CANON EOS R5

Koble til

EOS R5 er et av de mest tilkoblede kameraene vi noen gang har laget, med muligheten til å overføre bildefiler via smartenheten eller Wi-Fi-nettverket til klienter, profiler for sosiale medier eller til og med til nettskykontoer hjemme via vår image.canon-tjeneste.

Svært stabil, svært rask

EOS R5 kan etablere raskere og mer stabile trådløse tilkoblinger takket være innebygd tobånds 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi og støtte for 802.11a-, b-, g-, n- og 802.11ac-standardene. En Bluetooth Low Energy-tilkobling som alltid er på, sørger for at kameraet er koblet til smartenheter, slik at du kan bla gjennom, redigere og overføre bilder på telefoner og nettbrett i felten.

Kameraet kan bruke Wi-Fi til å kommunisere med smartenheter, laste opp bilder til skyen via image.canon-gatewayen eller sende bilder direkte via FTP.

Camera Connect-program

Kom i gang med den digitale arbeidsflyten på veien, før du kommer tilbake fra filmingen. Åpne Canon Camera Connect-appen på smarttelefonen eller nettbrettet, og EOS R5 kobler seg automatisk til ved hjelp av Wi-Fi, slik at brukerne kan bla gjennom innholdet på kameraets minnekort og overføre bilder for redigering med Canon Digital Photo Professional-appen eller for deling.

Det er også mulig å konfigurere EOS R5 for automatisk bildeoverføring, slik at bildene sendes automatisk til smartenheten mens du tar bilder.

Med denne appen kan fotografer også kontrollere EOS R5-kameraene trådløst – for stillbilder og video. Velg hvor du vil fokusere, juster eksponeringen og se hva kameraet ser, ved hjelp av ekstern Live View, slik at du kan ta bilder fra vinkler som er vanskelige å nå.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect.

Koble Canon-kameraet til Apple- eller Android-enheten din for å fotografere eksternt og dele bilder enkelt.

image.canon

Med Canons nye skytjeneste for fotografering, image.canon, kan brukerne lagre et ubegrenset antall bilder, inkludert RAW-filer, på nett i opptil 30 dager. Bildefiler kan deretter flyttes til Google Disk, Adobes Creative Cloud eller en lokal, frakoblet lagringsplass.

EOS R5 er det første EOS-kameraet som gjør det mulig å laste opp bilder automatisk til nettskyen image.canon, slik at de er klare til bruk på en synkronisert PC eller Mac når du kommer tilbake fra fotoopptak.

Image.canon

Sømløs overføring av bilder og filmer fra Canon-kameraet ditt til enhetene og Internett-tjenestene dine.

FTP

For profesjonelle fotografer med behov for å levere bilder direkte til klienter raskt og sikkert fra felten tilbyr EOS R5 innebygd FTP og FTPS ved hjelp av kameraets innebygde Wi-Fi. FTP-innstillinger kan konfigureres i kameraet eller eksternt ved hjelp av EOS Utility-programvaren, og opptil 10 forhåndsinnstillinger kan lagres for øyeblikkelig fremhenting.

WFT-R10 Wi-Fi-grep (tilleggsutstyr) er tilgjengelig for EOS R5, som også har en Gigabit Ethernet-tilkobling for kablede nettverkstilkoblinger og legger til MIMO-antenner for Wi-Fi med lengre rekkevidde og mindre forstyrrelser. Sikker bildeoverføring via SFTP er også lagt til.

Når bilder rangeres eller merkes med et talenotat, kan disse metadataene overføres sammen med bildefilene – uvurderlig informasjon for bilderedigerere og byråansatte.

Statusskjerm for FTP-overføring
Denne skjermen, etterspurt av nyhets- og sportsfotografer ved sending av bilder via FTP, viser hvor lang tid det tar å sende bildene. Dermed er det enklere for fotografer å avgjøre om de skal fullføre overføringen der de er, eller lete etter en raskere tilkobling et annet sted.

Beskyttet bildeoverføring
Muligheten til å automatisk «beskytte» bilder som har blitt sendt til en FTP-server, er nyttig for mange nyhets- og sportsfotografer. Et bilde blir beskyttet ved at de blir låst og ikke kan bli slettet ved et uhell, og det er enkelt å identifisere hvilke bilder som har blitt sendt til en kunde, når de blir overført til datamaskinen etter fotograferingsøkten.

Canon Mobile File Transfer-appen gir deg full kontroll over FTP-funksjonene og muligheten til å legge til IPTC-data og talenotater i bilder med en smarttelefon, noe som utvider FTP-funksjonene til kameraet.

Les mer, og last ned >

Beslektede artikler

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5' første opptak – naturen i vakre detaljer

  Ulla Lohmann og Robert Marc Lehmann om hvordan Canon EOS R5' sensor på 45 megapiksler og AF-øyesporing hjalp dem med å ta enestående utendørsbilder.

 • ARTIKKEL

  Filme i 8K og oversamplet 4K med Canon EOS R5

  I de første videoopptakene med Canon EOS R5 utforsket Martin Bissig og Ivan D’Antonio hvordan kameraets 8K-funksjonalitet reduserer opptakstiden og samtidig gir flere kreative muligheter.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5: 10 funksjoner du ikke må gå glipp av

  Bli kjent med funksjonene som gjør EOS R5 banebrytende, inkludert muligheten til å ta 45 megapikslers stillbilder med opptil 20 bilder/sekund og 8K RAW-videoopptak.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – hvilket kamera passer best for deg?

  Canon lanserer ikke bare ett, men to banebrytende speilløse kameraer i fullformat. Hvilket kamera passer best for deg? Vi sammenligner EOS R5 og EOS R6.