Den spanske influenseren og fotografen Diana Millos begynte å reise for å delta på musikkfestivaler og konserter. Dette gav henne en eventyrlyst som blomstret til en fulltidskarriere som profesjonell reisefotograf og blogger, med mer enn 140 000 følgere på Instagram.
Her deler Diana, som nylig besøkte Cuba og Spania, sine ti beste tips for å ta fantastiske reisebilder når du utforsker nye steder.
REISEFOTOGRAFERING
Ti gode tips og triks for reisefotografering
Ti tips til reisefotografering
- Les deg opp på reisemålet
- Ta med deg et kamera som er lett å bære
- Velg objektiver som passer til dine behov
- Stå opp tidlig
- Besøk favorittstedene dine flere ganger i løpet av dagen
- Bruk Canon Camera Connect-appen
- Spill inn video i tillegg til å ta stillbilder
- Bruk vinklene for å ta unike bilder
- Avdekk flere detaljer med vidvinkel- og makroobjektiver
- Eksperimenter i svakt lys og om kvelden
Tips 1: Les deg opp på reisemålet
«Planlegging i forkant er helt avgjørende for meg når det gjelder reisefotografering», sier Diana. «Når jeg vet hvor jeg skal dra, begynner jeg å undersøke interessante steder på sosiale medier, blogger og Pinterest på nett.
«Jeg ser etter steder som inspirerer meg, slik at jeg vet hvor jeg skal dra og hvordan jeg kommer meg dit. Dette gir meg et rammeverk for planleggingen, men når jeg ankommer stedet, ser jeg etter ulike vinkler og perspektiver som jeg ikke har sett på nettet, slik at jeg kan være kreativ og ta originale og unike bilder.»
Tips 2: Ta med deg et kamera som er lett å bære
«Jeg elsker Canon EOS R10», sier Diana. «Det er helt perfekt for reisefotografering og bruk hele dagen siden det er så lite og lett. Det får enkelt plass i en kameraveske på størrelse med en håndveske, selv med et ekstra objektiv eller to, men det er likevel kraftig og leverer upåklagelig bildekvalitet. Jeg liker også å kunne forhåndsvise lysstyrke, kontrast og farge i den elektroniske søkeren, slik at jeg vet hvordan bildet vil se ut.»
Hvis du ikke er så dreven på fotografering, men er på jakt etter et pålitelig EOS R-systemkamera for nybegynnere for å fange inn perfekte minner på ditt neste eventyr, er Canon EOS R100 lite nok til å få plass i en veske, men samtidig i stand til å ta stillbilder og video av høy kvalitet i øyeblikket.
Hvis du foretrekker et fullformatskamera som gir enestående bildekvalitet selv i ekstremt svakt lys, og muligheten for grunnere dybdeskarphet når du bruker samme brennvidde, er det kompakte og lette Canon EOS RP-kameraet et ypperlig reisefølge.
Hvis du foretrekker et kompaktkamera, gir fastobjektivet PowerShot G7 X Mark III en stor zoomrekkevidde, samt 4K-video og suverene 20,1 MP bilder.
Tips 3: Velg objektiver som passer til dine behov
«Hvis jeg er ute og fotograferer fra morgen til kveld, vil jeg ikke drasse med meg en tung utstyrsveske, så jeg tar med meg færrest mulig objektiver», sier Diana.
Reisevennlige objektiver for Canon EOS R10 inkluderer RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM som har et kompakt, uttrekkbart design og bare veier 130 g. Med RF-S 18–150mm F3.5-6.3 IS STM får du en større zoomrekkevidde, og du kan tilpasse deg umiddelbart til nesten alle mulige scenarioer uten et ekstra objektiv.
Det beste med Canons EOS R-systemkameraer er at du kan bruke fullformatskompatible objektiver på kamerahus i APS-C-format, og omvendt. Canon RF 35mm F1.8 IS MACRO IS STM gir samme synsfelt på EOS R10-kameraet som om du bruker et 56 mm objektiv på et fullformatskamera, for eksempel EOS RP. Du kan også dra nytte av størrelsen og bærbarheten til Canon RF-S 18–45mm F4.5-6.3 IS STM- og RF-S 18–150mm F3.5-6.3 IS STM-objektivet med EOS RP-kameraet, men da beskjæres bildet.
Canon RF 50mm F1.8 STM er et annet ypperlig alternativ til EOS R10- eller EOS RP-kameraet når du er på reise. De beste zoomalternativene inkluderer det lette Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-objektivet og teleobjektivet RF 100-400mm F5.6-8 IS USM som er svært kompakt for et objektiv med så stor rekkevidde.
Tips 4: Stå opp tidlig
«Turiststedene blir travle, selv tidlig på dagen», sier Diana. «Jeg står opp veldig tidlig for å unngå folkemengdene, slik at jeg kan fotografere motiver uten mennesker, eller noen ganger med én person for å gjøre bildet mer interessant. En bonus er det vakre lyset ved soloppgangen som for meg er det beste tidspunktet å ta bilder på.»
Dette kalles ofte den «gylne timen». Solen henger lavt på himmelen i timen etter soloppgang og timen før solnedgang, og kaster en gyllen glød som kan resultere i magiske reisebilder. Diana fotograferer alltid i RAW-format slik at hun kan finjustere hvitbalansen og eksponeringen for å forbedre fargegjengivelsen, høylys og skygger når hun skal redigere bildene i bildebehandlingsprogramvare, for eksempel Canons Digital Photo Professional.
Tips 5: Besøk favorittstedene dine flere ganger i løpet av dagen
«Selv om jeg elsker å fotografere ved soloppgang, synes jeg at det er viktig å besøke flotte steder på andre tidspunkter i løpet av dagen», sier Diana. «Travle motiver kan også bli flotte reisebilder som fanger inn kulturen og stemningen på et sted. Områder med skygger og lys, samt måten solen lyser opp et motiv på, endrer seg drastisk i løpet av dagen.»
Husk at solen beveger seg over himmelen. Hvis landemerkene og bygningene du vil fotografere står i skyggen om morgenen, kan det være lurt å besøke de igjen om ettermiddagen når lyset har endret seg.
Tips 6: Bruk Canon Camera Connect-appen
«Yndlingsteknikken min for reisefotografering er å se etter symmetri i motiver med rene, ryddige linjer som danner dristige former», forklarer Diana. «Jeg liker også å plassere meg selv i bildet, så jeg har alltid med meg et stativ som jeg setter kameraet på, før jeg går inn i bildet.»
Med Canon Camera Connect-appen kan du betjene kameraet fra telefonen og gjøre eventuelle justeringer eksternt. Du kan også forhåndsvise bildet og justere autofokus.
Tips 7: Spill inn video i tillegg til å ta stillbilder
«Video blir mer og mer vanlig på sosiale medier, så det er viktig for meg å spille inn video i tillegg til å ta stillbilder», sier Diana. «Jeg spiller ofte inn mange små klipp på forskjellige steder, slik at jeg kan sette dem sammen og lage en video som gir et helhetlig inntrykk av stedet. Jeg bruker alltid kamerainnstillingen som gir høyest kvalitet for video, slik at jeg får mest mulig eksponeringstoleranse under redigering.»
Canon EOS R10 er ypperlig for dette med alternativer for 4K 60p, 4K 30p med 6K oversampling og full HD av høy kvalitet ved 120p, som Diana liker å bruke for å skape sekvenser med sakte film.
Hvis du vil holde abonnentene og følgerne dine oppdatert på reisen, er Canon PowerShot V10 en alt-i-ett-løsning i lommeformat for din neste tur. Du kan lage 4K UHD-video mens du er på farten, og du kan legge til kreative filtre og hudutjevningseffekter underveis.
Tips 8: Bruk vinklene for å ta unike bilder
«Når du fotograferer berømte landemerker og steder, kan det være vanskelig å ta unike bilder. Jeg ser alltid etter uvanlige vinkler som gir et annet perspektiv», sier Diana. «Det kan være en stor fordel å ta bilder fra nær bakken eller fra høyt oppe, og dette er enkelt med en vribar skjerm. Hvis jeg ønsker mer høyde, setter jeg kameraet på et stativ og bruker det som en stang, slik at jeg kan holde det høyt over hodet og fortsatt forhåndsvise bildet på den bakre skjermen. Dette er ypperlig når du skal fotografere over hodene til menneskene i en folkemengde, eller over gjerder og vegger.»
Tips 9: Avdekk flere detaljer med vidvinkel- og makroobjektiver
«Reisebilder omfatter alt fra ville landskap til storslått arkitektonisk interiør. Jeg liker å bruke et vidvinkelobjektiv for begge disse typene motiver», sier Diana.
Hvis du ønsker å fange inn energien i gatene du utforsker, i vidvinkel, samtidig som du vil at utstyrsvesken skal være lett, er Canon RF 28mm F2.8 STM og dets slanke pannekakeutforming et ideelt alternativ. En rask blenderåpning på f/2.8 tar deg fra dag til natt og får motivene til å skille seg ut.
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM gir deg svært brede visningsvinkler og kan brukes på Canon EOS R10-kameraet med Canon-fatningsadapteren EF-EOS R. Canon RF 16mm F2.8 STM er perfekt for fullformatskameraene EOS RP og EOS R6 med en blenderåpning på f/2.8 som gir høye lukkerhastigheter, selv i svakt lys. Dette objektivet har også en minste fokuseringsavstand på bare 13 cm, slik at du kan komme tett på motivet og maksimere alle de vakre detaljene, samtidig som du får plass til mye i bildet.
Et makroobjektiv som Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM er også perfekt for å fange inn detaljer. Det gir større forstørrelse enn et standardobjektiv for å gjøre selv de minste elementene levende. Dette objektivet har en maksimal blenderåpning som gir perfekt eksponerte bilder, samt en femtrinns bildestabilisator som gir skarpe bilder når du fotograferer på frihånd.
Tips 10: Eksperimenter i svakt lys og om kvelden
«Like etter at solen har gått ned, eller før den står opp om morgenen, kommer den «blå timen». Jeg elsker de kule fargene lyset skaper, og den dype blåfargen på himmelen», sier Diana. «Det gir bylandskap et helt annet preg, så dette er annen måte å ta unike bilder på. Selv sent på kvelden finnes det godt opplyste motiver du kan fotografere. Det viktigste er å nyte opplevelsen og ha det gøy.»
Ser du etter inspirasjon til din neste tur? Ta en titt på disse skjulte perlene.
Skrevet av Matthew Richards