CANON EOS R5

Dual Pixel RAW-bildebehandling

I Dual Pixel RAW-modus gjør EOS R5 det mulig for fotografer å utføre utrolige justeringer i bildene de tar – etter at de har tatt dem. Juster skarphet, bokeh og belysning i portretter, og bruk bakgrunnsklarhet for å få landskapet til å se best mulig ut.

Slik fungerer det

Hver av pikslene i EOS R5’ sensor med 45 megapiksler består av to piksler. I Dual Pixel RAW-modus blir to bilder tatt hver gang du tar bilder: ett med de venstre pikslene, ett med de høyre. Ved å sammenligne de svært like visningene i hvert av disse bildene kan et dybdekart bygges inn i RAW-filen, noe som betyr at du kan foreta små justeringer i sluttresultatet basert på disse 3D-dataene.

Dual Pixel RAW-justeringer kan gjøres med den kostnadsfrie Canon Digital Photo Professional-programvaren. Nytt med EOS R5 er muligheten til å bruke belysningsjustering av portrett og bakgrunnsklarhet i kameraet.

Belysningsjustering av portrett

(innebygd)

Denne nye funksjonen i kameraet endrer utseendet på lyset på motivene i portretter. Intensiteten, spredningen og retningen til lyset kan endres i etterbehandlingen, slik at skyggene blir lysere eller mørkere og flyttet, noe som simulerer effekten av en reflektor.

Bakgrunnsklarhet

(innebygd)

Bruk klarhetsforbedring selektivt på bakgrunnen til et bilde i kameraets RAW-redigeringsmeny – perfekt for landskapsfotografering når det er behov for å skjære bort uklarheter i bakgrunnen, slik at den blir klarere.

Ingen forbedret bakgrunnsklarhet

Bakgrunnsklarhet forbedret

Mikrojustering av bilde

(Digital Photo Professional-programvare)

Ved hjelp av den kostnadsfrie Digital Photo Professional-programvaren kan du forskyve den maksimale skarpheten litt fra posisjonen som ble brukt da bildet ble tatt. Dette er perfekt for portrettfotografer som ønsker å finjustere skarpheten, hvis for eksempel et motivs øyne ikke er i fokus.

Bokeh Shift

(Digital Photo Professional-programvare)

Ved hjelp av Dual Pixel RAW-optimaliseringen i DPP-programvaren kan utseendet og følelsen av at områder som ikke er i fokus, justeres ved å endre perspektivet på bildet fra venstre mot høyre.

Reduser refleks og skygger

(Digital Photo Professional-programvare)

En annen funksjon i Dual Pixel RAW-optimaliserer i DPP-programvaren bidrar til å redusere artefakter på grunn av sterke lyskilder i bildefeltet. Visninger fra bilder med doble piksler fra venstre og høyre sammenlignes og byttes selektivt ut, slik at reflekser og skygger kan minimeres eller unngås.

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) er en førsteklasses programvare for bildebehandling, visning og redigering av bilder i RAW-format for EOS-digitalkameraene og PowerShot-modeller med RAW-funksjon.

Beslektede artikler

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5' første opptak – naturen i vakre detaljer

  Ulla Lohmann og Robert Marc Lehmann om hvordan Canon EOS R5' sensor på 45 megapiksler og AF-øyesporing hjalp dem med å ta enestående utendørsbilder.

 • ARTIKKEL

  Filme i 8K og oversamplet 4K med Canon EOS R5

  I de første videoopptakene med Canon EOS R5 utforsket Martin Bissig og Ivan D’Antonio hvordan kameraets 8K-funksjonalitet reduserer opptakstiden og samtidig gir flere kreative muligheter.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5: 10 funksjoner du ikke må gå glipp av

  Bli kjent med funksjonene som gjør EOS R5 banebrytende, inkludert muligheten til å ta 45 megapikslers stillbilder med opptil 20 bilder/sekund og 8K RAW-videoopptak.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – hvilket kamera passer best for deg?

  Canon lanserer ikke bare ett, men to banebrytende speilløse kameraer i fullformat. Hvilket kamera passer best for deg? Vi sammenligner EOS R5 og EOS R6.