UTSKRIFT

Fem grunner til at MAXIFY GX7050 kan spare deg tid og penger

Canon MAXIFY GX7050 er ypperlig for bedrifter. Den er svært rask og allsidig, med forbedrede tilkoblingsmuligheter, og gir resultater av topp kvalitet med svært lave driftskostnader.
En Canon MAXIFY-skriver oppå et trebord.

«Dokumentene våre må samsvare med kvaliteten på tegningene våre», sier Ian Scullion, en av tre travle arkitekter som arbeider hos Fasciato Architects i Altrincham i Manchester-området i Storbritannia. «Som merke er det viktig med et enhetlig utseende på tvers av det trykte materiellet.»

I tillegg til de arkitektoniske tegningene i A3 og A0 som firmaet lager for prosjekter, må det også produsere mange utskrifter i vanlig størrelse, enten det er dokumenter for kunder eller planleggingsbruk.

I et konkurransepreget marked må alle bedrifter se bra ut på papir. Canons MAXIFY-skrivere for bedrifter er raske, brukervennlige og leverer førsteklasses kvalitet til svært lave drifts- og eierkostnader.

Her avslører Ian og Canon-produktspesialist Zubair Rahim fordelene ved å bruke en Canon MAXIFY GX7050-skriver på arbeidsplassen.

1. Rask og brukervennlig

Et nærbilde av berøringsskjermen på en Canon MAXIFY-skriver.

Den nye MAXIFY-skriveren (og søstermodellen) er de første Canon MegaTank-skriverne med berøringsskjerm. «Det er veldig nyttig og gjør alt så enkelt, fra først å konfigurere skriveren og koble til Wi-Fi, til skanning og kopiering», sier arkitekten Ian Scullion.

En person som bytter papiret i en Canon MAXIFY-skriver.

Den nye MAXIFY-modellen har 2 x 250-arks papirmatingskassetter i bunnen samt mating bakfra og en 50-arks D-ADF (automatisk dokumentmater) som kan skanne begge sider av et tosidig dokument i én omgang.

Ian ble spesielt imponert over den raske og enkle konfigureringen av MAXIFY GX7050. «Hele installasjonsprosessen tok bare ca. 10–15 minutter», sier han. «Hver av de fire blekkflaskene er individuelt kodet og fargekodet, slik at du fysisk ikke kan helle blekk i feil tank. Du trenger ikke å klemme på flaskene, og blekket slutter automatisk å renne når tanken er full, så det blir ikke noe søl.»

Han likte også utskrifts- og skannehastighetene, siden han og kollegene hans ofte arbeider med stramme tidsfrister. Det tar ca. sju sekunder å skrive ut én enkelt side, og utskriftshastigheten for flere sider i sort/hvitt eller farger er rundt 24 eller 15,5 bilder i minuttet¹.

«En av fordelene med GX7050 i forhold til GX6050 er at den er utstyrt med skanning i én omgang for tosidige dokumenter», forklarer Zubair. «To skanneelementer betyr at du ikke trenger å skanne én side, vende siden og skanne den andre. Hvis du har en bunke med tosidige dokumenter, sparer du mye tid og krefter.»

Hvis du vil ha en mindre og rimeligere MAXIFY-skriver, er GX6050 pakken for deg.

2. Utmerket kvalitet som får deg til å se flott ut på papir

En person som skriver på den bærbare PC-en sin som er plassert på et skrivebord som er dekket av arkitekturutskrifter.

«Forbedringen av fargemetningen var tydelig på vårt brevpapir», sier Ian. Og holdbarheten til blekket vil bli satt pris på når vi diskuterer dokumenter på stedet.»

Kvaliteten på dokumentene en bedrift sender ut, kan være avgjørende når det gjelder hvordan kundene ser på dem. «Noen ganger sender vi inn bidrag til priser eller konkurranser, og vi liker også å skrive ut bilder for kontoret ved hjelp av ulike papirtyper», sier Ian. «Utskriftskvaliteten til MAXIFY GX7050 er mye bedre enn andre skrivere vi har brukt tidligere.»

«GX7050 og GX6050 er de første skriverne i serien med påfyllbare MegaTank-blekkassetter som bruker pigmentblekk i alle tre farger samt sort», legger Zubair til. «Dette gjør at de kan lage svært skarp, solid tekst og rik, levende fargegjengivelse for grafikk, med utrolige detaljer som bevarer utseendet til selv de minste skrifttypene, som ofte brukes til liten skrift i juridiske dokumenter.»

3. Intuitive funksjoner for å øke produktiviteten

En mann som holder en utskrift og skriver ut fra telefonen på en Canon MAXIFY-skriver.

Bruken av pigment i MAXIFY-blekk sikrer at dokumentene er svært «bedriftsholdbare», i tillegg til at de er flekkbestandige, vannbestandige og markørbestandige.

En mann sittende ved et skrivebord på et kontor med en Canon MAXIFY-skriver på et trebord bak ham.

«Disse MAXIFY-skriverne har også en vedlikeholdskassett som brukeren kan bytte ut, og som samler opp blekk som fester seg under rengjøring av skrivehodet», sier Zubair Rahim, produktspesialist hos Canon. «Det kan hende du må gjøre dette én gang i året, avhengig av bruken, og det er svært enkelt å bytte.»

MAXIFY GX7050 har tre papirmatingskuffer. De to fremre kassettene kan ta 250 ark hver (GX6050 har bare én fremre kassett), og den bakre skuffen har plass til 100 ark. «Vi liker allsidigheten som de mange skuffene gir oss», sier Ian. «Den bakre skuffen er spesielt egnet for spesialpapir, slik at du kan skrive ut glanset eller matt fotopapir, konvolutter, etiketter, visittkort, magnetisk kontormateriell og til og med bannere på opptil 1,2 meter. Det er alt vi trenger for alle utskriftsbehovene våre.

«Jeg liker å kunne skrive ut dokumenter direkte fra telefonen», legger han til. «Det er også flott å kunne skanne dokumenter og sende dem direkte via e-post, ved hjelp av berøringsskjermen, eller lagre dem på en USB-minnepinne som er koblet til forsiden av skriveren. Du kan også velge å skanne dem til en nettverksmappe. Alt er så intuitivt, og hele prosessen er virkelig strømlinjeformet.»

4. Fleksible tilkoblingsmuligheter

En mann som bruker telefonen sin til å skrive ut på en Canon MAXIFY-skriver.

Med Canon PRINT-appen kan du skrive ut, kopiere og skanne fra smartenheter, samt endre utskriftsinnstillinger, kontrollere blekknivåer og kjøre vedlikeholdsrutiner. Disse MAXIFY-skriverne er også fullt kompatible med Apple AirPrint for iOS og Mopria for Android.

«Vi bruker WhatsApp til å snakke med kunder som noen ganger sender oss bilder eller dokumenter på den måten, så det er svært nyttig å kunne skrive ut direkte fra telefonene», sier Ian. «Vi bruker også et nettbrett, så hvis vi diskuterer et problem med en kunde, kan vi enkelt skrive ut et dokument eller en tegning og deretter tegne over det. Skanning av papirdokumenter til en USB-minnepinne er også en mer effektiv lagringsmetode enn å beholde store papirbunker.»

Det er også nyttig for personer som arbeider utenfor kontoret, for å kunne lage utskrifter på kontoret som skal deles eller signeres. «Med PIXMA Cloud Link kan du skrive ut fra hvor som helst via Canon PRINT-appen», legger Zubair til. «Du kan også skanne dokumenter eksternt ved hjelp av smartenhetens kamera og skrive dem ut igjen ved basen, eller du kan skanne dokumenter på kontoret ved hjelp av skriveren og sende dem til en smarttelefon.»

5. Lave eierkostnader

En arkitekt sittende ved skrivebordet sitt på et kontor som ser over papirer.

Kostnadsbesparelsene som er mulig med begge MAXIFY-skriverne, skyldes i hovedsak MegaTank-designet, som bruker blekkflasker med høy kapasitet i stedet for vanlige patroner.

Et nærbilde av en Canon MAXIFY-skriver, som viser blekkassettene foran.

«Fra en blekkskriver for bedrifter forventer du vanligvis å få rundt 1000 til 1500 sider fra et sett med patroner med høy kapasitet», sier Zubair. «Fra disse MAXIFY GX-skriverne får du opptil 14 000 sider², eller til og med opptil 21 000 sider hvis du bytter til økonomimodus³. Selv om du skriver ut 1000 sider per måned, trenger du ikke å bekymre deg for å bytte blekk på over et år. Det sparer tid og krefter, og det reduserer også plastavfall.»

De viktigste fordelene med GX7050, og GX6050, er lave drifts- og eierkostnader. «Vi deler dette inn i gjennomsnittskostnaden per side og den totale kostnaden for bedriften i løpet av ca. fem år, inkludert prisen på selve skriveren og rekvisitaene», forklarer Zubair. «Begge er svært lave med disse skriverne. Du kan forvente gjennomsnittlige besparelser på 85 % på drifts- og eierkostnadene sammenlignet med de ti beste laser- og blekkskriverne.»

Dette er gode nyheter for firmaer som Ians. «Vi er veldig glade for at GX7050 gir oss så store kostnadsbesparelser», sier han.

Skrevet av Matthew Richards

 1. Utskriftshastigheten for dokumenter er gjennomsnittet av ESAT (Word, Excel, PDF) i testen for kontorkategorien for enkeltsidig utskrift – ISO/IEC 24734.

  Utskriftshastigheten kan variere avhengig av systemkonfigurasjon, grensesnitt, programvare, dokumentinnhold, utskriftsmodus, sidedekning, papirtype osv.

 2. Sidekapasiteten for blekkflasken som brukes for innledende oppsett, er lavere enn for nye blekkflasker, fordi en del av blekket brukes til å fylle skrivehodet under oppsettet. Sidekapasiteten er oppgitt som en anslått verdi basert på Canons egen testmetode, som bruker ISO/IEC 24712-fargekartet og simulering av kontinuerlig utskrift med nye blekkflasker etter det innledende oppsettet.

  Sidekapasiteten for sort blekk og farget blekk kan ikke kombineres.

  Sidekapasiteten varierer betydelig avhengig av innholdet som skrives ut, og andre faktorer.

 3. Økonomimodusen reduserer blekkforbruket ved å minske tettheten, så 50 % flere sider kan skrives ut enn i standardmodus
 4. Estimert gjennomsnittlig besparelse ved utskrift av 1000 sider i måneden over 5 år basert på innkjøpskostnaden for maskinvare pluss toner- eller blekkutgifter. Sammenligningsmodellene i den totale eierkostnadsbesparelsen inkluderer de ti mestselgende fargelaserskriverne og de ti mestselgende blekksriverne i henhold til IDC EMEA Hardcopy Tracker (data for 1. til 3. kvartal 2020). Se Canons nettsted for mer informasjon.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivere og deres fordeler

  Oppdag seks grunner til at du trenger en MegaTank-skriver.

 • To bygningsarbeidere skriver ut dokumenter på en Canon PIXMA TR150. En oransje vernehjelm ligger på bordet ved siden av dem.

  UTSKRIFTSTIPS

  Skriv ut på farten med PIXMA TR150

  Finn ut hvordan en bærbar skriver kan bidra til å styrke mobile bedrifter.

 • UTSKRIFT

  Finn ut hva som er det rette for deg: blekk eller laser?

  Oppdag forskjellene mellom Canons blekk- og laserskrivere, og finn ut hvilken som passer best til dine behov.

 • En person som bruker Easy-PhotoPrint Editor-appen på et nettbrett for å skrive ut et familiebilde trådløst på en Canon PIXMA-skriver på et skrivebord.

  UTSKRIFT

  Slik bruker du en trådløs skriver

  Smarte måter du kan få mest mulig ut av den trådløse skriveren din på.