KJØPSVEILEDNING

Canons julegavetips

Finn de perfekte gavene til familie og venner denne julen.
En familie som feirer og synger karaoke og fanger øyeblikket med et Canon PowerShot PX.

Trenger du noen gaveideer til kreative mennesker? Enten du vil overraske vloggeren i livet ditt med et nytt kamera eller gi en fullformatsoppgradering til en fotostudent, kan du være sikker på at du finner den perfekte gaven med vår omfattende gaveveiledning.

Noen mennesker kan være vanskelige å kjøpe til, men det kan være at litt ny teknologi er akkurat det din kjære ser etter. Vi har samlet våre beste Canon-gavetips for alle som elsker å være kreative, uansett budsjett. Fra sett til vlogging til banebrytende speilløse kameraer – her finner du gode anbefalinger for familie og venner.

Gaver til vloggere, bloggere og innholdsskapere

En mann som går langs en strand og filmer seg selv med PowerShot G7 X Mark III.

I tillegg til at det tar opp video i utrolig 4K-kvalitet, er Canon PowerShot G7 X Mark III et kraftig verktøy for fotografering. Det kan ta bilder i 20,1 megapiksler ved opptil 30 bilder/sek i RAW-serieopptaksmodus for opptil 70 bilder.

En kvinne som har på seg en ullhatt og som holder et Canon EOS RP-kamera opp til øyet.

Canon EOS RP med 26,2 megapiksler er det minste og letteste EOS-fullformatkameraet, men det er proppfullt av kreative funksjoner som HDR og fotografering med flere eksponeringer, stillemodus og alternative fokuseringer for sylskarpe nærbilder.

Hvis du har lest veiledningen vår til Canon-kameraer for vlogging, vet du allerede at Canon PowerShot G7 X Mark III er den perfekte gaven for personer som vil lage videoer i høy kvalitet som kan deles på Internett.

Det er kompakt nok til å få plass i lommen uansett hvor du er, men har en stor 1.0-type sensor og gir skarp 4K-video. Det har til og med en 3,5 mm mikrofoninngang, slik at du kan koble til en ekstern stereomikrofon, for eksempel den lette Canon DM-E100, for krystallklar lyd.

Med 120 bilder/sek, video i full HD med høy hastighet for jevne opptak i sakte film, i tillegg til vertikal filmavspilling tilpasset sosiale medier, åpner PowerShot G7 X Mark III opp for nye kreative muligheter for videografer. Det har til og med en innebygd funksjon for direktesending.

Det er enkelt å bruke PowerShot G7 X Mark III takket være den intuitive 3-tommers berøringsskjermen som kan vendes 180 grader for vlogging. Det lette Canon-stativhåndtaket HG-100TBR har en trådløs fjernkontroll og en praktisk mikrofonbrakett som også fungerer som et robust stativ når det er behov for ekstra stabilitet, slik at du får enda bedre kontroll med bare én hånd.

Hvis personen du skal handle til ønsker seg et kamera med utskiftbare objektiver, er Canon EOS RP et fantastisk verktøy for kreativitet. Dette kameraet gir også videooppløsning på opptil 4K, og det har jevn og nøyaktig Dual Pixel CMOS-autofokus når du tar opp video i full HD.

Canon RF 16mm F2.8 STM er et godt valg når du vlogger med EOS RP. Den svært brede visningen har plass til mange detaljer, mens den store blenderåpningen på f/2.8 gjør det mulig å skape innhold med kinokvalitet. Det er også utstyrt med en svært stillegående fokuseringsmotor, noe som gjør at det er mindre sannsynlig at lyden av motoren plukkes opp av mikrofonen når du filmer.

Gaver til fotografer som ønsker å ta neste steg og oppgradere til fullformat

En kvinne i en grå genser som holder et Canon EOS 6D Mark III-kamera.

Canon EOS 6D Mark II hjelper deg med å ta de neste stegene på den kreative reisen din. Det er perfekt for å ta portrettbilder, landskapsbilder og til og med for å ta opp video.

En mann holder et Canon EOS R6 og justerer innstillingene på skjermen.

Canon EOS R6 introduserer banebrytende teknologi, for eksempel stille fotografering med 20 bilder/sek og en innebygd bildestabilisator som gir opptil 8-trinns stabilisering med en rekke objektiver. Det har også avansert Dual Pixel CMOS AF II-fokusering som automatisk sporer øynene til folk.

Canon EOS 6D Mark II er et utmerket alternativ for dem som skal oppgradere til fullformat. Dette klassiske digitale speilreflekskameraet støttes av Canons omfattende EF-objektivserie og er proppfullt av nyttige teknologier, inkludert 45 AF-punkter av krysstypen for presis autofokus, innebygd GPS og en vribar LCD-berøringsskjerm. Når det kombineres med et allsidig objektiv som Canon EF 24–105mm f/3.5–5.6 IS STM, som har optisk bildestabilisering og et allsidig brennviddeområde, er EOS 6D Mark II det perfekte valget for å begynne med fotografering med fullformats speilreflekskameraer.

Canon EOS RP er et nybegynnervennlig speilløst kamera som er enkelt å ta med seg, og det har massevis av kreative funksjoner som gjør at du kan ta fotograferingen din til et nytt nivå. Kameraets fullformatsensor gjør det enkelt å oppnå grunne fokuseffekter som ser profesjonelle ut for portretter og nærbilder, og den banebrytende RF-fatningen gir fantastisk fullformats bildekvalitet.

EOS RP er det rimeligste kameraet i Canon EOS R-serien med speilløse kameraer. Det er også et fantastisk utgangspunkt for å komme i gang med Canon RF-objektiver med høy ytelse. Canons beste objektiver noensinne gir utrolig bildekvalitet og funksjoner som ikke har vært mulig tidligere. Ta en titt på det lette Canon RF 800mm F11 IS STM supertelefoto-objektivet, som er perfekt for spirende naturfotografer, eller det allsidige Canon RF 50mm F1.8 STM-objektivet for imponerende bilder med stor blenderåpning.

Canon RF 24–105mm F4–7.1 IS STM-objektivet er et flott tillegg til EOS RP. Det dekker alt fra vide landskap til hode- og skulderportretter uten at du trenger å bytte objektiv.

Hvis du vil ha enda bedre ytelse, har Canon RF 24–105mm F4L IS USM-objektivet den profesjonelle produksjonskvalitet til L-serien og en konstant maksimal blenderåpning på f/4, noe som gir konsekvent eksponering selv når objektivet er zoomet inn. Det passer spesielt godt sammen med Canon EOS R6-kameraet, et fullformats speilløst kamera som er skapt for mer krevende motiver. Det har en topphastighet på 20 bilder per sekund og et intelligent AF-system som kan gjenkjenne og spore øyne, ansikter og dyr. EOS R6-kameraet gjør det dermed enklere enn noen gang å ta spennende actionbilder.

Canon-gaver som fanger inn familieøyeblikkene – både innendørs og utendørs.

En ung jente i en ullue ser gjennom søkeren på et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Brukervennligheten til Canon PowerShot ZOOM betyr at du kan komponere og ta bildet i løpet av sekunder.

To Canon PowerShot PX-kameraer, ett i svart og ett i hvitt, på en bordplate med julepynt.

Takket være et 19–57 mm zoomobjektiv som kan panorere 340° og vippe 110°, kan Canon PowerShot PX automatisk komponere bilder og videoer på farten. Det leveres med stemmeaktivering, motivgjenkjenning, innebygd Wi-Fi og enkel USB-C-lading, noe som gjør det enda mer praktisk.

Canon EOS 850D er et flott allsidig kamera med utrolig detaljerte bilder på 24,1 megapiksler og imponerende 4K-filmklipp – perfekt for å fange unike øyeblikk med familien. Et avansert autofokussystem med 45 AF-punkter av krysstypen sikrer at motiver i rask bevegelse er i fokus, og hvis du kombinerer kameraet med et objektiv med bildestabilisering, for eksempel Canon EF 16–35mm F4L IS USM, blir det enklere å ta skarpe bilder på familieeventyrene utendørs.

Hvis du vil ha enda bedre ytelse, kan du vurdere Canon EOS 90D-kameraet. Det er et avansert, digitalt speilreflekskamera som kan ta bilder med høy oppløsning på 32,5 megapiksler med opptil 10 bilder per sekund. I likhet med EOS 850D kan det ta opp 4K-video, og det leveres med innebygd Bluetooth og Wi-Fi, noe som gjør det enkelt å dele bilder via meldinger og på sosiale medier. Du kan også kontrollere kameraet eksternt ved hjelp av smarttelefon for å ta fantastiske familieselfies via Canon Camera Connect-appen.

EOS 850D og EOS 90D er lette nok til å ta med overalt, men for et familievennlig alternativ til bruk hjemme, bør du vurdere Canon PowerShot PX. Dette smarte og kompakte kameraet kan følge handlingen automatisk og komponerer bilder og videoer ved hjelp av et spesielt objektiv som både kan panorere og vippe. Kameraet kan også prioritere bestemte ansikt i et motiv, og det leveres med stemmeaktivering, noe som gjør det utrolig enkelt å bruke.

For videoentusiasten i livet ditt finnes Canon PowerShot ZOOM-kameraet som får plass i hånden. Dette særegne monokulære kameraet har en zoom som bytter raskt mellom 100 mm og 400 mm. Det gir deg også et digitalt forbedret alternativt på 800 mm for å fylle bilder hvor motivene er langt unna. Det er det perfekte valget for utendørsvideoer og -bilder, spesielt når det gjelder dyreliv.

Gi dine kjære noe som gjør at de kan slippe løs kreativiteten sin denne julen.Skrevet av Marcus Hawkins

Relaterte produkter

Relaterte artikler