KJØPSVEILEDNING

Canons julegavetips

Finn de perfekte gavene til familie og venner denne julen.
Canon SELPHY CP1500 pakket inn i et rødt bånd og omgitt av uskarpe julelys.

Trenger du noen gaveideer til kreative mennesker? Canon har det du trenger. Enten du ser etter unike gaver til en fotograf eller du vil overraske vloggeren i livet ditt med et nytt kamera, eller gi en fullformatsoppgradering til en fotostudent, kan du være sikker på at du finner den perfekte gaven med vår omfattende gaveveiledning.

Noen mennesker kan være vanskelige å kjøpe til, men det kan være at litt ny teknologi er akkurat det din kjære ser etter. Vi har samlet våre beste Canon-gavetips for alle som elsker å være kreative, uansett budsjett. Du finner noen av de beste gavene til familie og venner, fra vloggesett og banebrytende speilløse kameraer til Canon-objektiver, som gjør at du kan forevige verden på spennende nye måter. Advarsel: Du finner sannsynligvis også inspirasjon til din egen ønskeliste.

Gaver til vloggere, bloggere og innholdsskapere

To kvinner filmer seg selv med et Canon PowerShot V10-vloggekamera foran et juletre pyntet med lys.

Canon PowerShot V10 har enkle kontroller, kompakt design og helautomatiske moduser som gjør det enkelt å komme i gang med vlogging. Hvis du kjenner noen som allerede eier et PowerShot V10, er Canon DM-E100-mikrofonen og HG-100TBR-stativgrepet det ideelle tilbehøret.

En kvinne i et rosa antrekk som filmer blomsterdekor med et Canon EOS R50-kamera.

EOS R50 er full av kreative funksjoner som venter på å bli utforsket. Det leveres med fokusbracketing og dybdekomponering for å gjøre det mulig å ta nærbilder med utsøkte detaljer, som et eksempel, og en kreativ bracketing-funksjon som produserer flere bilderedigeringer, slik at du kan velge favorittene dine.

Hvis du har lest veiledningen vår til Canon-kameraer for vlogging, vet du allerede at Canon PowerShot V10 er den perfekte gaven til personer som vil lage videoer i høy kvalitet som kan deles på internett.

Kameraet er kompakt nok til å få plass i lomma uansett hvor du er, men har en stor 1.0-type sensor og gir skarp 4K UHD-video. Det har en stereomikrofon, men også en 3,5 mm mikrofoninngang, slik at du kan koble til en ekstern mikrofon, for eksempel den lette Canon DM-E100, og få krystallklar lyd.

Med ultravidvinkelobjektivet – tilsvarende 19 mm på et fullformatkamera – kan du få med mer i bildet, mens forbedret bildestabilisering gjør det mulig å få stødige opptak selv når du går. Det leveres også med en innebygd funksjon for direktesending og kan fjernstyres ved hjelp av Canon Camera Connect-appen.

Det er enkelt å bruke PowerShot V10 takket være den intuitive berøringsskjermen på 5 cm, som kan vippes 180° oppover når man vlogger. Det innebygde stativet kan justeres for opptak og fotografering med både lav og høy vinkel, og det er også utstyrt med et standard stativfeste. Det lette Canon-stativhåndtaket HG-100TBR har en trådløs fjernkontroll og en praktisk mikrofonbrakett som også fungerer som et robust stativ når det er behov for ekstra stabilitet, slik at du får enda bedre kontroll med bare én hånd.

Hvis personen du skal handle til ønsker seg et kamera med utskiftbare objektiver, er Canon EOS RP et fantastisk verktøy for kreativitet. Dette kameraet gir også videooppløsning på opptil 4K, og det har jevn og nøyaktig Dual Pixel CMOS-autofokus når du tar opp video i full HD.

Canon RF 16mm F2.8 STM er et godt valg når du vlogger med EOS RP. Den svært brede visningen har plass til mange detaljer, mens den store blenderåpningen på f/2.8 gjør det mulig å skape innhold med kinokvalitet. Det er også utstyrt med en svært stillegående fokuseringsmotor, noe som gjør at det er mindre sannsynlig at lyden av motoren plukkes opp av mikrofonen når du filmer.

Canon EOS R50 er kanskje det perfekte speilløse kameraet for seriøse innholdsskapere og har funksjoner som finnes på mer avanserte Canon EOS R-systemkameraer. Men det er kompakt, lett og enkelt å bruke for de som er mer vant til å bruke en smarttelefon.

Filmer tatt opp med EOS R50 ser fantastiske ut. 4K UHD-opptakene er oversamplet fra 6K for å gi bedre kvalitet enn standard 4K-video, mens med Dual Pixel CMOS AF slipper du masse ekstra jobb for å holde alt skarpt. Kameraet kan også brukes som webkamera for virkelighetsnære videosamtaler eller strømming, og den vribare berøringsskjermen gjør det enkelt å ta bilder fra kreative vinkler.

Gaver til fotografientusiaster som ønsker å ta neste steg og oppgradere til fullformat

En kvinne står på en bro og holder et Canon EOS R8-kamera mens hun ser på skjermen bak.

I tillegg til å filme kinoaktig 4K-video tar Canon EOS R8 opp praktfull sakte film i full HD ved opp til 180p.

To hender holder et Canon EOS RP-kamera med den vribare berøringsskjermen brettet ut og opp, og det viser en person som står foran et vindu og en murvegg.

Canon EOS RP med 26,2 megapiksler er et lite og lett EOS-fullformatkamera, men det er proppfullt av kreative muligheter – som HDR og fotografering med flere eksponeringer, stillemodus og fokusbracketing for sylskarpe nærbilder.

Canon EOS R8 er et utmerket alternativ for dem som skal oppgradere til fullformat. Dette lette speilløse kameraet med 24,2 megapiksler støttes av Canons omfattende RF-objektivserie og er fullt av nyttige teknologier, for eksempel den revolusjonerende Dual Pixel CMOS AF II-fokuseringen med intelligent registrering og sporing av motiver. Funksjonen kan automatisk finne og spore mange ulike motiver, deriblant mennesker, hunder, fugler, biler og fly, helt ut til kantene av rammen.

EOS R8 har også mange avanserte videofunksjoner, for eksempel sebramønster, fokuspeaking og en indikator på falske farger, som hjelper deg å få mer profesjonelle resultater.

Canon EOS RP er et nybegynnervennlig speilløst kamera som er enkelt å ta med seg, og det har massevis av kreative funksjoner som gjør at du kan ta fotograferingen din til et nytt nivå. Kameraets fullformatsensor gjør det enkelt å oppnå grunne fokuseffekter som ser profesjonelle ut for portretter og nærbilder, og den banebrytende RF-fatningen gir fantastisk fullformats bildekvalitet.

EOS RP er det rimeligste fullformatkameraet i Canon EOS R-serien med speilløse kameraer. Det er også et fantastisk utgangspunkt for å komme i gang med Canon RF-objektiver med høy ytelse. Canons beste objektiver noensinne gir utrolig bildekvalitet og funksjoner som ikke har vært mulig tidligere. Ta en titt på det lette Canon RF 800mm F11 IS STM supertelefoto-objektivet, som er perfekt for spirende naturfotografer, eller det allsidige Canon RF 50mm F1.8 STM-objektivet for imponerende bilder med stor blenderåpning.

Canon RF 24–105mm F4–7.1 IS STM-objektivet er et flott tillegg til EOS RP. Det dekker alt fra vide landskap til hode- og skulderportretter uten at du trenger å bytte objektiv.

Hvis du vil ha enda bedre ytelse, har Canon RF 24-105mm F4L IS USM-objektivet den profesjonelle produksjonskvaliteten til L-serien og en konstant maksimal blenderåpning på f/4, noe som gir konsekvent eksponering selv når objektivet er zoomet inn.

Canon-gaver som fanger inn familieøyeblikkene – både innendørs og utendørs.

En smilende kvinne holder et Canon EOS R100 opp mot ansiktet for å ta et familiebilde i hagen.

Med nyttige veiledningsmenyer og Creative Assist er Canon EOS R100 et kamera det er lett å ta bilder med. Hvis du kobler telefonen til kameraet, kan du velge å sende bilder og videoer automatisk til telefonbiblioteket mens du holder på.

To Canon PowerShot PX-kameraer, ett i svart og ett i hvitt, på en bordplate med julepynt.

Takket være et 19–57 mm zoomobjektiv som kan panorere 340° og vippe 110°, kan Canon PowerShot PX automatisk komponere bilder og videoer på farten. Det leveres med stemmeaktivering, motivgjenkjenning, innebygd Wi-Fi og enkel USB-C-lading, noe som gjør det enda mer praktisk.

Canon EOS R100 er et flott allsidig kamera med utrolig detaljerte bilder på 24,1 megapiksler og imponerende 4K UHD-filmklipp – perfekt for å fange inn unike øyeblikk med familien. Et avansert Dual Pixel CMOS-autofokussystem sikrer at motiver i rask bevegelse er i fokus, og hvis du kombinerer kameraet med et objektiv med bildestabilisering, for eksempel Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, blir det enklere å ta skarpe bilder på familieeventyrene utendørs.

Det er også enkelt å dele disse minnene. Kameraet har wifi-tilkobling, noe som gjør det lett å legge til bilder i meldinger eller legge dem ut på sosiale medier. Du kan også fjernstyre kameraet for å få fantastiske familieselfier via Canon Camera Connect-appen på smarttelefonen.

Et annet familievennlig alternativ er Canon PowerShot PX. Dette smarte og kompakte kameraet kan følge handlingen automatisk og komponerer bilder og videoer ved hjelp av et spesielt objektiv som både kan panorere og vippe. Kameraet kan også prioritere bestemte ansikt i et motiv, og det leveres med stemmeaktivering, noe som gjør det utrolig enkelt å bruke.

For videoentusiasten i livet ditt finnes Canon PowerShot ZOOM-kameraet som får plass i hånden. Dette særegne monokulære kameraet har en zoom som bytter raskt mellom 100 mm og 400 mm. Det gir deg også et digitalt forbedret alternativt på 800 mm for å fylle bilder hvor motivene er langt unna. Det er det perfekte valget for utendørsvideoer og -bilder, spesielt når det gjelder dyreliv.

En kompakt skriver, for eksempel Canon SELPHY CP1500, gjør den kreative julefotopakken komplett. Denne trådløse modellen produserer levende utskrifter i postkortformat på bare 41 sekunder, noe som gjør den perfekt når man vil dele ut fotominner på familiesammenkomster mens man er samlet. Utskriftene varer i opptil 100 år1 når de oppbevares i et album, slik at fremtidige generasjoner også kan gjenoppleve disse øyeblikkene.

Gi dine kjære noe som gjør at de kan slippe løs kreativiteten sin denne julen.

Marcus Hawkins
  1. Når de oppbevares i et album. Basert på akselerert testing, forutsatt en temperatur på 23 °C / 73,4 °F og en fuktighet på 50 %.

Relaterte produkter

Relaterte artikler