vær redd for å eksperimentere – men for å gi merkevaren din en tydelig identitet bør du velge noen konsekvente farger og unngå å bruke for mange skrifttyper.

Menyer er viktig i restaurantbransjen, men en kalender som du kan gi eller selge til kundene kan også promotere bedriften din og øke salget. Hvis kundene henger opp kalenderen hjemme, fungerer den som en visuell påminnelse om bedriften din. Det er også nyttig å ha en bedriftskalender for arbeidslister, arrangementer og bursdager.

Basert på stilen til bedriften din kan du velge om du vil ha en minimalistisk eller fargerik uttrykk. Som med menyen kan du enkelt redigere all tekst og grafikk.

Legg til et bakgrunnsbilde – kanskje et bilde av en medarbeider som jobber for å gi det hele et personlig preg. Du kan også velge QR code (QR-kode) på panelet til venstre for å generere en kode som kobler designet til nettstedet ditt eller kanalene dine i sosiale medier.

Det finnes ingen riktig eller feil måte å gjøre det på, så det er bare å slippe fantasien løs. Hvis du ombestemmer deg kan du trykke på bakoverpilen for å gå noen trinn tilbake.

Skrive ut PosterArtist-designene

En Canon MAXIFY GX3050-skriver som står på et trebord og skriver ut et stort antall menyer laget i Canon PosterArtist.

Canon MAXIFY GX3050 er ideell for utskrift av menyer, kalendere, bildemontasjer med mer. Den tar ikke mye plass, er enkel å bruke og vedlikeholde og kan skrive ut store volumer av dokumenter.

Når du er fornøyd med designet, trykker du på Proceed to print (fortsett til utskrift). Første gang du gjør dette blir du bedt om å installere et programtillegg for utskrift.

En skriver med høy ytelse fra Canon PIXMA- eller MAXIFY-serien gir flotte resultater. Canon MAXIFY GX3050 gir lave driftskostnader, noe som er svært viktig for små bedrifter. Med denne skriveren kan du skrive ut opptil 14 0001 utskrifter med et komplett sett med blekkflasker. Du kan også skrive ut bannere som er opptil 1,2 m lange, slik at du får plass til å eksperimentere med designene dine. Hvis du er på jakt etter et bærbart alternativ, kan Canon PIXMA TR150 tas med på farten, slik at du kan skrive ut profesjonelle design raskt.

Du kan også lagre designene dine som JPEG-filer på en datamaskin og dele dem i sosiale medier.

Endringer i siste liten og sikker lagring

En trykt meny for et bakeri, laget i Canon PosterArtist, som ligger på et grått forkle med en treskje og noen målebegre for baking.

Hvis du vil promotere bedriften din på sosiale medier, kan du vise frem utskriftene dine sammen med et utvalg av temabaserte tilbehør.

Det fine med Canon PosterArtist er at du kan redigere designene dine raskt for å imøtekomme prisendringer, rabatter og spesialtilbud. Du trenger heller ikke å lagre designene på datamaskinen hver gang du gjør en liten endring. Hvis du lagrer designene dine i skybaserte lagringstjenester, mister du dem ikke hvis datamaskinen utsettes for et sikkerhetsproblem.

Når du har mestret menyer og kalendere, kan du kanskje prøve å lage en fotomontasje av produktene dine eller ansatte, og deretter skrive den ut og henge den opp i bedriftens lokaler.

Markedsføring av små bedrifter trenger ikke å være skummelt – PosterArtist er et brukervennlig designverktøy som forenkler den kreative prosessen, slik at du kan lage iøynefallende markedsføringsmateriell raskt og enkelt.

Nikita Achanta

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • UTSKRIFT

  Videreutvikle virksomheten din med MAXIFY GX7050

  Canon MAXIFY GX7050 er ypperlig for bedrifter. Den er svært rask og allsidig og gir resultater av topp kvalitet med svært lave driftskostnader.

 • UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivere og deres fordeler

  Oppdag seks grunner til at du trenger en MegaTank-skriver.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut lister, planer og mål

  Vær kreativ med en Canon PIXMA-skriver, og hold deg organisert og oppmerksom året rundt.

 • UTSKRIFT

  Finn ut hva som er det rette for deg: blekk eller laser?

  Oppdag forskjellene mellom Canons blekk- og laserskrivere, og finn ut hvilken som passer best til dine behov.