KREATIV UTSKRIFT

«Mitt første år» på trykk: Ta vare på barnets store øyeblikk med Canon SELPHY CP1500-skriveren

Du får ikke de første årene tilbake, men fotoalbum kan vare hele livet ut. Portrettfotograf Jemella Ukaegbu deler sine beste tips for å fotografere og forevige denne spesielle tiden.
En person limer inn bilder i en utklippsbok mens andre utskrifter ligger ved siden av en Canon SELPHY CP1500.

Det første året i et ethvert spesielt forhold er fylt med uforglemmelige øyeblikk, for eksempel den første gangen barnet ditt smiler, eller den første gangen du går tur med den nye valpen din. Til og med den nervøse følelsen du får på første date med personen du ender opp med å tilbringe resten av livet med. Slike øyeblikk er virkelig verdt å huske og feire.

Portrettfotograf Jemella Ukaegbu, kjent som Mellz, vet hvordan du fanger inn slike øyeblikk helt perfekt. I jobben fotograferer hun bryllup, dåpsseremonier og bursdagsfester for kunder, i tillegg til portrettbilder av par og nyfødte. Hun forelsket seg i fotografering som barn, da hun bladde gjennom fotoalbum og stabler med bilder som foreldrene hennes hadde tatt. Bildene viste henne hvordan livet var før hun ble gammel nok til å huske det.

«Jeg elsker fotoalbum fordi de kan fortelle en historie både med og uten ord som alle kan følge mens de blar gjennom sidene,» sier Mellz. Etter å ha sett på bilder fra datterens første år, innså Mellz at hun ville bevare minnene som noe annet enn bare digitale bilder. Derfor laget hun et fotoalbum ved hjelp av Canon SELPHY CP1500. Her deler hun tipsene sine om hvordan du kan gjøre det samme.

Kom i gang: Utvelgelsesprosessen

Et lite barn ser gjennom familiebilder sammen med moren sin.

Det er gøy å velge bilder til et album, og du kan gjøre det sammen med barna dine. Canon SELPHY Photo Layout-appen gjør prosessen enklere siden du kan bruke den til å skrive ut favorittbildene dine direkte fra en smarttelefon.

En person bruker Canon SELPHY Photo Layout-appen på en smarttelefon til å lage en kollasj av fire bilder.

I Canon SELPHY Photo Layout-appen finner du innebygde maler som du kan bruke til å sette sammen flere bilder i én utskrift, slik at du får plass til mer i familiealbumet.

Det er lite sannsynlig at du ser gjennom alle de digitale bildene du tar i løpet av babyens første leveår. Hvis du prøver å dokumentere hvert eneste dyrebare øyeblikk, er det uunngåelig at du fyller opp digitale album på telefonen og minnekortet på kameraet med tusenvis av bilder. Et fysisk fotoalbum eller en utklippsbok er annerledes. Hvis du velger de beste av de mange tusen bildene og skriver dem ut, er det mye mer sannsynlig at du ser tilbake på disse øyeblikkene. Utvelgelsesprosessen kan også være givende.

«Jeg liker å organisere i seksjoner», sier Mellz. «Måneder er enklere enn milepæler. Du kan søke i gallerier [på smarttelefoner og bærbare PC-er] etter måneder, slik at det blir enklere å velge bilder». Det kan være lurt å starte med å velge noen få bilder som oppsummerer hver måned.

Hvis du synes det er vanskelig å velge, gir Canon SELPHY Photo Layout-appen deg muligheten til å sette sammen opptil åtte bilder i én utskrift. Dermed er du ikke begrenset til 50 bilder selv om du bare kjøpte 50 papirark. Du kan også legge til tekst, klistremerker og rammer i oppsettene dine. Når du har laget en mappe med favorittene dine, er det på tide å koble til skriveren.

Konfigurere SELPHY CP1500

Et par hender legger en kassett i Canon SELPHY CP1500.

Canon SELPHY CP1500 leveres med en standard papirkassett (PCP-CP400) for utskrifter i postkortformat. En PCC-CP400-papirkassett for utskrifter i kredittkortformat, kvadratiske utskrifter og klistremerker, samt miniklistremerker, kan kjøpes i tillegg.

Det er enkelt å konfigurere Canon SELPHY CP1500-skriveren. Først må du laste ned SELPHY Photo Layout-appen på en smarttelefon. Når den er installert, bruker du appen til å skanne QR-koden på skriveren. Telefonen kobles trådløst til skriveren, og det eneste som gjenstår, er å fylle på med papir og blekk.

SELPHY CP1500 støtter flere papirtyper, fra papir i postkortformat (RP-108 og KP-36IP) og kredittkortformat (KC-36IP og KC-18IF) til kvadratiske formater (KC-18IS) og miniklistremerker (KC-18IL). Hver papirpakke leveres med en blekkassett som inneholder akkurat den mengden blekk du trenger.

Når du har lagt i papir og blekk, kan du velge et bilde fra smarttelefonen via SELPHY Photo Layout-appen. Hvis du heller vil skrive ut via en datamaskin eller Canon-kameraer1, kan du koble til via Wi-Fi eller bruke en USB-C-kabel. Skriveren har også en innebygd leser som støtter SD-, SDHC- og SDXC-kort.

Når alt er klart, tar det bare 41 sekunder å skrive ut et bilde. Med den lille og lette SELPHY CP1500-skriveren får du utskrifter av profesjonell kvalitet hjemme.

«SELPHY CP1500 gjør meg mer begeistret for å skrive ut bilder. Den er kompakt nok til at vi kan ha den stående på kjøkkenet, og når jeg ser den, får jeg bare lyst til å skrive ut mer. Det er så enkelt når jeg kan koble til telefonen min og styre alt med appen», sier Mellz.

Velg oppsett for bildene

Et par hender holder et bilde som er skrevet ut fra Canon SELPHY CP1500. Skriveren står på et bord omgitt av flere utskrifter.

Det er alltid lurt å organisere bildene og finne en rekkefølge du er fornøyd med, før du limer dem inn. Hvis du skriver ut flere bilder enn du trenger, kan du sette bildene inn i rammer, sende dem til familiemedlemmer eller – hvis du skriver ut på klistremerkepapir – fjerne baksiden og klistre dem på flate overflater rundt om i huset.

En person limer inn et bilde av en mor som holder babyen sin, i en utklippsbok.

Hvis du skriver ut på klistremerkepapir, kan du sette inn bildene i et album eller en utklippsbok uten å bruke lim eller tape. Det blir ikke enklere enn dette.

«Jeg anbefaler at alle som lager album med bilder av det første leveåret til barnet sitt, setter inn bildene i kronologisk rekkefølge. Jeg gjør dette i alle fotoalbumene mine slik at jeg kan gjenoppleve reisen slik den forløp», sier Mellz.

Mellz startet albumet med bilder fra graviditeten, og satte også inn ultralydbilder av datteren for å fange inn hele opplevelsen. Hvis du skal følge rådet hennes og skrive ut hele reisen, er det lurt å legge bildene i kronologisk rekkefølge før du begynner å lime dem inn i albumet.

Prøv deg frem med ulike komposisjoner, slipp kreativiteten løs med alle papirtypene, og tilpass oppsettet for hver nye side. Hvis du vil legge til dokumenter, for eksempel fødselsattesten eller gratulasjonskort fra etter fødselen, kan du ta et bilde av dokumentet og skrive det ut på Canon SELPHY CP1500-skriveren. Dermed kan du huske hvert øyeblikk og skape mer variasjon i fotoboken.

Kom i gang: Neste års album og reisen videre

En person klipper ut utskrevne bilder med saks og gjør dem klar til å limes inn i en utklippsbok.

Når du har samlet flere bilder på ett klistremerkeark, kan du klippe dem ut for å få flere mindre klistremerker. Prøv å kombinere flere papirstørrelser for å få mer variasjon i albumene dine.

En person hjelper barnet sitt med å sette inn bilder i en utklippsbok ved å lede barnets hender.

Det er artig å se gjennom fotoalbum sammen med familien, men det er enda artigere å lage fotoalbum. Du trenger ikke å bekymre deg for skitne fingre: Utskrifter fra Canon SELPHY CP1500 er belagt med en spesialfilm som sørger for at de kan vare i 100 år 2 .

Når du har laget ditt første fotoalbum, kan det hende du vil lage det neste på en litt annen måte. Når du tar bilder som du vet at du skal sette inn i et fotoalbum, kan du ta deg tid til å fotografere gjenstander som markerer spesielle milepæler, for eksempel bursdagskaker eller ballonger, eller bruke mer tid på belysning og komposisjon i bilder fra første skoledag eller familieportretter. Mellz har følgende fototips: «Fotografering er egentlig bare tegning med lys, så det er lurt å finne det beste tidspunktet på dagen eller godt belyste steder når du skal fotografere viktige øyeblikk.»

Når du har tatt bildene, kan du gjøre mer enn å bare ta utskrifter til fotoalbum. Du kan klippe opp bilder og lime dem inn i utklippsbøker for å få en mer kunstnerisk suvenir. Med utskrifter i postkortformat kan du gi dine nære og kjære et lysglimt i hverdagen. Utskrifter i kredittkortformat kan oppbevares i lommeboken som en liten påminnelse om et spesielt fint øyeblikk. Klistremerkeutskrifter kan brukes til å dekorere kontormateriell, soveromsmøbler og kjøkkenapparater.

Utskrevne bilder kan gjøre hverdagen bedre på så mange måter, og Canon SELPHY CP1500 gjør det enkelt å skrive ut hver eneste dag.

Skrevet av Matthew Bowen

 1. PictBridge-kompatible kameraer.
 2. Når de oppbevares i et album. Basert på akselerert testing, forutsatt en temperatur på 23 °C / 73,4 °F og en fuktighet på 50 %.

Related Products

Relaterte artikler

 • UTSKRIFT

  De beste Canon-skriverne for bilder

  Enten du vil vise bildene i en ramme, i en utklippsbok eller på et klistremerke, finner du den beste skriveren for dine kreative behov.

 • GRUNNLEGGENDE

  Fotografering for utskrift

  Sju gode tips for å ta vare på minner som utskrifter.

 • BABYFOTOGRAFERING

  Tips til babyfotografering

  Gjør babyfotografering til en lek og få flotte resultater.

 • UTSTYR

  Fordelene med et ordentlig kamera

  Finn ut hvordan Canon EOS R100 kan hjelpe deg med å forevige dyrebare minner.