CANON EOS R5

Avansert autofokusteknologi

EOS R5 fokuserer med utrolig hastighet, nøyaktighet og presisjon – og kan gjenkjenne og spore motiver mens de beveger seg rundt i bildet. Ta bilder med utrolig skarphet og klarhet som er fullpakket med detaljer.

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Dual Pixel CMOS AF II med 5940 områder og total dekning

Uansett hvor motivet er plassert, kan EOS R5 finne det og fokusere på det raskt ved å bruke 5940 AF-områder som dekker nesten 100 prosent av bildefeltet. Disse fokusområdene kan brukes sammen, individuelt eller i soner som kan flyttes rundt i bildefeltet, alt etter hvor handlingen er.

AF-punkter kan velges med en dedikert multikontroller på baksiden av kameraet eller ved å bruke berøringsskjermen – ved å trykke på den når du er i Live view-modus, eller ved å bruke den som en pekeplate når kameraet ligger mot øyet.

© Martin Bissig / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Kunstig intelligens med avansert læringsteknologi og motivgjenkjenning

EOS ITR AF X-autofokussystemet på EOS R5 er programmert med en deep learning læringsteknologi som opprinnelig ble utviklet for det banebrytende EOS-1D X Mark III-speilreflekskameraet vårt. I innstillingen for ansikts- eller øyegjenkjenning gjenkjenner systemet ansikter på en nøyaktig måte, inkludert de som er i profil, når bare ett øye er synlig. Dette sikrer at motivene forblir sylskarpe, selv når de beveger seg uforutsigbart, og ved grunn dybdeskarphet. Hvis motivet vender hodet bort et øyeblikk, spores fortsatt hodet slik at ansiktet blir skarpt når motivet vender hodet mot kameraet igjen.

I tillegg er EOS R5s kunstige intelligens med avansert læringsteknologi programmert til å gjenkjenne og spore kjøretøy, katter, hunder og fugler – med fokus på kropp, ansikt eller øyne. Dette gjør det enklere enn noen gang å ta bilder av sport og dyreliv, spesielt fugler som flyr. Når du fotograferer motorsport, kan EOS R5 gjenkjenne motorsykler og racerbiler. Det kan til og med skille mellom åpne og lukkede førerhus, og fokuserer på hjelmen til føreren når den er synlig.

© Robert Marc Lehmann

Rask og følsom fokusering

EOS R5 kan fokusere på så lite som 0,05 sekunder – en klasseledende ytelse for et fullformats speilløst systemkamera.1 Autofokus fungerer også i lysnivåer så mørke som -6EV2, som er omtrent det samme som lyset fra en halvmåne.

Denne utrolige lysfølsomheten gjør også at EOS R5 kan fokusere med en maksimal blenderåpning så liten som f/22, slik at telekonvertere kan brukes med objektiver med relativt små blenderåpninger og svært kompakte superteleobjektiver, for eksempel RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM.

Manuell innstilling av objektiv alltid tilgjengelig

Finjuster eller overstyr fokus manuelt i AF-modus uten å måtte vri på en bryter. Denne funksjonen som er populær blant brukere av eldre EF USM-objektiver, er blitt fornyet for RF-objektiver og deres nyere generasjon fokusmotorer.

AF-sporing

Adferden til kameraets AI Servo-autofokussporing kan justeres ved å endre parametre som «sporingsfølsomhet» eller «akselerasjons-/retardasjonssporing» eller ved å velge én av fire innstillinger – konfigurasjoner som er ideelle for ulike typer fotografering av bevegelse.

EOS R5 inneholder programinnstilling A, som automatisk velger én av de fire motivspesifikke AF-innstillingene, avhengig av hva som blir fotografert.

EOS R5 inneholder nå programinnstilling A, som automatisk velger ett av de fire motivspesifikke AF-innstillingene, avhengig av hva som blir fotografert.

Manuell fokusering

Når du fokuserer manuelt, kan tre metoder for fokusassistanse brukes for å sørge for at det viktige fokuset er akkurat der du ønsker det skal være.

• Fokusforstørrelse
Hvis du forstørrer bildet, først med 6x og deretter med 15x, kan du se bildet bedre og evaluere fokus.

• Fokuspeaking
Kantene på delene i fokus på motivet får en egen farge som du velger.

• Dual Pixel-fokusveiledning
Dual Pixel-fokusveiledning, sett første gang i Cinema EOS C300 Mark II-kameraet, bruker kameraets Dual Pixel CMOS AF II-teknologi til å nøyaktig måle avstanden mellom kameraet og motivet og sammenligne dette med den nåværende manuelle fokusinnstillingen. En grafisk veiledning angir om fokuspunktet er foran eller bak kameraets målte verdi, og blir grønn når de to verdiene sammenfaller, noe som indikerer nøyaktig fokus.

Systemet gjør det enklere og mer presist å fokusere manuelt, og gir filmskapere den typen kritisk nøyaktighet de trenger for å arbeide med 4K- og 8K-oppløsninger.

Disse tre verktøyene kan brukes med kompatible RF-objektiver, EF-objektiver eller cine-objektiver med manuell fokusering.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Beslektede artikler

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5' første opptak – naturen i vakre detaljer

  Ulla Lohmann og Robert Marc Lehmann om hvordan Canon EOS R5' sensor på 45 megapiksler og AF-øyesporing hjalp dem med å ta enestående utendørsbilder.

 • ARTIKKEL

  Filme i 8K og oversamplet 4K med Canon EOS R5

  I de første videoopptakene med Canon EOS R5 utforsket Martin Bissig og Ivan D’Antonio hvordan kameraets 8K-funksjonalitet reduserer opptakstiden og samtidig gir flere kreative muligheter.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5: 10 funksjoner du ikke må gå glipp av

  Bli kjent med funksjonene som gjør EOS R5 banebrytende, inkludert muligheten til å ta 45 megapikslers stillbilder med opptil 20 bilder/sekund og 8K RAW-videoopptak.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – hvilket kamera passer best for deg?

  Canon lanserer ikke bare ett, men to banebrytende speilløse kameraer i fullformat. Hvilket kamera passer best for deg? Vi sammenligner EOS R5 og EOS R6.

  1. Per 3. juni 2020, gjelder digitale speilløse systemkameraer med utskiftbare objektiver med en ekvivalent 35 mm fullformatssensor med kontrastgjenkjennende AF og fasegjenkjennende AF på bildeplanet. Beregnet ut fra resultatene av målt AF-hastighet, basert på CIPA-retningslinjer (varierer avhengig av fotograferingsforhold og objektiver som brukes). Målt med interne metoder. Måleforhold: EV12 (omgivelsestemperatur/ISO 100), manuell modus, bruk av RF 24-105mm F4L IS USM (med brennvidde på 24 mm) med følgende innstillinger: lukker utløst ved hjelp av lukkerknapp, 1-punkts AF (midtre AF), enkeltbilde-AF.
  2. Under stillbildeopptak med et f/1.2-objektiv, midtre AF-punkt, enkeltbilde-AF, ved 23 °C / 73 °F, ISO100. Unntatt RF-objektiver med DS-belegg (Defocus Smoothing)