Influencer Joel Thorpe taking a selfie on the Canon Zoemini S on Brighton beach front.

INSTANTKAMERAER

Utvikle stilen din med instantkameraer – en påvirkers beste tips

Joel Thorpe er påvirker på Instagram og begynte å utvikle sin egen fotograferingsstil etter å ha fått et kamera på 15-årsdagen og lagt ut noen bilder på nettet. «Jeg ante ikke hva jeg holdt på med, men jo flere bilder jeg tok, jo mer utviklet jeg meg», forteller han. «Instagram var ganske nytt på den tiden, så antall følgere vokste ganske raskt.»
Joel, som holder til i Brighton i England, hadde sikret seg en plass ved universitetet for å studere filmkunst, men lidenskapen hans for fotografering vokste i løpet av et friår som egentlig aldri ble avsluttet, og han tar nå bilder for turistsider, hoteller og internasjonale merker.
Tjuetoåringen har nylig begynt å eksperimentere med utskrifter i gatefotografien og å inkludere håndholdte bilder av et motiv inni et bilde av motivet, slik at han kan skape et unikt fokuspunkt. «Det henger sammen med grunnen til hvorfor jeg begynte å fotografere», avslører han. «I tillegg til karrieredelen er fotografering i bunn og grunn en måte å holde orden på opplevelser og gode minner på. Det å ha en fysisk utskrift bærer et slags nostalgisk preg over seg, og jeg føler at minnene varer litt lenger. Så jeg begynte å leke litt med det en stund tilbake og bruke faktiske håndholdte utskrifter i bildene. Det handler om å holde fast på minnene.»

I hjembyen Brighton fotograferte Joel lokale landemerker, og han la til en ny kreativ dimensjon til bildene sine ved hjelp av Canon Zoemini S for å gjenspeile motivet i bakgrunnen.

Joel bruker Canons Zoemini S-kamera i lommestørrelse med 8 megapiksler fordi det er bærbart og veier lite. «Det er veldig enkelt å bruke, og jeg liker hvor kompakt det er», sier han. «Den har mange funksjoner for å være en så liten og slank enhet.»

Her kommer han med tipsene sine om hvordan man kan bygge et varemerke på sosiale medier, og hvorfor han håper at bildene hans vil inspirere andre fotografer til å eksperimentere med utskrifter.

Utvikle en egen stil

Relaterte artikler
Macro photography tips and techniques

KREATIV UTSKRIFT

Lag reisejournal som en profesjonell

Gjør om feriebildene dine til en personlig, kreativ reisejournal med Canon Zoemini S2.

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

KREATIV UTSKRIFT

Uttrykk deg selv med kreativ dagbokføring

Dagbokføring byr på muligheter til å uttrykke kreativitet og styrke mental helse.

Vlogging how-to: winning vlogging tips

GATEFOTOGRAFERING

Oppdag abstrakt gatefotografering

Lag imponerende kunst av det hverdagslige med disse enkle teknikkene for surrealistiske urbane bilder.

Ikke alle motiver passer til denne typen bilder. «Vanligvis ønsker du deg noe dristig og slående», forklarer Joel. «Å komme tett på motivet og sørge for at det er fokuspunktet vil gi deg et bedre resultat. Du må klart kunne se bildet i bakgrunnen, slik at seerne forstår hva de ser på.»

«Det handler om å skape et konsekvent uttrykk som folk kommer forhåpentligvis til å kjenne igjen som din egen stil», forteller Joel. Men det å være konsekvent betyr ikke at man er redd for å omfavne nye teknikker. «Jeg prøver fortsatt å implementere originale konsepter i arbeidet mitt for å prøve å skille meg ut», sier han. Allsidigheten til Canon Zoemini S har gjort det mulig for Joel å prøve ut en rekke nye kreative teknikker. «Med denne enheten ligger alt til rette for deg», forteller han videre.

«Jeg føler at minnene varer litt lenger i fysisk form, så jeg begynte å leke litt med håndholdte utskrifter i bildene for å introdusere nostalgi. Det er en fin måte å implementere et ekstra lag med kreativitet på, og det gir publikum noe annet å fokusere på.»

Joel legger til at det er viktig at du følger din egen visjon og ikke bare gjør det du tror publikum kommer til å like. «Det er alltid fint å få positive tilbakemeldinger på sosiale medier og se hva slags bilder som følgerne liker», sier han. «Men jeg tror du må vurdere hva du selv faktisk ønsker å skape. Det er veldig enkelt å bli en i mengden ved å holde seg til det andre fotografer gjør. Så lenge du beholder det som gjør deg original, og holder deg til det du liker å gjøre, kommer resten til å falle på plass.»

Komposisjonen er det viktigste

Joel holder utskriftene inni bildene, noe som gir et personlig preg og en ekstra dybde og et mer minneverdig sluttbilde enn bare det å fotografere et motiv.

Joel komponerer disse bildene med tanke på utskrifter og tar vanligvis bilder med grunn dybdeskarphet (en liten fokussone), slik at utskriften i midten av bildet er i fokus og bakgrunnen er uklar. «Jeg lager en fysisk utskrift, midtstiller den og tar bilde på nytt med kameraet mitt, Canon EOS-1D X Mark II [nå etterfulgt av Canon EOS-1D X Mark III]. Seeren kjenner igjen stedet på grunn av likheten mellom utskriften og bakgrunnen», forklarer Joel.

«Det viktigste er å sørge for at selve bildet blir godt nok. Du kan ta mange bilder med digitale kameraer, men det fysiske formatet får deg til å virkelig bry deg om bildet for å sikre at du har et godt nok bilde å arbeide videre med.

«Jeg er imponert over Canon Zoemini S», sier Joel. «Fargen er tro mot øyet, enten det er i «den gylne timen» eller i dagslys, noe som alltid utgjør en utfordring når det gjelder å fotografere biler og sørge for god nok eksponering. Det er svært enkelt å bruke søkeren til å komponere bilder, og komposisjon er det viktigste for meg å få til for et best mulig sluttkonsept og sørge for at utskriftens utseende passer til bakgrunnen.»

Eksperimenter med personlig preg

An infographic showing how the Canon Zoemini S can be used with the Canon Mini Print App.
Joel brukte Canon Mini Print-appen til å koble smarttelefonen til Canon Zoemini S via Bluetooth. «Det er så allsidig. Jeg kan laste opp kamerarullen til appen, trykke på Print, og ut kommer et flott resultat», sier han. Utskriftene kan også brukes som klistremerker. «Du kan være skikkelig kreativ», sier Joel. «Du kan ha en hel vegg fylt med klistremerker eller feste dem på den bærbare datamaskinen eller en telefon», forteller han.

Joel bruker Canon Mini Print-appen på smarttelefonen, som er koblet til Canon Zoemini S via Bluetooth, for å skape mer unike bilder, legge til rammer, filtre, tekst og andre ting. Hvis han skal ta et bilde fra en vanskelig vinkel, kan han sette opp Canon Zoemini S i den stillingen han ønsker, og bruke selvutløseren og den eksterne utløseren i appen til å ta bildet.

Joel anbefaler å eksperimentere med Canon Zoemini S til du får et resultat som du liker. «Du kan ha en firkantet beskjæring på utskriften, noe som tilfører et nytt element til hele opplevelsen. Man kan også bruke ringblits, som er perfekt for innendørs bruk», sier han. «Denne kreative stilen er svært allsidig. Det er så mye forskjellig du kan gjøre hvis du tenker utenfor rammene. Det er bare å komme seg ut og utforske, ta noen bilder og se hva som skjer.» 

Skrevet av Tamzin Wilks

Relaterte produkter

Relaterte artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker