VLOGGING

Teknikker for å forbedre innholdet ditt

Det trenger ikke å være vanskelig å få innholdet ditt på sosiale medier til å skille seg ut. Forbedre kvaliteten på innleggene dine med disse tipsene til fotografering og vlogging.
En ung kvinne med blå fletter som filmer seg selv med et kamera på et håndholdt grep foran en jernbanelinje.

Sosiale medieplattformer er fulle av mennesker som prøver å få innholdet sitt lagt merke til. Men hvordan får du innleggene dine til å skille seg ut?

Ifølge de fire kunstnerne som deltok i Canons Crew Create-samarbeidskampanje, trenger du bare tre ting: lidenskap for det du produserer, et ønske om å tøye dine egne kreative grenser og innlegg av høyest mulig kvalitet.

De to første er opp til deg, men for å hjelpe deg med det siste har vi noen tips til fotografering og video for både nybegynnere og erfarne influensere.

1. Skaff deg et grep… og et stativ

En kvinne med blått hår sitter foran en bærbar datamaskin, mens et Canon-kamera på et lite stativ filmer henne.

Vlogging til kamera er en klassisk teknikk som er forenklet med de beste vloggekameraene fra Canon, for eksempel Canon EOS M50 Mark II med vribar skjerm Canon PowerShot G7 X Mark III med vippbar berøringsskjerm, som gjør at du kan se deg selv mens du filmer. Hvis du investerer i et grep, vil det imidlertid bidra til å forbedre det håndholdte innholdet ytterligere. Grep åpner opp for nye, komfortable kameravinkler og hjelper også det estetiske ved opptaket. Vippefestet på Canon Tripod Grip HG-100TBR gjør det mulig å ta bilder loddrett – perfekt når du fotograferer for Instagram Stories eller TikTok. Og ved å bruke den ekstra rekkevidden kan du oppnå høyere og mer flatterende selfie-vinkler, slik at innleggene dine får et fint utseende.

Canon Tripod Grip HG-100TBR kan også brukes som stativ for kreativ fleksibilitet. Dette gir en stabil fotograferingsbase for bilder i helfigur, opplæringsvideoer eller brede motiver, inkludert omgivelsene eller vennene dine. TikTok-stjerne og danser Nifè bruker dette grepet til en rekke ulike typer innhold, og den innebygde Bluetooth-fjernkontrollen parkobles ofte med selvutløseren for film på EOS M50 Mark II.

«Noen ganger tar jeg bilder uten stativ, men noen ganger må jeg sette opp stativet og flytte på meg. Jeg trenger kanskje overkroppen eller hele kroppen i bildet. Jeg må være i stand til å bevege meg rundt, og jeg trenger tid til å komme på plass før jeg begynner», sier hun. «Fjernkontrollen er veldig praktisk. Det betyr at klippene mine er kortere. Jeg trenger ikke å redigere begynnelsen eller starte musikken på nytt fordi sangen startet for lenge siden.»

2. Gå aldri glipp av et øyeblikk med sakte film

En person filmer et neonfarget graffitijordbær på en vegg med et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera.

Det er viktig å vise følgerne dine så mange utrolige detaljer som mulig. Derfor kan mange av de beste kameraene for innholdsskapere ta opp video i sakte film. Prøv å bruke sakte film for å øke dramatikken eller spenningen i innholdet, eller for å sikre at du ikke går glipp av utrolige øyeblikk på brøkdelen av et sekund.

I filmmodus kan Canon PowerShot G7 X Mark III filme med 120 bilder/sek i full HD. Sakte film med 120 bilder/sek gir deg automatisk en film med 30 bilder/sek som er fire ganger langsommere enn når du filmer. Fat Cap Sprays bruker denne teknikken til å fange inn intense farger og dermed kunstens liv og skjønnhet.

«Folk reagerer bedre på innhold av god kvalitet – på å se fargene som kommer ut av skjermen – på samme måte som om de så kunsten min på gaten», forklarer han. «Når jeg sprayer glødeeffekter, er det skikkelige støvete. Det er som en stor flamme. PowerShot G7 X Mark III tar bilder med 120 bilder/sek, noe som gjør at jeg kan fange inn de støvete flammeeffektene på en vakker måte. Jeg kan vise frem de utrolige detaljene i kunsten min, og du ser det som skjer, når det skjer.»

3. Få klare bilder med AF-sporing

Et Canon EOS R6-kamera med en separat mikrofon plassert på noe gress – en person gjør et fotballtriks i bakgrunnen.

Hvis du vil at innholdet skal se klart ut, må du sørge for at alt forblir skarpt ved hjelp av kameraets autofokussystem.

Både Canon EOS RP og Canon EOS R6 har Dual Pixel CMOS AF samt ansikts- og øyesporing, noe som gjør dem godt egnet til å filme deg selv hjemme eller holde tritt med raske bevegelser. Aktiver Movie Servo AF i kameraets AF-betjeningspanel, så vil den hele tiden fokusere når du filmer. Ved å angi AF-metoden til ansiktsgjenkjenning og -sporing vil kameraet automatisk oppdage, fokusere på og følge ansikter i bildet, mens ting kan spores med et enkelt trykk på berøringsskjermen.

Fotballvlogger Ewan Baggott (også kjent som EABSkills) bruker Canon EOS R6, som sporer fokuspunkter i 100 prosent av bildet for å holde han i fokus uansett hvor raskt han beveger seg.

«Den ene funksjonen som er helt avgjørende for meg, er autofokusen», sier han. «Jeg beveger meg vanligvis så raskt, og bildene mine går til høyre, venstre, forover og bakover. Jeg kan bevege meg inn og ut av bildet og det er alltid der, det forsvinner aldri.»

4. Sett et personlig preg på alle bilder

Stillbilder er like viktige som video for å sikre at følgerne dine får det innholdet de ønsker, så det er viktig at det du laster opp til sosiale medier, gjenspeiler kreativiteten din.

Alle Canon EOS-kameraer har egendefinerte bildestiler som du kan bruke til å tilpasse parameterne for bildene dine. Last ned eller opprett egendefinerte bildestiler, last dem opp til kameraet, og få likerklikk med unike bilder.

Den Brit Award-vinnende musikeren og produsenten Jack Garratt elsker å uttrykke seg gjennom fotografering, og han bruker bildestiler til å sette sitt eget preg på bildene sine. «Jeg har laget en bildestil for Canon EOS RP-kameraet mitt – en forhåndsinnstilling for sort-hvitt som gjør hvert eneste bilde jeg tar, nydelig. Jeg tar mange bilder av hunden min, og hvert bilde jeg har tatt av henne så langt, har sett ut som et Annie Leibovitz-oppslag», sier han.

5. Bruk brennvidder til mer enn å zoome

En ung mann i en hvit hettegenser som justerer innstillingene på kameraet sitt.

Brennvidder brukes ikke bare til å zoome inn eller ut i vidvinkel. De kan også brukes som et verktøy for kreative uttrykk. Du kan endre hele innholdsuttrykket ved å velge riktig lengde på objektivet.

Brennvidde kan endre den kunstneriske følelsen i innholdet ditt på en dramatisk måte. Du kan eksperimentere med ulike objektiver for å finjustere stemningen og effekten.

Vidvinkelobjektiver endrer seerens oppfatning av avstand ved å forstørre ting i forgrunnen med effekten av å øke den tilsynelatende dybden i et motiv. Dette resulterer i en personlig stil som trekker seerne inn ved at de føler at de sitter i rommet sammen med fotografen – perfekt når du skal fotografere deg selv hjemme, for eksempel opplæringsvideoer.

Teleobjektiver har et smalere synsfelt og får ting til å se nærmere ut enn de er, slik at dybden i et bilde komprimeres. Et lite teleobjektiv som tilsvarer 85 mm, kan gi ansikter et flatterende utseende. Et lengre teleobjektiv passer perfekt til å holde kameraet unna mens du filmer bevegelser, for eksempel fotballtriks. De komprimerer også avstanden, noe som gir et grunnere dybdefelt ved å få den uskarpe, ufokuserte bakgrunnen til å virke nærmere motivet som er i fokus. Bruk lengre objektiver for å kontrollere miljøet ved hjelp av uskarphet for å isolere og fremheve viktige aspekter ved bildet, slik at du får et profesjonelt preg.

Med Canon EOS R6-kameraet og Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM-objektivet bruker Ewan telefotokomprimering for å ramme inn seg selv i målet. «Jeg setter kameraet veldig langt bak», forklarer han. «Jeg kan plassere den på halvlinjen og fortsatt zoome inn i boksen ved 200 mm. Du får en fin, grunn dybdeskarphet.»

Dette skaper ikke bare et tøft bilde, men det holder også kameraet ute av veien når han utfører triksene sine.

6. Direktesending

En skjeggete, ung mann som sitter på en sennepsfarget sofa, setter opp et Canon-kamera for å filme seg selv.

Det å koble seg til og samhandle med et live-publikum er en viktig del av det å være en vellykket skaper av nettinnhold, slik at du kan dele kreativiteten din med andre etter hvert som den utvikler seg. Heldigvis kan de fleste speilløse systemkameraer og speilreflekskameraer fra Canon bruke Canon EOS Webcam Utility-programvaren til å strømme direkteinnhold på nett via PC eller Mac. Kameraet er din måte å koble deg til målgruppen din på, så prøv det.

«Jeg prøver alltid å finne måter å dele musikken min med resten av verden på, mens jeg jobber med den, og en av de beste, raskeste og enkleste måtene å gjøre det på, er å sende direkte», sier Jack, som har til hensikt å bruke Canon EOS RP-kameraet til å sende direkte. «Det har fått meg til å tenke på hvordan jeg kan innarbeide mer direktesending, spesielt fra studioet mitt.»

Hvis du vil finne ut mer om Canon-utstyret som de fire skaperne våre bruker, og hvorfor, kan du lese mer her.


Skrevet av Peter Wolinski

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • En musiker, en danser og en fotballspiller som står foran en vegg dekorert med en graffitiugle i neon.

  VLOGGING

  Ett kreativt samarbeid

  Fire kunstnere, som alle bruker Canon-utstyr, slo seg sammen og brukte de ulike ferdighetene sine til å produsere en enestående kortfilm.

 • Et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera med håndholdt bøyle festet på en vegg ved siden av noen spraymalingsbokser.

  VLOGGING

  Det beste utstyret for å skape innhold

  Finn ut mer om utstyret disse fire svært forskjellige skaperne av nettinnhold bruker, og hvordan det hjelper dem med å ta innholdet til nye høyder.

 • En kvinne med langt blondt hår og rosa solbriller som poserer mot en rosa gardin og perlesnorer. Bildet hennes er synlig på baksiden av kameraet på bordet foran henne.

  PORTRETTFOTOGRAFERING

  Oppgrader selfien din

  TikTokeren Nina Collins forklarer hvordan du kan ta kreative selvportretter hjemme.

 • VLOGGING

  Reisevlogging med et ultravidvinkelobjektiv

  Reisevlogger Chloe Gunning tar en bytur med Canon RF 16mm F2.8 STM.