VLOGGING

Oppdag hvordan det lille og kraftige Canon PowerShot V10 tar innholdsproduksjon til et nytt nivå

Fire kjente influensere deler hvordan Canons kompakte vloggekamera er den perfekte partneren for innholdsproduksjon innenfor en rekke sjangere – fra sport til mat, livsstil og skjønnhet.
Madeleine Olivia, som driver en vlogg om vegansk mat og livsstil, filmer seg selv og hunden sin med et Canon PowerShot V10.

Canon PowerShot V10 er det ideelle kameraet i lommeformat for innholdsskapere. Det veier bare 211 gram og er lite nok til å tas med overalt, men samtidig er det fullt av smarte funksjoner som gjør vloggingen rask og enkel uten at det går på bekostning av kvaliteten. Selv om kameraet er lite, kan det ta opp skarp 4K UHD-video, og de to innebygde mikrofonene med stor diameter sørger for utmerket lyd til opptak og fortellerstemme.

PowerShot V10 har et fast vidvinkelobjektiv som gir stor visningsvinkel, noe som passer bra til vlogger eller til gruppeopptak, og det kan til og med brukes som webkamera. Takket være innebygd wifi- og Bluetooth-tilkobling og Canon Camera Connect-gratisappen kan du strømme direkte til sosiale kanaler, styre kameraet eksternt og sende filer til en smarttelefon for øyeblikkelig opplasting til sosiale medier.

Her møter vi fire produktive influensere fra forskjellige steder i Europa som bruker PowerShot V10 til å skape sitt aller mest engasjerende og oppslukende innhold. PowerShot V10 har gitt spennende kreative muligheter og gjort arbeidsflyten raskere og enklere – enten det er vlogger om deilig vegansk mat eller om mote og skjønnhet. Les videre for å finne ut hvordan Canons minste vloggekamera gjør en stor forskjell.

Manon Lanzas action-vlogging

Sportsvloggeren Manon Lanza holder frem et Canon PowerShot V10 for å filme bevegelsene sine mens hun kjører et skateboard opp på en skaterampe.

«Jeg har alltid vært motivert av å fortelle jenter at de kan få til alt de vil», forklarer sportsvloggeren Manon Lanza, som fant ut at Canon PowerShot V10 virkelig utvidet mulighetene hennes med brukervennlighet og tekniske spesifikasjoner. Med det innebygde stativet kunne hun plassere kameraet på en skaterampe for å filme bredere scener, men hun liker også ekstra godt å bære det i hånden: «For å få publikum til å føle at de er rett ved siden av meg.» © Manon Lanza

En ung kvinne som holder et skateboard, legger et Canon PowerShot V10 i lomma på snekkerbuksa.

«Når du bruker et stort kamera, finnes det mange alternativer og innstillinger. På Canon PowerShot V10 er det veldig enkelt – én stor knapp foran for å starte opptaket», sier Manon. © Manon Lanza

Idrettsutøveren og ekstremsportelskeren Manon Lanza som holder til i Frankrike, skaper innhold som hedrer kvinner som driver med surfing, skating og vintersport. Hun trenger et kamera som kan holde følge med henne, enten hun filmer i skateparken eller med venner på stranden.

«Jeg elsker å være i bevegelse, og jeg har som regel ikke ryggsekken på under en aktivitet, så jeg trenger et lite kamera», forklarer Manon.  Canon PowerShot V10 kan bli med til steder som et større kamera ikke kan. Dermed har hun fått et helt nytt verktøy for å ta bilder på farten. «Størrelsen på PowerShot V10 er fantastisk når jeg skater, for det får plass i lomma. 4K-kvaliteten er helt topp hvis du vil filme vlogger og ikke vil gå glipp av et øyeblikk.»

Manon liker å filme mens hun er på farten, og kameraets autofokus for ansiktssporing og Movie Digital IS holder henne i fokus når hun går, og til og med under triksing og herjing på skateboardet, slik at følgerne hennes kan få med seg det hun gjør, uansett hvor vanskelige bevegelsene er. Hun var også begeistret for de innebygde mikrofonene på PowerShot V10 og vindskjermen, som bidrar til at lyden ikke virker så dempet utendørs. «Jeg ble så imponert da jeg filmet en venn, og man kunne høre hjulene på bakken perfekt. Lyden er så god at jeg også kan bruke den til å ta opp fortellerstemmer.»

Madeleine Olivias kanal for vegansk mat og livsstil

Et Canon PowerShot V10 på det innebygde stativet i en vinduskarm i hytta til Madeleine Olivia, som driver en vlogg om vegansk mat og livsstil.

«Når jeg filmer, må jeg vanligvis sette kameraet på et stativ», forklarer mat- og livsstilsvloggeren Madeleine Olivia. Men så har Canon PowerShot V10 et innebygd stativ som gjør at hun kan plassere kameraet i løpet av noen sekunder og ta bilder fra forskjellige steder i hytta. © Madeleine Olivia

Madeleine Olivia, som driver en vlogg om vegansk mat og livsstil, filmer seg selv lage en matrett på kjøkkenet sitt med et Canon PowerShot V10.

Madeleine ble overrasket over kvaliteten på Canon PowerShot V10 og syntes objektivet var mer allsidig til vlogging enn en typisk selfie-visning på en smarttelefon. «Det er så mye bedre enn en telefon», sier hun. © Madeleine Olivia

Den veganske matvloggeren Madeleine Olivia står for en enkel og bærekraftig livsstil. I over sju år har hun delt plantebaserte oppskrifter og oppussingsvideoer fra den flotte hytta si i Cornwall i Storbritannia, og hun har fått mer enn 550 000 følgere på YouTube. «Jeg begynte med et Canon speilreflekskamera, og så kjøpte jeg Canon PowerShot G7 X [nå etterfulgt av Canon PowerShot G7 X Mark III] på grunn av den vippbare skjermen.»

Madeleine syntes at den vippbare LCD-berøringsskjermen på 5 cm på Canon PowerShot V10 var perfekt til å komponere mat videoer foran og bak kameraet. «Autofokus for ansiktssporing er veldig viktig for matvlogging. Jeg kan sette opp scenen og få fokus til å veksle sømløst mellom maten jeg spiser, og ansiktet mitt.»

Enten Madeleine lager dekorasjonsveiledninger hjemme eller filmer mens hun handler, gir PowerShot V10 henne stabile opptak uten behov for et stativ. «Det innebygde stativet – og det at jeg kan vinkle det – har forandret livet mitt. Det er så lite at jeg kunne ha vlogget på supermarkedet uten at noen merket det. Fordi det er mulig å koble en ekstern mikrofon til kameraet, får man enda flere muligheter.»

Reise- og livsstilsvloggen til Celia Castle

Reise- og livsstilsvlogger Celia Castle står i en park og smiler til et Canon PowerShot V10, som hun holder frem foran seg.

Vidvinkelobjektivet på Canon PowerShot V10 betyr at livsstilsvloggeren Celia Castle kan trekke seerne inn i motivet. «Jeg er en ekte tilhenger av vidvinkelobjektivet, spesielt til vlogger», sier hun. © Celia Castle

Celia Castle har alltid brukt Canon-kameraer til å dele hverdagen sin med verden. «Jeg er fra en liten by nord i Spania. Der jeg vokste opp, var det ikke mange andre barn, så jeg hadde bare internett.» Rundt 2010 oppdaget Celia YouTube og ble veldig interessert i motevideoer, og med dette ble lidenskapen for livsstilsvlogging til. «Faren min hadde alltid et lite digitalkamera fra Canon, og etter to eller tre år kjøpte han et speilreflekskamera til meg. Jeg hadde også Canon EOS 700D [nå etterfulgt av Canon EOS 850D] med en vippbar skjerm, og det var fantastisk.»

Celia likte med en gang størrelsen på Canon PowerShot V10 i hånden. «Du kan ta det med overalt, på konsert eller på tur.» Fordi kameraets store 1-tommers CMOS-sensor fanger opp mer lys, har det gitt Celia selvtilliten til å filme etter mørkets frembrudd.

Celia spiller ofte inn YouTube-videoer langs veien, og PowerShot V10s trådløse tilkoblingsmuligheter har gjort det enklere for henne å dele innholdet. «Jeg har brukt gratisappen Canon Camera Connect til å overføre videoer og bilder til telefonen. Det er praktisk når jeg reiser uten bærbar PC, spesielt til TikTok-opplastinger.

«Dette er en av de første gangene jeg har sett et merke som lager et kamera spesielt for innholdsskapere. Det viser at de har lyttet til oss og behovene våre», sier hun.

Skjønnhetsvlogging med Uche Natori

Skjønnhetsvlogger Uche Natori filmer seg selv med et Canon PowerShot V10.

Med Canon PowerShot V10 kan Uche ta opp og dele opptak direkte på sosiale kanaler. «Jeg har filmet i horisontale og vertikale formater til innhold med både lang og kort varighet. Det er så fint at man kan importere videoer direkte til telefonen, og så bare redigere og laste dem opp.» © Uche Natori

Den nigerianske bloggeren Uche Natori har blitt en stor influenser innen mote og skjønnhet i London i Storbritannia. «Jeg begynte med dette som en hobby for over 10 år siden, og jeg har drevet med det på heltid i seks år», sier hun.

Uche deler sminketips og livsstilsinnhold med mer enn 540 000 følgere på YouTube og andre sosiale kanaler. For henne er størrelsen på Canon PowerShot V10 perfekt til å bære med seg på arrangementer. «Overflaten på det er mindre enn telefonen min.» Men den lave vekten betyr ikke at opptakene får lav kvalitet. «4K er et steg opp fra andre ‘pek-og-knips’-kameraer, og vidvinkel er populært for tiden.»

PowerShot V10s allsidige og vippbare skjerm kan vippes 180 grader, noe som gjør at Uche enkelt kan endre innstillinger og angi det digitale zoomnivået når hun filmer. Kameraet har innstillinger for automatisk og manuell eksponering i tillegg til 14 fargefiltre å velge mellom. «Når skjermen vippes opp, er alle knappene på baksiden», sier Uche. Hun liker også at det er en berøringsskjerm, fordi det gjør det lett å justere innstillingene.

Etter at Uche har filmet, syntes hun det var lett å dele også. «Med Canon Camera Connect-appen på telefonen er det bare å overføre innholdet, noe som er bra for øyeblikkelig opplasting.»

Uansett hvor, når og hvordan du liker å lage innhold, gjør kvaliteten og funksjonene på PowerShot V10 at du blender inn mens innholdet skiller seg ut. Med stativ, selvutløser og ansiktssporing blir det aldri vanskelig å gjøre seg klar for en vlogg. Med trådløs kommunikasjon kan du dele umiddelbart eller sende direkte. Og med 4K UHD-video og 15,2 MP stillbilder kan du lage imponerende innhold rett fra lommen.


Skrevet av Lauren Scott

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • VLOGGING

  Vi presenterer PowerShot V10

  Finn ut hvorfor Canons lille 4K-vloggekamera er det perfekte alt-i-ett-utstyret for nybegynnere.

 • VLOGGING

  Slik blir du en vlogger

  Kom i gang med å produsere kvalitetsvlogger med våre vloggetips for nybegynnere.

 • VIDEO

  Tips om hvordan du kan lage bedre videoer til sosiale medier

  Fire skapere diskuterer hva som utgjør godt innhold, og hvordan du kan skille deg ut på nettet.

 • VLOGGING

  Canons beste kameraer og objektiver til vlogging

  Canon lager en serie med kameraer og objektiver som passer perfekt til innholdsskapere. Denne veiledningen hjelper deg med å finne den perfekte matchen.