CANON EOS R5

Bildekvalitet

EOS R5 leverer bildekvalitet som overgår forventningene. En sensor på 45 megapiksler fungerer hånd i hånd med en DIGIC X-bildeprosessor og viser akkurat hva det teknisk avanserte EOS-R-systemet er i stand til.

45 megapikslers oppløsning og DIGIC X-prosessor

I hjertet av EOS R5 finner du en CMOS-fullformatsensor på 45 megapiksler som leverer en bildeklarhet som tidligere ikke var mulig. Detaljer og klarhet er rett og slett imponerende, og det samme gjelder fargegjengivelsen, tonegradering og dynamisk område. Sensoren har en maksimal følsomhet på ISO 51 200, slik at du kan dra nytte av EOS R5s sensasjonelle bildekvalitet, selv under dårlige lysforhold.

En skreddersydd DIGIC X-bildeprosessor henter data fra kameraets sensor og produserer bildefiler av enestående kvalitet. Digital støy holdes på et minimum, ikke bare ved høye ISO-innstillinger, men ved alle følsomheter. Skarpheten er forbedret med helt ny klarhetsjustering og ekstra dynamisk rekkevidde, takket være forbedret Auto Lighting Optimizer (ALO) og Highlight Tone Priority+-teknologi.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

RF-fatning

EOS R5 er et kamera som fullt ut utnytter de tekniske nyvinningene som blir brukt i EOS R-systemet. Dette omfatter RF-objektivfatningen med en bredde på 54 mm i diameter og en flensavstand på 20 mm som legger til rette for optisk design som tidligere ble ansett som umulig.

RF-fatningen overfører også data mellom objektivet og kameraet med ti ganger høyere hastighet enn EF-objektivfatningen. Dette muliggjør raskere autofokus, det nye intelligente bildestabiliseringssystemet og nye nivåer av bildebehandling i kameraet, ved hjelp av teknologier som digital objektivoptimalisering for å maksimere bildekvaliteten og hjelpe objektiver med å yte sitt aller beste.

Bilder med høy oppløsning på opptil 400 megapiksler

Fastvareversjon 1.81 gjør det mulig å lage bilder med høy oppløsning på opptil utrolige 400 MP i kameraet. IBIS-funksjonen for høy oppløsning gjør at EOS R5 kan ta en serie på ni bilder når det er montert på et stativ. Kameraet flytter sensoren litt for hvert bilde ved hjelp av mekanismen for innebygd bildestabilisering og setter sammen bildene i kameraet. Dette gjør at kameraet etterligner enda mindre piksler og dermed oppnår et bilde med høyere oppløsning på omtrent 400 MP.

IBIS high resolution
IBIS høy oppløsning PÅ

IBIS høy oppløsning PÅ

IBIS høy oppløsning AV

IBIS høy oppløsning AV

8-trinns bildestabilisering1

EOS R5 er det første EOS-kameraet med intern bildestabilisering, som gir fem aksers bevegelsesbeskyttelse mot kameraristing når du tar bilder med objektiver uten innebygd bildestabilisering. Ved bruk av et kompatibelt RF-objektiv på EOS R5 som er utstyrt med bildestabilisering, samarbeider imidlertid de to systemene om å skape et intelligent bildestabiliseringssystem som gir en fordel i form av 8 trinn.

Det er nok til å legge til rette for håndholdt fotografering ved svært lange lukkerhastigheter, uten at du trenger å være redd for uskarpheter på grunn av kameraristing. Bare se for deg at du med hensikt kan bruke en lav lukkerhastighet til å fange bevegelsene til en flytende foss mens du tar bilder uten stativ – bare én av måtene EOS R5 gjør det mulig for fotografer å være kreative på nye måter på.

Ingen bildestabilisering

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

8-trinns bildestabilisering

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Movie Digital IS

En elektronisk bildestabilisator i fem akser fungerer også når du tar opp video*. Dette fungerer sammen med kameraets innebygde bildestabiliseringssystem, og objektivets egen bildestabilisator, slik at du får svært høye stabilitetsnivåer. Dette gir håndholdte opptak et jevnt og profesjonelt utseende, noe som er flott for dokumentarfilmer og kreative filmskapingsprosjekter.

* Movie Digital IS-systemet er tilgjengelig under opptak i 8K RAW

HEIF-bildeformat

I tillegg til JPEG- og CR3 RAW-filer kan EOS R5 også ta opp HEIF-filer (High Efficiency Image Format). Dette neste generasjons bildefilformatet gir bedre bildekvalitet sammenlignet med JPEG-filer, men med omtrent samme filstørrelse. Formatet muliggjør 10-bit farge for mer dynamisk omfang, noe som gjør det mulig å ta HDR PQ-bilder.

HEIF-filer kan også behandles i kameraet for å lage JPEG-filer med et større dynamisk område enn vanlige JPEG-bilder.

Beslektede artikler

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5' første opptak – naturen i vakre detaljer

  Ulla Lohmann og Robert Marc Lehmann om hvordan Canon EOS R5' sensor på 45 megapiksler og AF-øyesporing hjalp dem med å ta enestående utendørsbilder.

 • ARTIKKEL

  Filme i 8K og oversamplet 4K med Canon EOS R5

  I de første videoopptakene med Canon EOS R5 utforsket Martin Bissig og Ivan D’Antonio hvordan kameraets 8K-funksjonalitet reduserer opptakstiden og samtidig gir flere kreative muligheter.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5: 10 funksjoner du ikke må gå glipp av

  Bli kjent med funksjonene som gjør EOS R5 banebrytende, inkludert muligheten til å ta 45 megapikslers stillbilder med opptil 20 bilder/sekund og 8K RAW-videoopptak.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5 kontra EOS R6 – hvilket kamera passer best for deg?

  Canon lanserer ikke bare ett, men to banebrytende speilløse kameraer i fullformat. Hvilket kamera passer best for deg? Vi sammenligner EOS R5 og EOS R6.

  1. 8 trinn i henhold til CIPA-standarden med RF 24-105 mm F4 IS USM ved en brennvidde på105 mm.