REISEFOTOGRAFERING

Det beste Canon-utstyret for reisefotografering

Gjør deg klar for et eventyr: Utstyr til reisefotografering for nybegynnere, innholdsskapere og entusiaster.
En person som tar et bilde med et Canon-kamera og -objektiv på en strand i solnedgangen.

Det er ikke lenger slik at reisefotografering er så enkelt som å kjøpe et engangskamera for å ta noen uskarpe strandbilder til familiens fotoalbum.

Nå som sosiale plattformer for bilde- og videodeling er i eksplosiv vekst, og profesjonelle fotobøker på nett blir stadig mer populært, er det bare feilfrie bilder som duger. Smarttelefoner er bra, men du trenger et eget kamera for å lage virkelig imponerende bilder og utskrifter – et kamera som fungerer godt hele året, uansett forhold, samtidig som det er lite nok til å få plass i håndbagasjen. Det samme gjelder objektiver, som må være allsidige for å holde tritt med eventyrlysten vår, uten at det går ut over bildekvaliteten.

Det er mye å tenke på, men vi har satt sammen en veiledning med det beste innen reisefotografering. Uansett om du er en nybegynner som gleder deg til å komme i gang, en kommende reiseblogger som ønsker å imponere følgerne dine, eller en stadig mer populær innholdsskaper som er ivrig etter å forbedre innholdet og utstyrsvesken, kan du føle deg trygg på at du har verktøyene du trenger for å lykkes.

De beste reisekameraene for hobbyfotografer og familieferier: Canon Zoemini S2 og Canon PowerShot ZOOM

Canon Zoemini S2 på brettede, avklipte dongeribukser, omgitt av små bildeutskrifter.

Canon Zoemini S2 får lett plass i lommen, samtidig som du får alt du trenger for å ta flotte familiebilder og selfier på farten.

En familie på landsbygda som peker på noe over dem. Mannen bruker et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Canon PowerShot ZOOM er en kikkert og et kamera i ett. En utrolig zoomrekkevidde på 800 mm og et intuitivt knappeoppsett gjør at du får med absolutt alt, selv på lang avstand.

Familieferier er mer enn å bare komme seg litt bort fra hverdagens rutiner. De er dyrebar tid vi tilbringer med de vi er glad i, og det er på ferier noen av de mest verdifulle minnene våre blir til.

Canon Zoemini S2 har en 8 megapikslers sensor og er det perfekte reisefølge for å forevige de dyrebare øyeblikkene når du opplever dem. Svært bærbare Canon Zoemini S2 består av et kamera og en skriver. Bruk det innebygde speilet og ringlyset til å perfeksjonere posituren og eksponeringen og ta stilige selfier. Deretter kan du velge å skrive ut der og da på under ett minutt, eller å lagre bilder på et microSD-kort og skrive ut senere.

Hvis du sammenkobler Canon Zoemini S2 med Canon Mini Print-appen, kan du også kontrollere komposisjonen i sanntidsvisningen, tilpasse bilder før utskrift og til og med skrive ut bilder rett fra smarttelefonen.

Med PowerShot ZOOM kommer du enda nærmere det som skjer, noe som gjør kameraet perfekt til den neste safariferien. Dette monokulære lommekameraets maksimale brennvidde på 800 mm med superzoom gjør det perfekt når du trenger litt ekstra rekkevidde. En 12 megapikslers sensor og bildestabilisering langs fire akser gjør denne kompakte kraftbomben til et utmerket alternativ for alle typer reiser, i tillegg til fugletitting, sportsbegivenheter og generell familiemoro.

Det beste reisekameraet for nybegynnere og innholdsskapere: Canon EOS R10

Hender som holder et Canon EOS R10-kamera. På skjermen vises en fontene og grønn vegetasjon.

Canon EOS R10-kameraet veier kanskje bare 429 g, mens det medfølgende Canon RF-S 18-45mm f4.5-6.3 IS STM-objektivet er veldig lite og veier bare 130 g, selv om det kan skilte med allsidig zoomrekkevidde og bildestabilisering. Sammen er de en kraftig og lett kombinasjon for både nybegynnere og erfarne fotografer.

Canon EOS R10 er det perfekte valget for både nye og erfarne reisefotografer. EOS R10 er en rimelig innføring til Canons EOS R-system, med en profesjonell RF-objektivfatning som gir nybegynnere en rekke objektiver med rask fokusering og rikelig med rom for å utvikle seg. De imponerende tekniske spesifikasjonene gjør dessuten dette kameraet egnet for entusiaster og etablerte innholdsskapere som trenger funksjoner som tar innholdet deres til nye høyder.

EOS R10-kameraets 24,2 megapikslers APS-C-sensor som gir flotte, rene stillbilder og plettfrie 4K-videoer gjør det perfekt for å lage profesjonelle videoblogger og historier. Det er også utstyrt med et avansert autofokussystem som kan spore øyne, ansikter, dyr og kjøretøy, og som sikrer at innholdet er skarpt, selv i lite lys.

EOS R10-kameraet har også en vribar berøringsskjerm for vellykket komponering fra alle vinkler, og en innebygd blits for fotografering i mørket eller når lyset ikke strekker til. I tillegg veier det bare 429 g, noe som betyr at du uanstrengt kan ta det med deg på vandring i store byer eller bratte fjell.

Det beste fullformatskameraet for entusiastiske reisefotografer: Canon EOS RP

En mann iført våtdrakt som sitter på en steinstrand, med et surfebrett over fanget.

Fullformatsensor, kompakt konstruksjon og stille fotografering gjør Canon EOS RP-kameraet til et intuitivt valg for fotografer som ønsker å oppleve et EOS R-systemkamera. Tatt med et Canon EOS RP-kamera med et Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektiv ved 1/3200 sek, f/1,8 og ISO 100. © Jitka Smelhausova

For reiseglade fotografer som ønsker å ta innholdet sitt til nye høyder, kan et fullformatskamera som Canon EOS RP virkelig få fart på kreativiteten.

De store sensorene i fullformatskameraer er mer følsomme for lys enn mindre sensorer. Dette betyr at de kan fange opp et større dynamisk område – noe som er svært praktisk når du tar bilder i solfylte klimaer – med mindre bildestøy ved høy ISO. De gir også ekstra kontroll over dybdeskarpheten for fininnstilling av uskarphet og bokeh, og passer derfor perfekt til kulturelle gateportretter og til å fange de glødende lysene fra et bylandskap om natten.

4K-videoopptak, tilgang til Canons profesjonelle RF-objektivserie og det intelligente autofokussystemet du forventer fra et EOS R-systemkamera, gjør EOS RP perfekt for innholdsskapere som ønsker å produsere profesjonelt innhold. Det veier også bare 485 g og er både vann- og støvbestandig – ideelt for opplevelsesreiser.

Det beste kompaktkameraet for reisevideobloggere og bloggere: Canon PowerShot G7 X Mark III

En mann som sitter på en strand med småstein, foran et lite bål. Et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera er satt opp på et stativ, med en mikrofon på en stein foran det.

Takket være det store zoom-området på 24–100 mm kan Canon PowerShot G7 X Mark III-kameraet brukes til alt fra håndholdt videoblogging til portrett- og dyrelivsfotografering.

En kvinne som står på gaten og smiler til kameraet mens hun holder et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera med mikrofon og stativgrep.

Stativer er utrolig nyttig tilbehør når du er på reisefot, og gir stabilitet for både video- og stillbildeinnhold. Canon Tripod Grip HG-100TBR er et lett og kompakt stativ som du lett får plass til i ryggsekken, og kan også brukes som et vloggegrep.

Når reiselysten tar overhånd, har man ofte bare tid til å pakke ryggsekken og legge i vei. I slike situasjoner, der plassen betyr mest, er PowerShot G7 X Mark III det perfekte reisefølget.

PowerShot G7 X Mark III har en stor 1.0-type bildesensor som gir imponerende 20,1 megapikslers bilder og 4K-video. Det er under 11 cm bredt og veier så lite som 300 g, og passer derfor perfekt i lommen når du har lite plass. Du kan også enkelt bytte fra stillbilder til video, og tilbake igjen.

180° vippbar skjerm og mulighet for direktesending betyr at dette kameraet også er utformet med tanke på videoblogging til kamera, mens maksimal blenderåpning på f/1.8, AF-ansiktssporing og zoomobjektiv med vidvinkel sikrer at du og omgivelsene alltid er riktig eksponert, i fokus og i bildet.

PowerShot G7 X Mark III er imidlertid ikke bare for videobloggere. De rimelige prisene og kraftige funksjonene gjør dette til et av de mest reisevennlige kameraene for nybegynnere.

Skal du ut på eventyr? Pass på å laste ned Canon Camera Connect-appen, slik at du kan koble kameraet til smarttelefonen og dele reisebildene dine direkte i sosiale medier. Appen kan også brukes til å fjernstyre kameraet for å ta stødige bilder og videoer.

Det beste zoomobjektivet med vidvinkel for reisefotografering: Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Skyformasjoner som reflekteres på overflaten av en stillestående innsjø omgitt av fjell.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM er et zoomobjektiv med ultravidvinkel som er utviklet for å tilfredsstille selv de mest krevende reisefotografene. Objektivet har 5-trinns optisk bildestabilisering, en lyssterk maksimal blenderåpning på f/4.5 og mulighet for rask fokusering med Canons RF-fatning, noe som sikrer at reiseinnholdet er skarpt og profesjonelt uansett lysforhold. Tatt med et Canon EOS R5-kamera med et Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 17 mm, 2,5 sek, f/11 og ISO 100. © Verity Milligan

Et allsidig zoomobjektiv med vidvinkel er en reisefotografs beste venn. Med sin ultravide brennvidde har Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM ingen problemer med å klemme alt inn i bildet, enten du vlogger deg gjennom et mektig bysentrum, spaserer gjennom bakgatene til en svingete middelalderby eller fanger inn utsikten over en imponerende fjellkjede.

Dette kompakte og lette RF-objektivet er et rimelig tillegg til den letteste utstyrsveske, og takket være bildestabilisering og en klar maksimal blenderåpning på f/4.5 har dette objektivet solid ytelse i skiftende lysforhold.

Det beste primærobjektivet med vidvinkel for reisefotografering: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Et bilde tatt ovenfra av en skål med tomat- og basilikumspasta. I bildet ser man også en gaffel, basilikumblader, morter og pistill.

5-trinns bildestabilisering for skarp, håndholdt fotografering og 0,5x makrofunksjon gjør Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektivet til et opplagt valg til fotografering av de appetittvekkende delikatessene på en eksotisk restaurant. Den stillegåendeSTM-fokuseringsmotoren gjør det også til et fantastisk objektiv for videoblogging og direktesending. Tatt med et Canon EOS RP-kamera med et Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektiv ved 1/125 sek, f/2.5 og ISO 800. © Natasha Alipour-Faridani

Det er en grunn til at Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM foretrekkes av gatefotografer, portrettfotografer og reisefotografer. Det er bredt nok til store bylandskaper, vidstrakte landskapsbilder og detaljerte nærbilder, med en diskré profil, rask maksimal blenderåpning og MAKRO-forstørrelse på opptil 1 : 2, og fungerer utmerket for en rekke ulike sjangere.

RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektivet er utformet for fullformatskameraer, men det kan også brukes på APS-C-kamerahus som Canon EOS R10, der det fanger et synsfelt som tilsvarer et 56 mm objektiv på et fullformats kamerahus.

Det beste primærobjektivet for nybegynnere innenfor reise- og gatefotografering: Canon RF 50mm F1.8 STM

En kvinne med rød leppestift som snur hodet for å se på kameraet. Skinnende lys kan sees i bakgrunnen.

Det asfæriske objektivbelegget gjør bildene fra Canon RF 50mm F1.8 STM -objektivet skarpe fra hjørne til hjørne, mens den lille formfaktoren gjør det til et verdifullt tillegg i utstyrsvesken enten du er en eventyrlysten nybegynner eller en erfaren utforsker.

Et allroundobjektiv som Canon RF 50mm F1.8 STM er første stopp for nybegynnere som ønsker å gjøre reisefotograferingen mer kreativ. Med dette objektivets maksimale blenderåpning på f/1.8 får du en utrolig grunn dybdeskarphet, slik at du kan ta vakre portrettbilder som virkelig uttrykker den kulturelle identiteten til personene du møter.

Det slipper også inn mye lys, noe som betyr at du er forberedt på alle lysforhold som kan oppstå på eventyrene dine. Monter dette på et APS-C-kamera for å få et synsfelt på 80 mm på et fullformatskamera.

Det beste allround zoomobjektivet for reisefotografering: Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

En smal gate med lyse steinhus, med terrakottapotter fylt med geranium som henger på veggene.

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-objektivet har en minste fokuseringsavstand på bare 13 cm med 0,5x makro for midtfokus, slik at du får frem selv de minste detaljene. Dette objektivet har 5-trinns optisk bildestabilisering, så du trenger heller ikke å bekymre deg for at kameraristing skal ødelegge bildene. Tatt med et Canon EOS RP-kamera med et Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-objektiv ved 50 mm, 1/320 sek, f/5 og ISO 800.

Reiser du med lett oppakning og har plass til bare ett objektiv i ryggsekken? Det allsidige Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-objektivet er et flott valg. Det omfattende brennviddeområdet gir utrolig allsidighet og passer til alt fra håndholdt videoblogging til flotte portretter. Dessuten har det en imponerende rekkevidde, 5-trinns IS for håndholdt fotografering og fotografering i lite lys, i et kamerahus som er under 9 cm stort og veier så lite som 395 g. På en APS-C-sensor tilsvarer objektivets brennviddeområde 38,4–168 mm på et fullformatskamera.

For eventyrere er de ryggsekkvennlige kameraene, objektivene og tilbehøret det perfekte reisefølget. De gir fantastiske bilder og videoer, samtidig som de gjør at du kan bevege deg fritt. Hvis du vil ha mer inspirasjon til reisefotografering, kan du se hvordan det gikk med profesjonelle Diana Millos da hun tilbrakte 48 timer i vakre Sevilla med Canon EOS R10.


Skrevet av Peter Wolinski

Relaterte produkter

Relaterte artikler