REISEFOTOGRAFERING

Det beste Canon-nybegynnerutstyret for reisefotografering

Disse Canon-kameraene og -objektivene er designet og bygd for reisen. De er et ideelt reisefølge som dokumenterer eventyrene dine og bevarer minnene for deg resten av livet.
En hånd som tar opp et Canon-kamera med et Canon RF-S 10-18mm F4.5.-6,3 IS STM-objektiv fra en veske.

Uansett om du utforsker en by, vandrer inn i naturen eller fordyper deg i en fremmed kultur, vil det beste utstyret til reisefotografering sette deg i stand til å forevige viktige øyeblikk og bevare spesielle minner. Takket være umiddelbar tilkobling over hele verden kan du nå også dele alt fra øyeblikksbilder til komplette reisevlogger med venner, familie og følgere over hele verden – i sanntid.

For å lage virkelig imponerende bilder, utskrifter og videoer trenger du et kamera som fungerer godt hele året, uansett forhold, samtidig som det er lite nok til å få plass i håndbagasjen. Det samme gjelder objektiver, som må være allsidige nok til å holde tritt med eventyrlysten vår, uten at det går ut over bildekvaliteten.

Det er mye å tenke på, men vi har satt sammen en veiledning med det beste innen reisefotografering. Uansett om du er en nybegynner som gleder deg til å komme i gang, en kommende reiseblogger som ønsker å imponere følgerne dine, eller en stadig mer populær innholdsskaper som er ivrig etter å forbedre innholdet og utstyrsvesken, kan du føle deg trygg på at du har verktøyene du trenger for å lykkes.

De beste reisekameraene for hobbyfotografer og familieferier: Canon EOS R100 og Canon Zoemini S2

To personer holder rundt hverandre og smiler foran en rad med strandhytter på stranden.

Canon EOS R100-kameraet er perfekt for familieferier og er et rimelig alternativ for dem som ønsker å ta steget opp fra en smarttelefon, og få kvalitetsbilder- og video.

Et hvitt Canon Zoemini S2-kamera ligger på en åpen utklippsbok med reisebilder på sidene.

Med Canon Zoemini S2 kan du ta bilder og skrive ut på farten, noe som er perfekt når du skal lage utklippsbøker med reiseminner. Du kan bruke Canon Mini Print-appen til å redigere bildene dine og legge til kreative detaljer.

Familieferier er mer enn å bare komme seg litt bort fra hverdagens rutiner. De er dyrebar tid vi tilbringer med de vi er glad i, og det er på ferier noen av de mest verdifulle minnene våre blir til.

Med Canon EOS R100 kan du yte de spesielle øyeblikkene rettferdighet. Dual Pixel CMOS AF-teknologi kan spore øyne og ansikter slik at alle familiemedlemmene er i fokus, selv i travle bylandskaper. I Creative Assist-programmet får du verktøyene du trenger til å justere uskarpe bakgrunner, lysstyrke og kontrast på et øyeblikk, mens automatisk lysoptimalisering jevner ut høy kontrast som er forårsaket av direkte sollys, slik at du får naturlige bilder i den skarpe solen.

EOS R100-kameraet er også den perfekte følgesvennen når solen går ned, med avanserte funksjoner som opprettholder fokus og gir skarpe bilder, selv når du fotograferer på frihånd i svakt lys.

Ved å koble EOS R100-kameraet til Canon Camera Connect-appen kan du overføre bilder fra kameraet til smarttelefonen på et øyeblikk for å dele dem på sosiale medier. Med appen kan du også legge til geomerker på bilder ved hjelp av GPS, enten du vil organisere bildene når du kommer hjem, eller bare vise frem reisemålet ditt. Hvis du skal ta gruppebilder, kan du bruke programmet for ekstern fotografering i Camera Connect, slik at alle kommer med.

Hvis du ønsker et kamera som er superenkelt å bære med seg, er Canon Zoemini S2-kameraet på 8 MP en ypperlig følgesvenn som fanger inn dyrebare minner idet du skaper dem. Det svært bærevennlige Canon Zoemini S2 består av et kamera og en skriver. Du kan bruke det innebygde speilet og ringlyset til å perfeksjonere posituren og eksponeringen og ta stilige selfier. Deretter kan du skrive ut bildene der og da på under et minutt, eller lagre bildene på et microSD-kort og skrive dem ut senere.

Hvis du sammenkobler Canon Zoemini S2 med Canon Mini Print-appen, kan du også sjekke komposisjonen i sanntidsvisningen, tilpasse bilder før utskrift og til og med skrive ut bilder rett fra smarttelefonen.

De beste reisekameraene for nybegynnere og innholdsskapere: Canon EOS R10 og EOS R50

Hender som holder et Canon EOS R10-kamera. På skjermen vises en fontene og grønn vegetasjon.

Canon EOS R10-kameraet veier bare 429 g, og det lille medfølgende Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet veier bare 130 g, men kan likevel skilte med allsidig zoomrekkevidde og optisk bildestabilisering. Sammen er de en kraftig og lett kombinasjon for både nybegynnere og erfarne fotografer.

Et nærbilde av brett med blomster, tatt med Advanced A+-programmet på Canon EOS R50.

Advanced A+-programmet på Canon EOS R50 – et av mange smarte programmer for automatisk fotografering – tar flere bilder og slår dem sammen, slik at du får bilder av høyest mulig kvalitet på eventyrene dine, selv med minimal kunnskap. Tatt med et Canon EOS R50-kamera og et Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 1/160 sek, f/11 og ISO 100.

De imponerende tekniske spesifikasjonene gjør Canon EOS R10 egnet for entusiaster og etablerte innholdsskapere som trenger funksjoner som tar innholdet deres til nye høyder.

EOS R10-kameraets 24,2 megapikslers APS-C-sensor gir flotte, rene stillbilder og plettfrie 4K-videoer i jevn 60p som gjør det perfekt for profesjonelle vlogger og historier. Det er også utstyrt med et avansert autofokussystem som kan spore øyne, ansikter, dyr og kjøretøy, og som sikrer at innholdet er skarpt, selv i lite lys.

EOS R10-kameraet har også en vribar berøringsskjerm for vellykket komponering fra alle vinkler, og en innebygd blits for fotografering i mørket eller når lyset ikke strekker til. I tillegg veier det bare 429 g, noe som betyr at du uanstrengt kan ta det med deg på vandring i store byer eller bratte fjell.

Smidige skapere som vil lage bedre reisefilmer de kan dele med følgerne sine, kan også vurdere Canon EOS R50. Det har samme sensor og AF-system som EOS R10, men dette kameraet har et mindre kamerahus og veier bare 375 g.

Kameraet er brukervennlig og intuitivt hvis du er vant med å bruke berøringsskjermen på en smarttelefon. Det gir vakre 4K-videoopptak ved opptil 30p, mens Movie Digital IS sørger for at opptakene blir stødige når du filmer på farten. Det kan også brukes til å ta bilder i portrettformat og har et program for videoer med nærbildedemonstrasjoner, slik at du kan vise frem de uvanlige matvarene du finner på markedet, eller de spesielle suvenirene du kjøper underveis.

Begge kameraene kan også brukes med alle de allsidige Canon RF- og RF-S-objektivene, slik at du har mange alternativer å velge mellom etter hvert som ambisjonene dine blir større.

De beste zoomobjektivene med vidvinkel for reisefotografering på nybegynnernivå: Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM og RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

En person i en rosa topp holder armen ut for å fotografere seg selv på en båt, med fargerike bygninger på begge sider – tatt med et Canon EOS R50 med et Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv.

Sammen med det lette Canon EOS R50 er Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM perfekt både til reisefotografering og reisevlogging. Du kan enkelt plassere deg selv i rammen, enten det er snakk om et bilde, UHD 4K 30p-video eller direktesending, slik at du får en bred visning av landskapet bak som setter stemningen. Tatt med et Canon EOS R50-kamera med et Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 10 mm, 1/200 sek, f/8 og ISO 400.

En innsjø omgitt av fjell, der landskapet reflekteres i vannet og himmelen er full av skyer – tatt med et Canon EOS R5 med et Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM er et zoomobjektiv med ultravidvinkel som er utviklet for å tilfredsstille selv de mest krevende reisefotografene. Objektivet har 5-trinns optisk bildestabilisering, en lyssterk maksimal blenderåpning på f/4,5 og mulighet for rask fokusering med Canons RF-fatning, noe som sikrer at reiseinnholdet er skarpt og profesjonelt uansett lysforhold. Tatt med et Canon EOS R5-kamera med et Canon RF 15-30mm F4.5.-6,3 IS STM-objektiv ved 17 mm, 2,5 sek., f/11 og ISO 100. © Verity Milligan

Et av de mest allsidige Canon-objektivene for landskaps- og reisefotografering er Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM. Dette kompakte ultravidvinkelobjektivet er en perfekt partner for kameraer som Canon EOS R10 og EOS R50, og det er et flott tillegg til RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet. RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM har et lignende uttrekkbart design som 18-45 mm-versjonen, veier bare 150 gram og kan enkelt bæres i en ryggsekk eller jakkelomme. Zoomområdet på 10–18 mm gjør ikke bare at du kan se det større bildet, det er også bra til å få et annet perspektiv og leke med forholdet mellom forgrunns- og bakgrunnselementer.

RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM har stor visuell vinkel, noe som gjør det til et av de beste Canon-objektivene for vlogging. Det passer perfekt når du vil plassere deg selv i rammen og samtidig få med omgivelser som setter stemningen. Det jevne og nesten lydløse STM-autofokussystemet er like bra for stillbilder og videoopptak, mens automatisk innebygd korrigering fjerner all forvrengning. Sluttresultatet er virkelighetstro bilder av høy kvalitet som er et hvilket som helst reiseeventyr verdig. For enda mer allsidighet kan du bytte til manuell fokus og komme tett på, for opp til 0,5 x makroforstørrelse, noe som er ideelt for å ta ekstreme nærbilder av lokal flora og fauna mot et stort bakteppe. For å slippe å bære med deg et stativ på reisen, har RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM en 4-trinns optisk bildestabilisator som kan økes til 6-trinns med den innebygde bildestabiliseringen i kameraer som EOS R7.

Hvis du liker det du hører om RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM, men du bruker et fullformatkamera, er Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM det rette for deg. Med sin ultravide brennvidde har det ingen problemer med å få plass til alt i bildet, enten du vlogger deg gjennom et mektig bysentrum, spaserer gjennom smug som bukter seg gjennom en middelalderby eller foreviger utsikten over en imponerende fjellkjede. Dette kompakte og lette RF-objektivet er et rimelig tillegg til selv den letteste utstyrsvesken, og takket være bildestabilisering og en klar maksimal blenderåpning på f/4,5 har det solid ytelse i skiftende lysforhold. Som fullformatobjektiv er det litt større, men likevel veldig kompakt og lett for typen.

Det beste objektivet for reisereportasjer: Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

To hender holder et Canon EOS-kamera med et Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv foran en kakifarget skjorte.

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM har en objektivkontrollring som kan tilordnes blenderåpning, lukker eller ISO, slik at du kan betjene flere innstillinger med fingrene. Dette er perfekt når du må endre innstillingene raskt i stadig skiftende forhold.

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM-objektivets ultrabrede minste brennvidde på 24 mm er perfekt når du skal dokumentere brede gatemotiver eller ta miljøportretter for å sette motivet inn i riktig kontekst. Dette objektivet har også optisk bildestabilisering som gjør det mulig å ta skarpe bilder på frihånd, og en nesten stillegående fokusmotor som ikke forstyrrer motivene, og holder lydopptakene klare.

Det beste objektivet for reisevloggere: Canon RF 16mm F2.8 STM

En ung kvinne står på et høyt sted over en elv som går under en bro, og filmer seg selv med et Canon EOS R6-kamera med Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv.

Den ultrabrede brennvidden til det raske og rimelige RF 16mm F2.8 STM-primærobjektivet byr på ypperlige kreative muligheter for innholdsskapere som filmer vidstrakte motiver.

Det svært brede RF 16mm F2.8 STM-objektivet med rask maksimal blenderåpning på f/2,8 kan fange inn vidstrakte perspektiver og byr på en rekke kreative muligheter for reisevloggere og innholdsskapere. Denne brede visningen er også nyttig når du arbeider på relativt trange steder, for eksempel på et marked eller museum, og ikke kan ta et fysisk skritt tilbake for å åpne opp perspektivet.

Objektivet er utstyrt med autofokusteknologi med en nesten lydløs trinnmotor som gjør det til et ypperlig valg når du skal filme reiseinnhold, eller fange inn omgivelseslydene på stedene du besøker.

Siden det bare veier 165 g og er litt over 4 cm langt når det er trukket inn, kan det henge på kameraet gjennom en hel dag med sightseeing.

Det beste kompakte objektivet for reisefotografering: Canon RF 28mm F2.8 STM

En smilende turist står på en balkong med et bylandskap som strekker seg ut bak personen.

Hvis du vil ta steget opp fra objektivet som følger med kameraet, og gjøre reisebildene dine mer unike, byr Canon RF 28mm F2.8 STM-objektivet på alle de samme fordelene som et 28 mm primærobjektiv, men i en utrolig kompakt størrelse. Tatt med et Canon EOS R8-kamera med et Canon RF 28mm F2.8 STM-objektiv ved 1/1250 sek., f/2,8 og ISO 100.

Hvis størrelse og vekt er det viktigste for deg når du skal velge et objektiv å ta med på reise, er Canon RF 28mm F2.8 STM-objektivet noe for deg. Det veier bare 120 g og kan trekkes sammen når det ikke er i bruk, slik at det blir enda enklere å pakke det ned i en veske eller ryggsekk.

Den allsidige brennvidden på 28 mm er perfekt for utforskning. Du kan fylle hele bilderammen med slående bymotiver, imponerende landemerker eller gruppebilder av hele familien, og den raske blenderåpningen på f/2,8 betyr at du kan fortsette å ta bilder når det blir mørkt.

Det er kanskje lite, men RF 28mm F2.8 STM-objektivet leverer høy kvalitet med Super Spectra-belegg som reduserer dobbeltkonturer og gjenskinn, og smart innebygd optisk korrigering som gir renere bilder og videoer.

Det beste primærobjektivet med vidvinkel for reisefotografering: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Et bilde tatt ovenfra av en skål med tomat- og basilikumpasta. I bildet ser man også en gaffel, basilikumblader, morter og støter – tatt med et Canon EOS RP-kamera med et Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektiv.

5-trinns optisk bildestabilisering for skarpe bilder tatt på frihånd og 0,5 x makrofunksjon gjør Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektivet til et opplagt valg til fotografering av de appetittvekkende delikatessene på en eksotisk restaurant. Den stillegåendeSTM-fokuseringsmotoren gjør det også til et fantastisk objektiv for vlogging og direktesendinger. Tatt med et Canon EOS RP-kamera med et Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektiv ved 1/125 sek, f/2.5 og ISO 800. © Natasha Alipour-Faridani

Det er en grunn til at Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM foretrekkes av gatefotografer, portrettfotografer og reisefotografer. Det er bredt nok til store bylandskaper, vidstrakte landskapsbilder og detaljerte nærbilder, med en diskré profil, rask maksimal blenderåpning og makroforstørrelse på opptil 1 : 2, og fungerer utmerket for en rekke ulike sjangere.

RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektivet er utformet for fullformatskameraer, men det kan også brukes på APS-C-kamerahus som Canon EOS R10, der det fanger et synsfelt som tilsvarer et 56 mm objektiv på et fullformats kamerahus.

De beste kompaktkameraene for reisevloggere og -bloggere: Canon PowerShot V10 og PowerShot G7 X Mark III

To kvinner sitter ved et restaurantbord og holder opp en tallerken foran et Canon PowerShot V10-kamera som står på det innebygde stativet.

Canon PowerShot V10-kameraet har et innebygd justerbart stativ og en bred visningsvinkel, slik at du får plass til vennene dine i bildet når du filmer matinnhold til en vlogg på reise.

En mann som sitter på en strand med småstein, foran et lite bål. Et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera er satt opp på et stativ, med en mikrofon på en stein foran det.

Takket være det store zoom-området på 24–100 mm kan Canon PowerShot G7 X Mark III-kameraet brukes til alt fra håndholdt videoblogging til portrett- og dyrelivsfotografering.

Når reiselysten tar overhånd, har man ofte bare tid til å pakke ryggsekken og legge i vei. I slike situasjoner, der plassen betyr mest, er Canon PowerShot V10 og PowerShot G7 X Mark III det perfekte reisefølget.

Canon PowerShot V10 er utviklet for vloggere som har vokst fra smarttelefonene sine, og er et kompakt og lett alternativ for reise. Det veier bare 211 g, og den store sensoren på 1,0 tomme gir flott 4K-video med Canons ansiktsgjenkjennende AF på 100 % av bildet. Dermed fokuserer kameraet på den delen av bildet du ønsker, og du får maksimalt fleksibilitet når du komponerer.

Movie Digital IS sørger for at du får stødige opptak når du vandrer rundt omkring, og innebygde stereomikrofoner fanger opp atmosfæren i omgivelsene dine, enten du befinner seg på et travelt marked eller en utendørsrestaurant med mange gjester.

PowerShot G7 X Mark III har en stor 1.0-type bildesensor som gir imponerende 20,1 megapikslers bilder og 4K-video. Det er under 11 cm bredt og veier så lite som 300 g, og passer derfor perfekt i lommen når du har lite plass. Du kan også enkelt bytte fra stillbilder til video, og tilbake igjen.

Skal du ut på eventyr? Pass på å laste ned Canon Camera Connect-appen, slik at du kan koble kameraet til smarttelefonen og dele reisebildene dine direkte i sosiale medier. Appen kan også brukes til å fjernstyre kameraet for å ta stødige bilder og videoer.

For eventyrere er disse ryggsekkvennlige kameraene og objektivene det perfekte reisefølget. De gir fantastiske bilder og videoer, samtidig som de gjør at du kan bevege deg fritt. Hvis du vil ha mer inspirasjon til reisefotografering, kan du se hvordan det gikk med profesjonelle Diana Millos da hun tilbrakte 48 timer i vakre Sevilla med Canon EOS R10.

Skrevet av Peter Wolinski og Matthew Richards

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • VLOGGING

  Canons beste kameraer og objektiver til vlogging

  Canon lager en serie med kameraer og objektiver som passer perfekt til innholdsskapere. Denne veiledningen hjelper deg med å finne den perfekte matchen.

 • REISE

  Det perfekte reisefølget

  Den profesjonelle fotografen Martin Bissig tar med seg EOS R10 på tur til Sri Lanka.

 • REISEFOTOGRAFERING

  Ti tips til reisefotografering

  Fotografen og bloggeren Diana Millos deler sine beste tips for å ta fantastiske reisebilder.

 • GRUNNLEGGENDE OM FOTOGRAFERING / UTENDØRS

  Tips til fotografering i ekstreme værforhold

  Her er de beste tipsene og triksene for å mestre fotografering i ekstremvær – både for å beskytte utstyret og ta vare på deg selv.