Det er viktig å komme seg til det valgte stedet tidlig, sier Aaron. «Finn et sted der dyr er vant til å se mennesker, for da er de ikke så lettskremte», foreslår han. «Hvis du er nybegynner, kan du dra til et naturreservat for å bli vant til miljøet».
Fotografering fra et skjulested er ideelt for ikke å skremme motivene. «Jeg bruker et lite kamuflasjetelt med hull i», fortsetter han. «Der sitter jeg og venter tålmodig. Jo mer tid du tilbringer ute, desto klokere blir du om hvilke steder som egner seg for fotografering».
Hvis du ikke har tilgang til et naturreservat, kan du fotografere fugler i en lokal park eller i hagen. «Sett opp en fuglemater», anbefaler Aron. «Disse er ypperlige fordi de tiltrekker seg forskjellige fugler. Sett en liten pinne ved fuglemateren for å få den til å se naturlig ut. Fuglene vil lande på den, noe som gjør at det ser ut som om du er ute i naturen». Lek med bildeutsnittet, slik at materen ikke vises i det endelige bildet.
Du må lære å tilpasse deg skiftende vær, og det er viktig å bli kjent med grunnleggende fotograferingsprinsipper. «Lær alt du kan om lukkerhastighet, blenderåpning, ISO og hva som fungerer best for den typen bilder du er ute etter», sier Aaron.
Du må også lære om motivet, men det trenger ikke å være avskrekkende. «Jo mer fugletitting du holder på med, desto mer interessert blir du i å finne ut mer», sier Aaron. «Du begynner å kjenne igjen fuglerop og lærer at småfugler ofte finnes i busker, mens rovfugler foretrekker å sette seg i høye trær».