KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut dine egne broderimønstre

Lag din egen veggkunst, eller sy om en helt hvit T-skjorte med denne trinnvise veiledningen til hvordan du skriver broderimønstre.
En hvit T-skjorte med brodert mønster av stueplanter ved siden av en pakke med påstrykbart overføringspapir fra Canon.

Brodering har blitt stadig mer populært de siste årene fordi vi ser etter hobbyer som gir sinnsro og reduserer skjermtiden vår. Men visste du at du kan bruke skriveren til å lage dine egne broderimønstre?

Med en PIXMA-skriver er det enkelt å utforme ditt eget motiv og overføre det til stoff. Denne trinnvise veiledningen viser deg hvordan du kan dekorere en vanlig T-skjorte eller lage din helt egen veggkunst.

Du trenger

 • Canon-skriver, for eksempel i PIXMA TS5350-serien
 • påstrykbart overføringspapir for lyse1 eller mørke2 tekstiler eller matt fotopapir
 • et valgfritt broderimønster
 • valgfritt tekstil (bør bestå av minst 50 % bomull og tåle maskinvask på 30 °C)
 • Sakser
 • Strykebrett og strykejern
 • nål og tråd
 • syring

1. Velge broderimønster

T-skjorte og veggteppe med påtrykt broderimønster ved siden av en Canon-skriver.

Du kan velge design på broderiet ditt – eller til og med lage din egen.

En kvinne som plasserer en T-skjorte med plantemønster i en broderiramme.

Designen din trenger ikke å være perfekt. Du kan brodere over de delene du vil skjule.

Du har kanskje allerede et mønster i tankene for broderiet ditt. Til dette prosjektet valgte håndverkeren vår, Rosie fra The Embroidery Barn, to design. Det første var et plantemotiv til å friske opp en hvit T-skjorte. Det andre var et par hender i form av et hjerte, som hun ville brodere på et hvitt stoff for å skape et inspirerende veggteppe.

Rosie skapte designen selv, men hvis du trenger ideer, finner du masse inspirasjon i Creative Park eller Creative Park-appen3. På begge disse stedene finner du design og mønstre fra en rekke kunstnere og illustratører – sjekk ut Cactus Party eller Peaceful Parakeets!

2. Skrive ut broderimønsteret

En Canon PIXMA-skriver som skriver ut to design på et A4-ark.

Håndverkeren har skrevet ut designene sine, både til T-skjorte og syring, på et A4-ark med påstrykbart overføringspapir for lyse tekstiler.

Når du har valgt designen for broderiet ditt, er det på tide å skrive ut mønsteret. Med den kostnadsfrie Canon PRINT-appen, som er kompatibel med de fleste Canon-skrivere med Wi-Fi – inkludert Canon PIXMA TS5350-serien – kan du kontrollere skriveren direkte fra smarttelefonen og koble til nettskyen.

Hvis stoffet er ganske tynt, kan du skrive ut broderimønsteret på vanlig papir, for eksempel matt fotopapir, og sjablonere designen rett på stoffet. Teip mønsteret til et vindu, dekk det med stoffet, og tegn av linjene med en krittblyant, markeringspenn e.l.

Rosie brukte påstrykbart overføringspapir for lyse tekstiler, noe som gjør prosessen litt enklere. Det finnes i A4-størrelse, slik at du kan lage store design eller få plass til flere mindre motiver på samme ark for å unngå sløsing (Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen gjør oppsettet enklere).

3. Forberede broderimønsteret på overføring

En kvinne som klipper ut et stueplantemotiv.

De tomme delene på overføringspapiret vises på den endelige designen. Derfor bør du være nøye med å klippe til kantene.

En kvinne som plasserer en stueplantedesign på en T-skjorte.

Når du er fornøyd med utsnittet, kan du finne ut hvor du vil plassere designen på stoffet.

Før du overfører mønsteret til stoffet, må du klippe ut designen med en skarp saks. Du kan enten klippe så nær kanten som mulig eller la det være en pen ramme rundt motivene. Plasser designen på stoffet – hvis du overfører det til en T-skjorte, bør du prøve den først for å sørge for at alt er på riktig sted. Når du er fornøyd med plasseringen, snur du papiret slik at designen vender inn mot stoffet.

4. Stryke broderiet på stoffet

En kvinne som stryker en T-skjorte med en overføringsdesign plassert med fremsiden ned.

Legg designen med fremsiden ned på stoffet, og fest mønsteret til T-skjorten med et forvarmet strykejern.

En kvinne som drar av baksiden på et overføringsark som er festet til et hvitt stoffstykke.

Dra forsiktig av papiret på baksiden for å vise mønsteret.

Legg stoffet og designen på et strykebrett. Sett strykejernet på ca. 170 °C (tilsvarer bomullsinnstillingen på de fleste strykejern), og beveg strykejernet sakte over stoffet med et jevnt trykk. Bruk sirkelbevegelser for å sikre at bildet løsnes fra papiret og overføres til stoffet. Når du er sikker på at mønsteret har festet seg, holder du stoffet på plass med den ene hånden mens du trekker papiret på baksiden sakte av.

5. Brodere broderimønsteret

En kvinne broderer et omriss av hånden sin på et tøystykke.

Du kan bruke en syring eller -ramme for å holde broderiet på plass.

Et tøystykke i en ramme med et påtrykt broderidesign av hender i form av et hjerte.

Du kan gjøre designen mer synlig ved å lage et omriss rundt med et enkelt forsting.

Nå som mønsteret er på plass, kan moroa begynne! Nå kan du slippe kreativiteten løs. Kanskje du vil brodere over hele mønsteret, eller kanskje noe mer minimalistisk passer best. Rosie brukte grunnleggende broderisting for å fargelegge blomsterpottene og fremheve bladverket på T-skjortedesignen sin. For å fremheve håndmotivet broderte hun omrisset med en mørk tråd.

Når du er fornøyd med broderiet ditt, er det på tide å vise frem håndverket ditt. T-skjorten kan bli en nydelig og personlig tilpasset gave, mens du kan bruke syrammen til å henge den egenkomponerte veggkunsten din rett på veggen – som en påminnelse om håndverket ditt.

Hvis du vil ha mer inspirasjon til papirkunst, kan du følge oss på Pinterest. Og ikke glem å dele kreasjonene dine i sosiale medier med emneknaggen #MadeWithPIXMA.

Skrevet av Andrea Ball

 1. Kompatibilitet med påstrykbart overføringspapir for lyse tekstiler LF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (unntatt TS31xx- / TS20x-seriene), TR-serien (unntatt TR45xx-serien), MG77xx- / MG75xx- / MG68xx- / MG67xx- / MG57xx- / MG56xx- / MG36xx-seriene, iX68xx-serien
 2. Kompatibilitet med påstrykbart overføringspapir for mørke tekstiler LF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (unntatt TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (unntatt TR45xx-serien), G-serien (unntatt GM40xx-serien/GM20xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG67xx-serien, iP87xx-serien/iX68xx-serien
 3. Du finner mer informasjon om hvilke Canon-blekkskrivermodeller som støttes, på følgende nettside: https://ij.start.canon/cpapp-model.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Oppdater garderoben

  T-skjorter med trykk, personlige handlenett, unike gaver … en veiledning til tekstiltrykk.

 • En Canon-skriver skriver ut et ark med tre ulike hjertemønstre. Rundt den ligger det fargeblyanter, en pakke med overføringspapir og en hvit t-skjorte med et hjertetrykk.

  KREATIV SINNSRO

  Uttrykk følelsene dine

  Del tankene dine om psykisk helse med disse stilige og inspirerende designene.

 • Et veggteppe laget av farget papir klippet ut som tropiske blader, i rosa og grønt og tropisk mønster.

  KREATIV UTSKRIFT

  Enkle dekorasjoner for naturelskere

  Kombiner natur og design for å skape beroligende rom i hjemmet.

 • En Canon PIXMA G6050-skriver og magnetisk fotopapir fra Canon på et bord ved siden av papirkreasjoner, inkludert en dinosaururo, et enhjørninghode og katteklistremerker.

  KREATIV UTSKRIFT

  Lag stilige dekorasjoner til hjemmet

  Slipp kreativiteten løs og dekorer hjemmet ditt med Creative Park og en PIXMA G6050-skriver.