KREATIV UTSKRIFT

Seks kreative måter du kan bruke PIXMA-skriveren på

Gi hjemmet ditt, stilen din og det tekniske utstyret ditt nytt liv med disse familievennlige forslagene til papirutskrift og papirkunst.
Skrivermoro for alle

Tror du at familieskriveren bare kan brukes til dokumenter og bilder? Tro om igjen. Det finnes en hel verden av kreative ideer som venter på å bli realisert av Canon PIXMA-skriveren – fra hjemmelagde oppskriftsbøker og stilige design for teknisk utstyr, til personlige plagg og skumle Halloween-dekorasjoner.

Kunstneren Aimee Graham arrangerer papirblomst- og origamiverksteder, og hun mener at det finnes ubegrensede muligheter for utskrift. «Papirbaserte produkter er noe jeg har jobbet med i årevis, og som gir meg en kreativ plattform for å lage noe av ingenting», sier hun. «Siden papir er så allsidig, kan du bruke det til å lage både todimensjonale og tredimensjonale kreasjoner – det finnes ingen grenser. For personer som ikke nødvendigvis er så kreative, kan det være overveldende å skulle skape noe av ingenting. Utskriftsdelen gir deg en plattform slik at du får en enkel start.»

Aimee tror også at utskrift og papirkunst hjelper oss med å slippe løs kreativiteten vi alle har i oss. Det er også en flott mulighet for å samle familien. «Vi har alle litt kreativitet i oss, for alle er kreative som barn», sier hun. «Dette er noe som forsvinner når voksenlivet starter, og kreative aktiviteter gir oss tilbake litt moro og balanse. Jeg tror det er veldig viktig for familier fordi det knytter dem sammen. Det knytter foreldre til barna, men hjelper også voksne med å komme i kontakt med sitt indre barn, noe som er fantastisk.»

Her deler vi favorittene våre blant kreative ting du kan gjøre med PIXMA-skriveren for å feire den internasjonale utskriftsdagen 20. oktober 2021.

1. Delikat papirkunst

En liten treramme med tre fargerike 3D-sommerfugler laget av papir står på et trestativ ved siden av en Canon PIXMA-skriver.

«Det spiller ingen rolle hva du lager, så lenge du skaper noe», sier Aimee Graham, kunstneren bak denne vakre sommerfuglrammen. Aimee begynte med papirkunst da hun bodde i Japan, og hun bruker nå kunstformen til å pleie den mentale helsen sin i tillegg til meditasjon og yoga.

Aimee, som gir origamiveiledninger på Instagram, har laget 3D-kunst med sommerfugltema ved hjelp av en skriver i Canon PIXMA TS5350a-serien, og hun mener at det kan være terapeutisk å skrive ut dine egne dekorasjoner til hjemmet. «Jeg tror papirkunst er en annen metode for å skape en sunn rutine for oss selv», sier hun. «Noen mennesker mediterer, andre driver med yoga. Jeg driver med begge disse tingene, men nå har jeg også gjort kreativiteten min til en del av min mentale helserutine.»

Aimee lastet ned og skrev ut 3D-klistremerker fra Canon Creative Park for å lage et sommerfugldesign som hun har stilt ut i en glassklokke. Det kostnadsfrie nettstedet har også mange andre søte insekter som du kan velge mellom, inkludert marihøner, biller og øyenstikkere, og skrive ut, klippe, brette, lime og sette sammen til 3D-leker og pyntegjenstander.

Når Aimee skulle lage den elegante sommerfuglrammen sin, skrev hun ut egenproduserte maler fra Internett og malte deretter vingene med akvarellmaling og penner – med Creative Park-klistremerkene som inspirasjon. Det er under fargeleggingen at disse prosjektene blir levende, sier hun.

«Du kan bruke alle typer fargeleggingsredskaper – akvarellmaling, tusjer, blyanter – det spiller ingen rolle, du kan bruke dem sammen eller på forskjellige måter. Fargeleggingen er den gøyale delen.»

2. La moroa starte

To jenter viser frem fotballkreasjonene sine.

Lag familiespill av papir som er morsomme å lage og spille. Mestringsfølelsen du får når du har fullført spillet, kan bare overgås av moroa du vil ha når du spiller det.

Håndlagde spill som dere både kan bygge og spille sammen, er en glimrende kilde til moro, og med Canon Creative Park er prosessen enkel og rimelig.

Bloggeren Fariba Soetan og familien hennes forvandlet hjemmet sitt til en idrettsverden. «Vi bestemte oss for basketball- og fotballspillene, delvis fordi de så veldig morsomme ut, men også fordi jeg mente at vanskelighetsgraden var passende for deres første forsøk – for å finne ut hvordan vi skulle sette dem sammen.»

Du kan finne favorittdesignene dine i Creative Park-appen eller laste dem ned fra Creative Park-nettsiden direkte til en datamaskin. Deretter kan du skrive dem ut direkte fra hjemmeskriveren og sette dem sammen før moroa starter.

Alt du trenger til hobbyaktivitetene dine, er en saks, lim, en linjal til å lage brettene, en gammel kulepenn og spillinstruksjonene. Deretter følger du sakselinjene, brettene og limpunktene for å komme i gang.

3. Dekorasjoner til hjemmet

En mann henger opp en dinosaurformet 3D-uro i taket på et barnerom.

«Jeg ønsker å lage morsomme, individuelle og bærekraftige verk som kundene kan pynte seg selv eller hjemmet sitt med. Jeg vil også hjelpe andre mennesker med å komme i kontakt med kreativiteten sin», sier Aimee.

Gi hjemmet ditt et nytt, friskt utseende ved å lage dine egne interiørdekorasjoner med PIXMA-skriveren. Gå til Creative Park-nettstedet for å finne budsjettvennlige dekorasjoner som gir nytt liv til oppholdsrommene og barnas soverom.

«Jeg bruker papir til dekorative formål, enten det er for hjemmet mitt eller kroppen min, og jeg lager smykker eller vegg- og borddekorasjoner», sier Aimee.

Gå til Home and Living-delen på Creative Park-nettstedet eller i -appen for å velge, laste ned og skrive ut malen. Du kan fornye hjemmet med uroer til barnerommet, 3D-klistremerker, bursdagsflagg, veggskulpturer og flisedekorasjoner.

4. Skriv ut din egen oppskriftsbok

En mann og en gutt sitter rundt et kjøkkenbord med en skriver og en stor hjemmelaget oppskriftsbok, omgitt av utskrevne matbilder.

Slipp løs din indre kjendiskokk ved å skrive ut dine egne oppskrifter og lage en oppskriftsbok. Du kommer aldri mer til å glemme hvordan du lager favorittmaten din, og du får også en samling med fantastiske retter som du kan gi videre til venner og familie.

Har du en samling med familieoppskrifter som ber om å bli forvandlet til en vakker bok? La favorittoppskriftene dine gå i arv med en egenprodusert oppskriftsbok – komplett med egne bilder hvis du også liker å fotografere mat.

Den London-baserte mat- og drikkefotografen Natasha Alipour-Faridani deler sine beste tips til å sette sammen en fotobok med oppskrifter ved hjelp av Canon PIXMA TS3350-serien og Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen, som har kreative layoutalternativer for oppskriftsbøker.

«Jeg ville ha oppskrifter med sterke farger», sier Natasha. «Hvis maten ser litt flat ut, er fugleperspektivet et godt alternativ. Jeg sørger alltid for å ha med noe som strekker seg ut forbi rammen på bildet – muligens er det bare kanten på tallerkenen, men det forsterker forståelsen av at det foregår noe mer utenfor bildet.»

Enten det er en familieskatt, en gave til en matelsker eller en utklippsdagbok med bilder av mat du har spist på reise, kan du lage en helt unik bok.

5. Feststemt moro

Et skilt med teksten «Happy Halloween» henger over et bord pyntet med Halloween-dekorasjoner.

«Det er så mange kreative mennesker du kan følge på Pinterest, YouTube, Instagram, TikTok – de er bokstavelig talt overalt», sier Aimee. «Det finnes så mange steder hvor du kan finne inspirasjon til å lage ting.»

«De sesongbaserte forslagene til papirkunst er uendelige, og alle gjør meg nostalgisk», sier Aimee om de artige forslagene til for eksempel bursdager, bryllup, påske, Halloween og jul. «Folk responderer alltid på nostalgiske gjenstander, og årets høytider er svært viktige, spesielt med tanke på de to siste årene vi vært gjennom. De fører mennesker sammen.»

Skriv ut et skummelt banner, en gresskarlykt i papir, Halloween-kort og heksemasker fra Creative Park-appen eller -nettstedet. I denne veiledningen for utskrivbare Halloween-dekorasjoner viser vi til og med hvordan du kan lage din egen neglekunst til Halloween med skumle utskrivbare negleklistremerker. Du kan også prøve å lage borddekorasjoner i papir eller Halloween-kranser for å komme i riktig stemning til den skumle høytiden.

Hvis du vil ha flere forslag til papirprosjekter, kan du følge oss på Pinterest og dele det du lager i sosiale medier med emneknaggen #MadeWithPIXMA.Skrevet av Lorna Dockerill

Related Products

Relaterte artikler

 • UTSKRIFTSTIPS

  Lag en personlig gave

  Med Canon Photo Cube kan du lage en gave full av gode minner.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Kunstpapir

  Kunstneren Zack McLaughlin har latt seg inspirere av en isfugl-mal fra Canon Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut lister, planer og mål

  Vær kreativ med en Canon PIXMA-skriver, og hold deg organisert og oppmerksom året rundt.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Papirkunst av solsystemet

  Ta deg tid til å lade batteriene dine og til å lære og leke, med Creative Parks samling av papirkunst med verdensromtema.