Informasjonen på denne siden forklarer hvordan du bruker Apple AirPrint til å skrive ut trådløst fra iPad, iPhone eller iPod touch til en Canon PIXMA-skriver.
AirPrint gir mulighet for umiddelbar utskrift av bilder, e-postmeldinger, nettsider og dokumenter fra iPad, iPhone og iPod touch uten at du trenger å installere drivere eller laste ned programvare. Du trenger bare å velge en AirPrint-skriver og skrive ut.

For å bruke AirPrint trenger du en Apple AirPrint-kompatibel PIXMA-skriver og en av de følgende Apple enhetene som kjører Apples operativsystem iOS.

• iPad: alle modeller
  • iPhone: 3GS eller nyere
  • iPod touch: tredje generasjon eller nyere

Apple-enheten og PIXMA-skriveren du vil bruke, må være koblet til det samme trådløse nettverket (noen ganger kalt WLAN). Vis våre konfigurasjonsveiledninger for trådløs tilkobling av PIXMA for å få hjelp til tilkobling til PIXMA-skriveren.

Skrive ut på en iOS-enhet

Merk: De fleste av de følgende skjermbildene er tatt med en iPhone som kjører iOS7. Utformingen kan være noe annerledes enn på skjermbildet ditt, avhengig av enheten og iOS-versjonen du har installert, men funksjonaliteten er den samme.

1. Kontroller at Canon PIXMA-skriveren din er slått på og koblet til det samme trådløse nettverket (noen ganger kalt WLAN) som Apple-enheten.
    Vis våre konfigurasjonsveiledninger for trådløs tilkobling av PIXMA for å få hjelp til tilkobling til PIXMA-skriveren.
  2. I et program på enheten trykker du på enten på [ Picture_icon1, Picture_icon2eller Picture_icon3] (avhengig av utgaven av iOS du har installert) for vise menyalternativene. Trykk deretter på ikonet [Print] (Skriv ut).

Bilde_iPhone (iOS7)1

Bilde_iPad (iOS6)1

3. Fra [Printer Options] (Skriveralternativer) velger du PIXMA-modellen du bruker.

Bilde_iPhone (iOS7)2

Merk: Kontroller at du er innenfor rekkevidden til skriveren. Alle AirPrint-aktiverte skrivere i området vises.

4. Velg antall kopier, slå på tosidig utskrift hvis du trenger det, og når du deretter er klar, trykker du på [Print] (Skriv ut) for å begynne å skrive ut.

Bilde_iPhone (iOS7)3

Viktig:

Enkelte programmer støtter ikke AirPrint, og noen skriveralternativer vil kanskje ikke vises. Hvis et program ikke gir deg tilgang til skriveralternativene, kan du ikke skrive ut fra dette programmet.

Merk:

Skriveralternativene kan variere avhengig av hvilket program og hvilken skriver du bruker. Når du trykker på skriv ut og velger et modellnavn, vil skriveralternativene som vises, inneholde de følgende fire alternativene:

• Skriver: Velg en modell som kan brukes på det trådløse nettverket eller WLAN
  • Kopier: Velg antall kopier som skal skrives ut
  • Tosidig utskrift: Hvis modellen støtter tosidig utskrift, kan du velge På eller Av
  • Område: Sideområdet kan bare brukes med bestemte programmer og filtyper (for eksempel PDF-filer)

Papirformat

Med AirPrint velges arkstørrelsen automatisk i samsvar med programmet som brukes på Apple-enheten, og regionen der AirPrint brukes.
Når Apples bildeprogram brukes, er standard arkstørrelse 4 x 6 tommer eller KG.
Når dokumenter skrives ut fra Apples nettleser Safari, er A4 standard arkstørrelse i Europa.

Viktig:
Viktig: Programmet kan støtte forskjellige arkstørrelser

Hvis du får problemer med PIXMA-skriveren din når du bruker Apple AirPrint, kan du ta kontakt med oss for å få hjelp.

Kontrollere utskriftsstatusen

Når du skriver ut, vises ikonet [Print Center] (Utskriftssenter) på listen over nylig brukte programmer, som kan brukes til å se utskriftens fremdrift.

1. For å vise listen over nylig brukte programmer trykker du to ganger på knappen [Home] (Hjem) på Apple enheten. Ikonet [Print Center] (Utskriftssenter) vises nederst i [Home]-skjermbildet (Hjem).

Bilde_iPad (iOS6)iPhone (iOS7)

Merk: Print Centre (Utskriftssenter) er bare tilgjengelig mens utskriften pågår.

2. Trykk på ikonet [Print Center] (Utskriftssenter) for å vise [Print Summary] (Utskriftssammendrag).

Hvis du får problemer med PIXMA-skriveren din når du bruker Apple AirPrint, kan du ta kontakt med oss for å få hjelp.

Slette en utskriftsjobb

Bruk en av de to følgende metodene for å slette en utskriftsjobb med AirPrint:

1. Fra skriveren: Hvis skriveren har en LCD-skjerm, bruker du kontrollpanelet for å avbryte utskriftsjobben.
    Hvis skriveren ikke har en LCD-skjerm, trykker du på [Stop]-knappen (Stopp) på maskinen for å avbryte utskriftsjobben.

2. Fra en Apple-enhet: Trykk to ganger på knappen [Home] (Hjem), og trykk på ikonet [Print Center] (Utskriftssenter) for å vise [Print Summary] (Utskriftssammendrag) som vist nedenfor.

Picture_iPhone (iOS7)4

3. I skjermbildet [Print Summary] (Utskriftssammendrag) kan du deretter trykke på [Cancel Printing] (Avbryt utskrift) for å avbryte den aktuelle utskriftsjobben.

Hvis du får problemer med PIXMA-skriveren din når du bruker Apple AirPrint, kan du ta kontakt med oss for å få hjelp.

AirPrint feilsøking

Hvis AirPrint-skriveren ikke er oppført:

• Når du har slått på skriveren, kan det ta noen minutter før skriveren kan kommunisere via et trådløst nettverk (eller WLAN). Kontroller at skriveren er koblet til det trådløse nettverket, og prøv deretter å skrive ut.
    Vis våre konfigurasjonsveiledninger for trådløs tilkobling av PIXMA for å få hjelp til tilkobling til PIXMA-skriveren.
  • Hvis Bonjour-tjenesten på skriveren deaktiveres, kan ikke AirPrint brukes. Kontroller de lokale nettverksinnstillingene for skriveren, og aktiver Bonjour-tjenesten (Bonjour-tjenesten er aktivert som standard i fabrikkinnstillingene).
    Du kan kontrollere Bonjour-tjenestens status på skriveren ved å skrive ut informasjonen om nettverksinnstillingene. Fremgangsmåten for å gjøre dette vil variere avhengig av modell. Se instruksjonene i brukerhåndboken. Hvis du ikke har brukerhåndboken, kan du kan laste den ned ved å velge produktet ditt fra siden for PIXMA-serien.
  • Kontroller at iOS-enheten bruker den nyeste iOS-versjonen, og at programmet du skriver ut fra, er den nyeste versjonen. Følg informasjonen på Apples støtteområde.
  • Noen modeller krever en fastvareoppgradering før AirPrint støttes. Du kan kontrollere at den AirPrint-kompatible PIXMA-skriveren har den siste fastvareversjonen installert, ved å skrive ut et dysekontrollmønster som beskrevet i brukerhåndboken.
    Hvis du ikke har brukerhåndboken, kan du kan laste den ned ved å velge produktet ditt fra siden for PIXMA-serien.

Picture_tab5-1

Sammenlign versjonen av dysekontrollmønsteret med den siste publiserte fastvaren som er tilgjengelig på Canons webområde for kundestøtte, ved å velge produktet fra siden for PIXMA-serien og deretter velge Firmware (Fastvare).

Hvis ingen versjon er synlig på utskriften, bekrefter det at skriverens fastvare må oppdateres. Du kan laste ned den nyeste fastvaren ved å velge ditt produkt fra siden for PIXMA-serien og deretter velge Firmware (Fastvare).

Hvis dokumentet ikke skrives ut, kontrollerer du det følgende:

• Kontroller at skriveren er koblet til samme trådløse nettverk (eller WLAN) som iOS-enheten. Vis våre konfigurasjonsveiledninger for trådløs tilkobling av PIXMA for å få hjelp til tilkobling til PIXMA-skriveren.
  • Kontroller at skriveren har nok papir og blekk.
  • Hvis skriveren har en LCD-skjerm, må du kontrollere at ingen feilkoder/-meldinger vises. Hvis en feilkode/-melding vises, kan du se vår side for feilkoder og -meldinger på PIXMA.
  • Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å bruke en datamaskin til å kjøre utskrift og kontrollere om dokumentet kan skrives ut som vanlig på skriveren. Hvis dokumentet ikke kan skrives ut, kan du se i modellens brukerhåndbok.
    Du kan laste ned brukerhåndboken ved å velge produktet ditt i siden for PIXMA-serien.

Hvis du fortsatt har problemer med PIXMA-skriveren når du bruker Apple AirPrint, kan du ta kontakt med oss hvis du trenger mer hjelp.

Kompatible PIXMA-skrivere

Se listen over PIXMA-skrivere som er kompatible med Apple AirPrint.

Vær oppmerksom på at hvis PIXMA-modellen ikke står oppført i listen, er den ikke kompatibel med Apple AirPrint.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se våre vanlige spørsmål ved å velge produktet fra listen over. Hvis du får problemer med PIXMA-skriveren din når du bruker Apple AirPrint, kan du ta kontakt med oss for å få hjelp.

iPad, iPhone, iPod og iPod touch er varemerker for Apple Inc., registrert i USA og andre land. AirPrint™ og AirPrint-logoen er varemerker for Apple Inc.