A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

Undervis og underhold barna dine med Creative Park-håndverk

Enten det er en regntung dag og du trenger noe som kan underholde barna, eller du har sittet inne for lenge og ønsker et kunstnerisk utløp for å engasjere og undervise barna, kan papirkunst hjelpe! Det er terapeutisk, gøy for hele familien og kan virkelig hjelpe med oppmerksomheten. Canons Creative Park er en kostnadsfri ressurs med mange sider på Internett som gjør at alle med en Canon-skriver kan laste ned hundrevis av spennende papirprosjekter. Spesielt har Family Fun Time-seksjonen en mengde stimulerende alternativer, inkludert spill, belønningskart, labyrinter, matematiske hjelpemidler, flerspråklige alfabeter – for å nevne noen – så start opp skriveren og la oss komme i gang!

Du trenger:

  • En skriver – les videre for å finne ut hvilken skriver som passer for deg.
  • Papir
  • Saks/tapetkniv
  • Limstift og trelim
  • Linjal eller vinkelhake
  • Blyant
  • Objekt med spiss tupp
  • Tannpirker
  • Pinsett

Brettspill

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
La barnas fantasi vandre med dette adventure-brettspillet, som er tilpasset med spørsmål og utfordringer som du har valgt.

Alle liker brettspill, og med Sugoroku kan du lage ditt eget. I dette brettspillet reiser opptil åtte dyr gjennom en rekke habitater for å finne frem til skattekisten som venter på slutten. Med haugevis av tomme områder kan foreldre (eller barn) lage skreddersydde trinn og instruksjoner for en unik og personlig spillopplevelse. Hva med å legge til kunnskapsspørsmål eller matematiske problemer som barna dine kan løse for å gi moroa et læringselement?

Tips: Du kan skrive ut spillet på vanlig papir eller matt fotopapir for å få en mer holdbar overflate.

Lage dukker

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Disse eventyrdukkene inneholder spørrekonkurranser og kryptiske beskjeder, og vil vekke barnas fantasi.

De som er glad i eventyr, kommer til å sette pris på papirdukketrioen med Rødhette, bestemor og den store stygge ulven. Når disse dukkene er klippet og brettet i henhold til instruksjonene som er enkle å følge, kan de tilpasses med spørsmål, gåter og vitser.

Tips: La barnet bruke pinsett til å plukke opp og sette på de små delene – ikke bare vil dette føre til et finere resultat, men det vil også bidra til å forbedre finmotorikken.

Regnbuefarget vindmølle

A papercraft colourful windmill.
Enkle design som denne regnbuefargede vindmøllen er gøyale måter å underholde barna på.

Creative Parks papirkunst er ikke bare gøy – det kan også være en interaktiv måte å dele kunnskap med barnet på. Denne regnbuefargede vindmøllen er for eksempel ikke bare til å leke med vinden – den kan også brukes som et læringsverktøy for å forklare hvordan vindkraft fungerer og de grunnleggende prinsippene for energioverføring.

Tips: Husk å bøye og brette langs brettelinjene, og legg til viktige krumninger før du limer.

Påstrykbart overføringspapir

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Finn moteelskeren i deg, og slipp løs kreativiteten din på t-skjorter, totevesker og mye mer!

Kunst- og moteelskere kan bli inspirert til å lage t-skjorter og totevesker med Creative Parks utvalg av påstrykbart overføringspapir, med dyr, planter, piktogrammer med mer. Finner du ikke noe som passer stilen din? Hva med å designe din egen? Lag et bilde som du kan skrive ut på Canons lyse eller mørke påstrykbare overføringspapir for tekstiler, og overfør det til et valgfritt stoff med et strykejern.

Tips: Før du bruker penger på nye tekstiler, kan du prøve å fikse på den eksisterende garderoben din først.

Enestående bokser

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Tenk utenfor boksen med Creative Parks fargerike bokser til oppbevaring av skatter.

Du kan oppbevare alt fra søtsaker til nips i disse praktiske oppbevaringsboksene, som kommer i en rekke sjarmerende design, for eksempel cupcake, iskrem, frukt og til og med kjøretøy. Når barna dine har laget og fylt boksene sine, kan du gi dem valget mellom å gjøre dem om til gaver til en spesiell person eller bare kose seg med dem selv.

Tips: Bruk en uttørket kulepenn, sjablongpenn eller andre spisse gjenstander og linjal til å merke langs linjene for skarpere, finere bretter.

Avslappende fargelegging

A printed colouring in page showing spot the difference.
Fargelegging bidrar til å inspirere fantasien og til å fokusere konsentrasjonen. Mens spill som «finn forskjellen» er gøyalt tidsfordriv.

Fargelegging er en av de mest avslappende og kreative aktivitetene barn kan gjøre. Det fokuserer sinnet på nåtiden og bidrar til å dempe engstelige og stressende tanker. I tillegg til en rekke flotte fargeleggingsark – inkludert dette med dinosaur for yngre barn – har Creative Park en gøyal og variert samling av finn forskjellene, labyrinter, og punkt-til-punkt som underholder barna og styrker konsentrasjonen.

Tips: Gå til Creative Parks Play-seksjon under Educational, og du vil oppdage et stort utvalg av materiell du kan skrive ut.

Skrevet av Natalie Denton

Relaterte artikler
Create a papercraft safari

KREATIV UTSKRIFT

Lag en papirsafari

Skriv ut din egen familieaktivitet med dyretema ved hjelp av Canons Creative Park, og bli inspirert av naturen.

Print family life story

KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut familiens livshistorie

Skriv ut og lag papirhåndverk med bilder av dyrebare familieøyeblikk.

Create your own family treasure hunt

KREATIV UTSKRIFT

Lag din egen skattejakt for familien

Se hvordan du kan skape et spennende eventyr ved hjelp av PIXMA-skriveren og litt fantasi.

Relaterte produkter

Relaterte produkter

Relaterte produkter

Relaterte produkter

Anbefalte apper

Relaterte artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker