CANON EOS R5

Kraftig profesjonell ytelse

EOS R5 kan ta bilder på 45 megapiksler med opptil 20 bilder/sek, med kontinuerlig autofokusering. Denne typen ytelse, som drives av en skreddersydd DIGIC X-prosessor, gjør at du kan ta bilder som rett og slett ikke var mulig før.

Kraftig profesjonell ytelse

En terrengsyklist gjør et stunt midt i luften, med solen i bakgrunnen. Bildet er tatt nedenfra og rammet inn av røde valmuer og gress på fjellsiden

Martin Bissig var en av de første proffene som satte Canon EOS R5' filmeegenskaper på prøve da han tok actionopptak av terrengsyklister og skateboardere. Tatt med et Canon EOS R5 -kamera med et Canon RF 15-35 mm F2.8L IS USM-objektiv med 15 mm, 1/800 sek., f/9 og ISO250. © Martin Bissig

Fart som aldri før

Med EOS R5 kan du fotografere flyktige øyeblikk som aldri før, og ta fullformatsbilder på 45 megapiksler med utrolige 20 bilder per sekund1, helt stille og med full AE- og AF-sporing.

Uansett om du tar bilder av sport, reportasjer, dyreliv eller portretter, gir EOS R5 deg flere muligheter til å forevige et perfekt øyeblikk i tide. Når du må bruke en mekanisk lukker, kan du ta serieopptak med hele 12 bilder/sekund1: en klasseledende ytelse for et fullformats speilløst systemkamera.

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Canon Ambassador

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Toppmoderne søker

EOS R5 har en elektronisk søker som er så avansert at det virker som det ikke er noe mellom deg og motivet du tar bilde av. Med oppløsning på 5,76 millioner punkter, 100 prosent dekning og oppdateringsfrekvens på 120 bilder per sekund vil du føle deg helt oppslukt av motivet, samtidig som du ser nøyaktig hvordan bildene vil se ut når du tar bilder.

Søkeren følges av en vribar berøringsskjerm på 3,15 tommer med 2,1 millioner punkter som dreies bort fra kamerahuset og kan roteres 270°, slik at du kan fotografere i nye vinkler. Skjermen kan også roteres og legges inntil kamerahuset for beskyttelse.

En sensor på baksiden av EOS R5 bytter automatisk mellom søkeren og skjermen når kameraet løftes opp til øyet, og den kan konfigureres forskjellig avhengig av om skjermen er foldet ut eller ikke.

DIGIC X-bildeprosessor

EOS R5' fenomenale, kontinuerlige fotograferingshastighet, enestående bildekvalitet og ledende autofokus kontrolleres av en DIGIC X-prosessor, som også driver kameraets andre funksjoner og sørger for rask håndtering.

To kortspor med CFexpress

EOS R5 har to minnekortspor: ett for universelt kompatible SD-kort (med støtte for høyhastighets UHS-II-kort av typen SD) og et annet spor for ultraraske CFexpress-kort, som gir den utrolige hastigheten som er nødvendig for serieopptak på 20 bilder/sekund, for opptil 180 RAW-filer og noen av EOS R5’ videoformater med høyere oppløsning.


CFexpressV90 UHS-II SD
Maksimal overføringshastighet1,97 GB/sek321 MB/sek

Canon EOS R5 sett fra høyre side for brukeren. De to kortsporene er under en klaff på siden.

Canon EOS R5 har også to kortspor – ett høyhastighets CFexpress-kortspor og ett universelt kompatibelt SD-kortspor.

Nytt batteri med høyere kapasitet

EOS R5 drives av et nytt og kraftigere LP-E6NH-batteri, som gir 20 prosent mer kapasitet enn eldre LP-E6N-batterier. Du kan dermed ta (i gjennomsnitt) 490 bilder på én lading.*

LP-E6NH-batterier kan lades opp ved hjelp av den medfølgende batteriladeren eller internt i kameraet via USB C 3.1, med en strømkapasitet på 5 V / 1,5 A. BG-R10-batterigrepet er også tilgjengelig. Det kan brukes med to batterier samtidig for lengre opptakstider.

Eldre LP-E6- og LP-E6N-batterier er kompatible med EOS R5-kameraet, men de aller raskeste opptakshastighetene og lading internt i kameraet er ikke tilgjengelige ved bruk av LP-E6.

* I henhold til CIPA-standarder ved 23 ˚C ved bruk av LCD-skjermen i strømsparingsmodus

Profesjonell konstruksjon

EOS R5 er konstruert rundt et kamerahus i magnesiumlegering som er laget for å tåle profesjonell bruk. Værforsegling beskytter mot støv og fuktighet, slik at du kan fortsette å ta bilder eller filme selv om været blir dårlig.

Beslektede artikler

  1. Elektronisk lukker opptil omtrent 20 bilder per sekund med AF-/AE-sporing – gjelder noen RF/EF-objektiver når blenderen er vidåpen. Se en liste over kompatible objektiver på Canons offisielle nettsted. Bildeseriehastigheten varierer avhengig av lukkerhastigheten, blenderinnstillingene, blenderforhold under kontinuerlig fotografering, motivforhold, lysstyrke (spesielt under lyssvake forhold) og type objektiv. Mekanisk lukker opptil omtrent 12 bilder per sekund med AF-/AE-sporing – ved bruk av RF-objektiver og noen EF-objektiver. Se en liste over kompatible objektiver på Canons offisielle nettsted. Bildeseriehastigheten varierer opptil tre trinn, avhengig av batteritype, gjenværende batteritid, antall batterier, objektiv som brukes, temperatur, innstillingene til den innebygde WFT-enheten (AV/PÅ) og om du bruker et batterigrep og en WFT-enhet, DC-kobling eller en USB-strømadapter. I tillegg til faktorene ovenfor kan den maksimale bildeseriehastigheten bli redusert som følge av lukkerhastighet, blender, bruk av blits, behandling av flimmerreduksjon, motivforhold, lysstyrke (spesielt i mørke omgivelser).