VLOGGING

Det er en vid verden: Reisevlogger Chloe Gunning prøver Canon RF 16mm F2.8 STM

Finn ut hva som gjør det ultravide og rimelige RF-objektivet perfekt for reisevlogging på en bytur med Wanderlust Chloe.
En ung kvinne som står foran en vegg dekket med fargerik graffiti mens hun holder et Canon EOS R6-kamera med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv.

Chloe Gunning er en av Storbritannias mest populære reisevloggere. Hun pleide å jobbe i musikkbransjen for en uavhengig radiostasjon og bak kulissene på et talentshow på TV, men i 2014 bestemte hun seg for at det var på tide med en forandring. Siden da har hun utforsket verden med kameraet sitt, og hun har blogget og vlogget som Wanderlust Chloe. Hun deler historier, tips og bilder fra hele verden.

Frem til nå har Chloe brukt Canon EOS M50 (nå etterfulgt av Canon EOS M50 Mark II). «Jeg har alltid likt å bruke det til reisebloggen min», sier hun. «Det er et flott og allsidig lite oppsett med god kvalitet, og det er enkelt å bruke. Det jeg liker best, er hvor kompakt det er når jeg er på reise. I tillegg har det en vippbar skjerm som er ideell til vlogging og selfier.»

Før hun skulle filme en reiseguide i den engelske byen Bristol, utforsket Chloe imidlertid Canons EOS R-system. R-systemet er utformet for skapere som alltid er på utkikk etter nye måter å vise frem innholdet sitt på. Det gir vloggere og påvirkere tilgang til et stadig større utvalg av RF-objektiver av høy kvalitet, inkludert det nyeste tilskuddet til Canon RF-objektivserien, Canon RF 16mm F2.8 STM. Det nye RF-objektivet med ultravidvinkel har en stor blenderåpning på f/2.8, noe som gjør det mulig å fange inn et vidstrakt perspektiv samtidig som man får en rekke kreative muligheter.

Chloe filmet sin byvlogg med et fullformats Canon EOS R6, men Canon RF 16mm F2.8 STM, som veier bare 165 g, ville også fungert som en ideell kompakt partner for et grunnleggende EOS R-systemkamera, for eksempel det lille og lette Canon EOS RP.

Ultravidvinkel

Det er mange fordeler med å bruke Canon RF 16mm F2.8 STM til vlogging. Den svært brede visningsvinkelen gjør det mye enklere å fange inn omgivelsene når du tar selfier. «Jeg elsker å bruke et superbredt objektiv til vlogger, siden det får plass til så mye i bildet», sier Chloe. «Jeg kan fortelle en historie på en visuelt god måte når seerne kan se så mye av reisemålet rundt meg mens jeg prater om det.»

«Det passet spesielt bra for bildene på båtturen i Bristol», forklarer hun. «Det var noen øyeblikk da jeg satt på båtrekka og filmet meg selv mens jeg snakket. Det svært vide objektivet fanget inn så mye av omgivelsene mine, inkludert de fargerike rekkene med hus og SS Great Britain og de andre båtene som gikk forbi.»

En ung kvinne ligger over rekka på en båt og holder et Canon EOS R6-kamera på et stativgrep, med en elv og en husrekke i bakgrunnen.

Chloe likte det å kunne få plass til så mye som mulig av motivet i bildene sine. «Jeg tror det gjør opplevelsen mer oppslukende for de som ser på bildet, slik at de nesten kan plassere seg selv i bildet også», sier hun.

Denne vidstrakte visningen er også nyttig når du arbeider på relativt trange steder, for eksempel når du vlogger fra et soverom eller kjøkken og ikke kan ta et skritt tilbake for å åpne perspektivet. Et vidvinkelobjektiv som Canon RF 16 mm F2.8 STM får med så mye av motivet som mulig.

Et vidvinkelobjektiv er ofte førstevalget for landskapsfotografering, som er et aspekt Chloe utforsket da hun filmet Bristols panoramautsikt. «Det var flott da jeg filmet fra Clifton Observatory og rundt Clifton-hengebroen», sier hun. «Jeg klarte å sette opp bilder for å vise hele broen, Avon Gorge og bylandskapet i ett bilde. Det er en enorm utsikt, så det er virkelig imponerende at et objektiv har det perspektivet.»

Reisevennlig design

Et bilde av en ung kvinne tatt fra over skulderen mens hun går gjennom et marked og filmer seg selv med et Canon EOS R6-kamera.

Med vribar berøringsskjerm, fullformatsensor, 4K-/60p-video, klasseledende bildestabilisering og kompakt design er Canon EOS R6 et brukervennlig vloggekamera som kan produsere video og stillbilder i verdensklasse. «Jeg brukte Canons stativgrep HG-100TBR og en DM E-100-stereomikrofon for å få et brukervennlig vlogg-oppsett når jeg løper rundt i byen», sier Chloe. «Jeg beholdt stort sett mange av kamerainnstillingene på auto.»

En ung kvinne som sitter ved et bord, smiler og holder en grønnsaksfylt wrap opp mot kameraet, som står på et bord på et Canon-stativgrep HG-100TBR i ministativform.

Canon-stativgrepet HG-100TBR har to roller, både som et ergonomisk etthåndsgrep med innebygde kontroller for kameraet, og et stativ som gir stabilitet når du trenger begge hendene ledige. Det har også en utvidbar brakett for montering av en ekstern mikrofon, for eksempel Canon-stereomikrofon DM-E100.

For filmingen i Bristol utstyrte Chloe EOS R6 med Canon-stativgrepet HG-100TBR, som gjorde det enklere å filme seg selv med én hånd. Det kan også brettes ut for å gi en stabil ministativstøtte.

Canon RF 16mm F2.8 STM er utstyrt med en tilnærmet lydløs autofokusteknologi med trinnmotor (STM), noe som gjør det til et utmerket alternativ når du vil legge til en kommentar eller fange inn omgivelseslyd. For å få best mulig kvalitet på lydopptaket monterte Chloe den kompakte Canon-stereomikrofonen DM-E100 på kameraets tilbehørssko. Denne mikrofonen kan kobles til kameraets 3,5 mm lydkontakt og kan også om nødvendig monteres på stativgrepet HG-100TBR, som har en egen mikrofonbrakett for å holde kameraets tilbehørssko fri for annet tilbehør.

Selv med fullformatskameraet EOS R6 syntes Chloe oppsettet med det lette Canon RF 16mm F2.8 STM-objektivet var svært enkelt å håndtere. «Jeg var glad for å se så mange lignende funksjoner som på EOS M50-kameraet», legger hun til. «Det var enkelt å finne de riktige innstillingene i menyene, siden de var plassert på en lignende måte.»

Når det gjelder funksjoner, sier Chloe at EOS R6 var «et godt steg opp fra det jeg hadde brukt frem til nå». Canons EOS R-systemkameraer drar alle nytte av den vide RF-fatningen, som gir raskere kommunikasjon mellom kameraet og objektivet og flere kreative muligheter, samtidig som det minimerer kameraristing. Neste generasjon RF-objektiver gir også bedre ytelse i lite lys og avanserte autofokusfunksjoner, noe som betyr at det er mulig å filme imponerende klipp på alle typer steder og når som helst i løpet av døgnet.

Raskt og allsidig

En ung kvinne som står foran horisontlinjen til en by og filmer seg selv med et Canon EOS R6 med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv.

«Jeg byttet hovedsakelig mellom to innstillinger: Fotografering med 30 bilder/sekund og fotografering med 60 bilder/sekund, begge i 4K», forklarer Chloe. «Jeg ville at alle B-rull-opptakene skulle ha en kinoaktig følelse, så med 60 bilder/sekund visste jeg at jeg kunne senke hastigheten på klippene for å gi en vakker effekt.»

En ung kvinne som står foran en vid utsikt over en dyp kløft med en hengebro over.

Chloe dro full nytte av vidvinkelperspektivet til Canon RF 16mm F2.8 STM-objektivet for å få panoramabilder som det av den berømte Clifton-hengebroen og Avon Gorge. Tatt med et Canon EOS R6 med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv.

Chloe spilte inn en rekke kommentarer og tok mange B-ruller for å fortelle historien fra dagen. «Bristol er en flott by for en film som dette, siden byen har et bredt utvalg av steder, inkludert havet, fargerik gatekunst, travle markeder, matsteder og selvfølgelig den berømte utsikten over kløften rundt Clifton. Jeg ønsket å lage en vlogg som er en flott introduksjon for alle som besøker byen for første gang.»

På noen av stedene der Chloe filmet, var det relativt mørkt, men takket være at Canon RF 16mm F2.8 STM har en rask maksimal blenderåpning, kombinert med den utmerkede ytelsen til EOS R6 i lite lys, fikk hun flere alternativer å velge mellom. «Muligheten til å filme med f/2.8 betyr at videoopptakene ble lysere og skarpere og mindre støyende. Det hjalp også med noen av bildene jeg tok den dagen. Hvis det er mindre kornete bilder, blir livet mitt enklere når det kommer til redigeringen

En ung kvinne som peker et Canon EOS R6-kamera med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv mot en plante i en butikk.

For å skape rene komposisjoner blant de travle markedene og butikkene i Bristol valgte Chloe ofte å fokusere på detaljene. Canon RF 16mm F2.8 STM-objektivets evne til å fokusere så nærme som 13 cm, ga henne mange flere kreative muligheter.

En ung kvinne, fotografert bakfra, som peker et Canon EOS R6-kamera mot en salatbar fylt med boller av fargerike salater.

Det slanke og rimelige Canon RF 16mm F2.8 STM-objektivet gir deg enestående kvalitet og et stort synsfelt.

RF 16mm F2.8 STM fokuserer også ned til bare 13 cm, en funksjon som kan gjøre et vlogg-opptak mer allsidig. «Selv om objektivet er superbredt, elsker jeg hvor tett det kan fokusere», sier Chloe. «Det var praktisk da jeg filmet på St Nicholas Market i Bristol, siden jeg ønsket å ta nærbilder av noe av maten som tilbys der. Med dette objektivet kunne jeg fange inn detaljene, for eksempel strukturen og livligheten til gulrotsalaten. Det var også flott å kunne flytte fokus fra forgrunn til bakgrunn raskt, uten at det gikk ut over kvaliteten.»

Bildekvaliteten er selvfølgelig det viktigste. Det er noe som vil bidra til å heve kvaliteten på videoene og bildene dine fra et hav av telefoninnhold. Canon RF 16mm F2.8 STM har ni objektivelementer, blant annet et asfærisk objektiv for skarpe og kontrastrike bilder, noe som gjør at du kan gi liv til stedene dine uansett om du fotograferer de livlige gatene i Bristol eller de fantastiske strendene på Sardinia. Kombiner det med Canon EOS R6 eller EOS RP, så får du det perfekte oppsettet for å begynne reisen inn i en verden av reisevlogger av høy kvalitet.Skrevet av Marcus Hawkins

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • VLOGGING

  Lag innhold med EOS R50

  Hev kvaliteten på bildene dine på sosiale medier med Canon EOS R50.

 • VLOGGING

  Slik blir du en vlogger

  Kom i gang med å produsere kvalitetsvlogger med våre vloggetips for nybegynnere.

 • GATEFOTOGRAFERING

  Valg av riktig objektiv til gatefotografering

  Hvorfor Canon RF 28mm F2.8 STM er et viktig objektiv for gatefotografer.

 • REISEFOTOGRAFERING

  Ti tips til reisefotografering

  Fotografen og bloggeren Diana Millos deler sine beste tips for å ta fantastiske reisebilder.