UTSKRIFT

De beste skriverne for fotoutskrifter

Her er de beste skriverne for utskrift av bilder av høy kvalitet hjemme og på farten, fra små til store, som passer ethvert budsjett.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

Et bilde har evnen til å fange et øyeblikk og gjøre det om til et kjært minne. Men denne kraften går tapt når den graves ned på en harddisk eller blant digitale mediesider.

Ved å skrive ut favorittbildene dine blir de omgjort til fysiske enheter som kan rammes inn og vises i hjemmet, gis som gaver, plasseres i en utklippsbok eller et fotoalbum eller til og med skrives ut som klistremerker for å gi eiendelene dine et personlig preg.

Det finnes et stort utvalg av skrivere som gjør at du kan lage dine egne utskrifter, når og hvor du vil – fra kompakte skrivere som du kan ta med deg ut, på ferie og til spesielle arrangementer, til storformatmodeller for produksjon av store utskrifter som du kan ramme inn og henge på veggen.

Så hvordan velger du den beste hjemmeskriveren for fotografier? Her ser vi nærmere på hva utvalget av skrivere fra Canon kan tilby.

De beste allsidige fotoskriverne

En kvinne som holder en trykt fotomontasje ved siden av en Canon PIXMA-skriver på en overflate i treeffekt

Skriveren i Canon PIXMA TS7450a-serien kan skrive ut bilder med eller uten kanter i størrelser fra 91 x 55 mm og kvadratiske alternativer, opptil A4. Den vil være ideell for å skrive ut en fotomontasje eller et utvalg av bilder i ulike størrelser for visning på en gallerivegg eller montert sammen i én stor ramme.

Et par sitter på en sofa og ser på telefoner og nettbrett. Bak dem står en PIXMA-skriver på en skjenk.

I tillegg til å skrive ut fotoutskrifter med høy kvalitet, er Canon PIXMA TS7650i et godt alternativ for å skrive ut dokumenter og håndverksprosjekter, noe som gjør den ideell til å dekke de ulike behovene til travle familier.

En multifunksjonsskriver gjør det raskt og enkelt å gjøre digitale minner om til vakre utskrifter som du kan dekorere hjemmet ditt med eller dele med venner. De fleste setter mer pris på bilder i fysisk form, særlig når bildene gis som en gave.

Den allsidige Canon PIXMA TS7450a-serien er enkel å bruke, med innebygd skanner og Wi-Fi-tilkobling til datamaskinen eller smarttelefonen. Den er kompatibel med den kostnadsfrie Canon PRINT-appen, og kan skrive ut kantløse fotoutskrifter i farger på 10 x 15 cm på så lite som 43 sekunder.

PIXMA TS7450a er en rimelig høykvalitets fotoskriver som bruker et pigmentbasert svart blekk som gir skarp, flekkbestandig svart tekst, og fargestoffbasert cyan, magenta og gult blekk til bilder.

Hvis du er på jakt etter et enda raskere alternativ for å skrive ut bilder, kanskje til større prosjekter, for eksempel å lage ditt eget bryllupsalbum, kan Canon PIXMA TS7650i skrive ut kantløse utskrifter i farger på så lite som 19 sekunder1.

I likhet med PIXMA TS7450a-serien er Canon PIXMA TS7650i en kompakt og veldig allsidig skriver som bruker en pigmentsvart kassett og en kassett med tre farger. Den er enkel og intuitiv å bruke, med et kontrollpanel med fargeskjerm som er hengslet oppover, slik at den alltid er godt synlig.

Det siste du ønsker hvis du jobber med et utskriftsprosjekt, er å gå tom for blekk, og derfor er det fint at Canon PIXMA TS7650i er kompatibel med PIXMA Print Plan2. Denne abonnementsbaserte tjenesten overvåker blekknivåene og leverer nye kassetter på døra så snart den oppdager at du har lite blekk igjen, noe som sparer deg for både tid og krefter, og som koster opptil 50 %3 mindre enn standardblekk. Det er et kostnadseffektivt alternativ hvis du skriver ut mange bilder, ettersom både et dokument og et bilde regnes som én side.

Den beste fotoskriveren for mobil utskrift og utklippsbøker

Et par hender holder et utskrevet babybilde over en Canon SELPHY CP1500, med ytterligere trykte bilder som omgir det.

En kompakt skriver, for eksempel Canon SELPHY CP1500, er ideell for å lage et album som feirer det første året av et barns liv. Start med bilder fra graviditeten, og ta med skanninger eller bilder av fødselsattester og kort for å fange hele opplevelsen. Skriv ut bildene dine i en rekke størrelser, og eksperimenter med oppsett og organisering.

En kvinne sitter på en sofa og limer fotoutskrifter fra en Canon SELPHY Square QX10 inn i en utklippsbok.

Med den batteridrevne Canon SELPHY Square QX10 kan du skrive ut bilder når som helst og hvor som helst. Wi-Fi Direct gjør det enkelt å koble til en smarttelefon, et nettbrett eller et kompatibelt kamera, mens den avtagbare, selvklebende baksiden betyr at utskriftene er ideelle for utklippsbøker eller til å feste på nesten hva som helst.

Skriverne vi har omtalt så langt, er stasjonære modeller / bordmodeller med innebygd Wi-Fi, slik at du kan plassere dem hvor som helst i hjemmet. Men hvis du vil skrive ut fra et annet sted, kan Canons kompakte, mobile skrivere tas med hvor som helst for å lage utskrifter direkte fra smarttelefonen eller et kompatibelt kamera. Det er en flott måte å gi minner til familie og venner på, eller til og med lage tilpassede postkort fra reisene dine og sende dem hjem.

Den kompakte Canon SELPHY CP1500 støtter flere papirtyper, fra papir i postkortformat (RP-108 og KP-36IP) til miniklistremerker (KC-18IL), med kredittkortformat (KC-36IP og KC-18IF) til kvadratiske formater (KC-18IS) imellom. Hver papirpakke leveres med en blekkassett som inneholder akkurat den mengden blekk du trenger. Utskriftshastigheten for bilder er ca. 41 sekunder for en utskrift i postkortformat på 10 x 15 cm.

Canon SELPHY Square QX10 er en selvstendig mobil skriver som har en innebygd oppladbar batteripakke og produserer kvadratiske bilder på 68 mm på klistremerkepapir på 72 x 85 mm, slik at du kan skrive din egen tekst nederst på bildeutskriftene. På samme måte som med den større Canon SELPHY CP1500 kan du bruke ulike layoutalternativer og legge til dekorative stempler, kanter og spesialeffekter via Canon SELPHY Photo Layout-appen.

Den bærbare Canon Zoemini 2-skriveren blir enda mindre, og den er liten nok til å få plass i lommen, noe som gjør den ideell for reiseutklippsbøker eller for å ta med på festival for umiddelbar utskrift av selfier.

Finn ut mer i veiledningen vår om å slippe kreativiteten løs med en kompakt fotoskriver.

Den beste fotoskriveren for store prosjekter

En Canon PIXMA-skriver omgitt av fargerike fotoutskrifter, som ligger i skriverskuffen.

Canon PIXMA G650 har seks cyan, magenta, gule, røde, sorte og grå fargestoffbaserte blekkassetter for store fargeområder og fargetoner, i tillegg til forbedret sort-hvitt-fotoutskrift.

MegaTank-blekkflasker som installeres i en Canon PIXMA-skriver.

Blekkflaskene i PIXMA G650 har stor kapasitet og tydelige vinduer foran, noe som gjør det enkelt å holde oversikt over blekknivået.

Hvis du jobber med et langsiktig prosjekt som krever mange fotoutskrifter, spesielt i store størrelser, kan behovet for å bytte blekkpatroner regelmessig føles litt slitsomt. Canons MegaTank-skrivere har blekkassetter med relativt høy kapasitet som gjør det mulig å glemme blekkpatroner.

Canon PIXMA G650 er en spesielt sterk utfordrer. Den leverer overdådig bildekvalitet basert på seks fargestoffbaserte blekkpatroner. Hvert sett med rimelige blekkflasker er nok til å lage opptil 3800 10 x 15 cm fargeutskrifter, og kantløs utskrift støttes helt opp til full A4/Letter-størrelse. Det er enkelt og problemfritt å etterfylle tankene.

Som med de andre PIXMA-skriverne vi har nevnt, har G650 innebygd Wi-Fi og støtter nettskybasert skanning og utskrift, og en innebygd skanner med høy oppløsning gjør det også enkelt å skanne og kopiere bilder.

Den beste skriveren for fotoutskrifter med profesjonell kvalitet

En person sitter foran en Canon PIXMA-skriver og holder et stort bilde av et bylandskap.

Canon PIXMA TS8750-serien har en pigmentbasert svart blekkpatron og fem fargestoffbaserte kassetter i cyan, magenta, gul, grå og svart. Disse gir bedre fargegjengivelse og flere detaljer i skarpt høylys og mørke skygger.

En kvinne som står ved en Canon PIXMA-skriver, som står på et skrivebord ved siden av en dataskjerm. Utskrevne bilder vises i rammer på veggen bak.

Canon PIXMA PRO-200 er en spesialisert fargestoffbasert fotoskriver som er uovertruffen for fargeutskrifter og sort-hvitt-utskrifter av profesjonell kvalitet. Skriveren er ideell for glanset fotopapir, men gir også utskrifter med et flott utseende på matt papir og kunstpapir.

Generelt sett er det slik at jo flere blekkpatroner en skriver bruker, jo bedre blir bildekvaliteten. Canon PIXMA TS8750-serien bruker seks separate kassetter som inneholder fem fargestoffbaserte blekk som sikrer overlegen fotokvalitet, med forbedret fargeområde og tonespekter, pluss et pigmentbasert svart blekk for skarp, flekkbestandig svart tekst. Den utmerker seg i alle fotosjangere – fra levende, klare landskapsbilder til vakre, diskré hudtoner i portretter.

Denne 3-i-1-multifunksjonsskriveren har også en skanner med høy oppløsning og et intuitivt grensesnitt på en berøringsskjerm i farger, og den kan skrive ut kantløse utskrifter på 10 x 15 cm i farger på så lite som 13 sekunder1.

Med et minnekortspor kan du skrive ut bilder direkte fra kompatible SD-kort, og tilkoblingsmulighetene er også forbedret med den nyeste versjonen av Canon PRINT-appen, som har en nydesignet og mer logisk meny på øverste nivå, og som gjør det raskere og enklere å få tilgang til nettskytjenester.

Hvis du vil ta fotoutskriften til neste nivå, leverer Canon PIXMA PRO-200 kantløse A3+-utskrifter (329 x 483 mm) på så lite som 90 sekunder. Den kan også produsere panoramabilder på opptil 990 mm, slik at du virkelig kan vise det større bildet, noe som er ideelt for landskapsfotografering.

PIXMA PRO-200 bruker åtte separate fargestoffbaserte blekkpatroner, og blekket er utviklet for å gi profesjonelle fotoutskrifter. Det er derfor den perfekte skriveren for de mest kresne kreative fotografene som ønsker best mulig fotokvalitet og større utskrifter.

Flere arkskuffer sikrer kompatibilitet med relativt tykt kunstpapir samt vanlig fotopapir, slik at du kan eksperimentere med utseendet og følelsen av bildene du har skrevet ut. For å hjelpe deg med dette forenkler Canons kostnadsfrie Professional Print & Layout-programvare flerbildedesign, i tillegg til at det er enkelt å tilpasse fargegjengivelse, lysstyrke og kontrast.

Hvordan få gode bilder til å se flotte ut

En person som sitter foran en Canon PIXMA-skriver og ser gjennom noen fotoutskrifter

Både Canon PIXMA TS7650i- og PIXMA TS8750-serien har et dobbelt papirmatingssystem som gjør at du kan legge vanlig papir i en intern kassett foran og fotopapir eller annet spesialpapir i den stående skuffen bak.

Et før- og etterbilde av et par ved siden av en innsjø på bryllupsdagen sin. Til venstre er en mørk og uredigert versjon, og til høyre er en lysere versjon som er redigert i Digital Photo Professional.

Det er nyttig å vite hvordan du redigerer bilder, slik at du kan rette opp feil, forbedre komposisjonen og justere innstillingene. Finn ut hvordan du behandler bildene dine ved hjelp av programvare som Digital Photo Professional i den enkle veiledningen for bilderedigering.

For varige fotoutskrifter av topp kvalitet er valget av papir like viktig som blekket. De ulike profilene i Canons skriverdrivere sørger for at prosessen finjusteres for å gi maksimal nøyaktighet når det gjelder farge, lysstyrke og kontrast, og at utskriftene er svært bestandige mot flekker og falming over tid.

Glanset papir er spesielt godt egnet for å lage livfulle og slagkraftige fargebilder. Ikke-reflekterende, matt papir kan fungere bedre for dramatiske sort-hvitt-fotoutskrifter og for en mer subtil fargebehandling, for eksempel i portretter og bryllupsbilder.

Du kan velge blant et stort utvalg av Canon-fotopapir, inkludert det kostnadseffektive glansede fotopapiret til «hverdagsbruk», det tykkere og mer overdådige Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss med sin luksuriøse satengoverflate og Matte Photo Paper, som ikke bare er perfekt for matte fotoutskrifter, men også for gratulasjonskort og håndverksprosjekter. Alle disse fotopapirene er tilgjengelige i en rekke størrelser. Det er lurt å teste noen få ulike fotopapir for å se hva du foretrekker.

Du kan også velge mellom mange forskjellige størrelser. Hvis du velger å ta kvadratiske bilder på 127 mm x 127 mm, er Canon Photo Cube en morsom måte å oppbevare dem på, eller du kan gjøre en samling med fotoutskrifter om til en gave. Den leveres med to blekkpatroner og 40 ark kvadratisk Plus Glossy II fotopapir. Du kan også tilpasse Photo Cube ved å dekorere den med favorittbildene dine på utsiden. Det kvadratiske fotopapiret er kompatibelt med Canon PIXMA TS7650i og skriverne i PIXMA TS8750-serien – i tillegg til PIXMA TS7450a-serien, PIXMA G650 og PIXMA PRO-200.

Canons utvalg av skrivere og papirtyper betyr at fotografer kan være sikre på at bildeutskriftene deres yter bildene rettferdighet, uansett hvordan og hvor de har tenkt å vise dem. Fra mobile modeller som gjør det morsomt å skrive ut med familie og venner ved spesielle anledninger, via skrivere for skrivebordet som er like gode på dokument- og fotoutskrifter, til MegaTank-skrivere som er praktiske og kostnadseffektive for større prosjekter. Canon PIXMA PRO-200 gir deg storformatutskrift av profesjonell kvalitet til en relativt rimelig pris, slik at du virkelig kan uttrykke deg.

Matthew Richards

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Forklaring av papirtyper

  Finn ut mer om de ulike typene Canon-papir med denne praktiske kjøpsveiledningen.

 • GRUNNLEGGENDE OM REDIGERING

  Slik redigerer du spesielle bilder

  Forbedre bildene dine av spesielle anledninger med disse enkle tipsene til bilderedigering.

 • PRINT

  Redigering av bilder for utskrift

  Skriv ut flere bilder med den trinnvise veiledningen for redigering for utskrift og de beste utskriftsinnstillingene.

 • GRUNNLEGGENDE

  Fotografering for utskrift

  Sju gode tips for å ta vare på minner som utskrifter.

  1. Utskriftshastigheten for bilder er basert på standardinnstillingen som bruker ISO/JIS-SCID N2-standarden på Photo Paper Plus Glossy II, og tar ikke databehandlingstiden på vertsdatamaskinen med i beregningen.
  2. PIXMA Print Plan er bare tilgjengelig for personer bosatt i Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Nederland, Norge, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tyskland og Østerrike.
  3. Basert på gjennomsnittlige kostnadsbesparelser per side kontra originalt standardblekk for de 20 mest populære alt-i-ett-blekkskriverne i Vest-Europa (Key Point Intelligence-studie – januar 2022). Pris per side (PPS) i Canons månedlige PIXMA-abonnement (200 sider) kontra PPS for utskrift av ISO/IEC 24711-sider på de 20 mest populære alt-i-ett-blekkskriverne til under 200 euro i Vest-Europa - ved bruk av standardkassetter. Gjennomsnittlig PPS brukes til å fastslå prosentvise besparelser sammenlignet med PPS for Canons PIXMA-utskriftsabonnement (abonnement på 200 sider). Blekkapasitet og priser er basert på informasjon på produsentens nettsted i Tyskland. Tilbudspriser på blekk er ikke tatt med i denne studien. Keypoint Intelligence-studie fra januar 2022, bestilt av Canon, basert på tilgjengelig informasjon per januar 2022. Skriverne er valgt i henhold til enhetssalg i IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Vest-Europa.