KJØPSVEILEDNING

Canons julegavetips

Her er noen flotte gaveideer til alle som liker å være kreative, fra artige bærbare skrivere til fullformats speilløse systemkameraer.
Canon Camera
Trenger du noen julegaveideer for alle de kreative menneskene i livet ditt? Canon-katalogen har noe for alle, enten du vil overraske noen du er glad i med et instantkamera, eller spandere en fullformatsoppgradering på en fotoentusiast.

I denne festlige kjøpsveiledningen har vi samlet våre beste Canon-gavetips for alle som elsker å være kreative, uansett budsjett. Du vil finne gode ideer til den perfekte julegaven, fra artige bærbare skrivere til speilløse systemkameraer.

For vloggere, bloggere og innholdsskapere: Canon PowerShot G7 X Mark III

YouTube-stjernen og vloggeren Mike Gray trykker på opptaksknappen på Canon PowerShot G7 X Mark III-kameraets berøringsskjerm.

Canon PowerShot G7 X Mark III er den perfekte gaven til alle som ønsker å starte en vlogg. Kameraet kan gjøre detaljerte 4K-opptak og har en 3,5 mm mikrofonkontakt.

Filming a cat with the Canon PowerShot G7 X Mark III.
PowerShot G7 X Mark III er et av Canons mest avanserte kompaktkameraer, og er et stort steg opp fra et telefonkamera eller et enkelt pek-og-knips-kamera. Kameraet er kompakt og har mange kreative funksjoner, noe som gjør det til den perfekte følgesvennen for et speilreflekskamera eller speilløst systemkamera.

Canon PowerShot G7 X Mark III har en stor CMOS-sensor med 20,1 megapiksler og et skarpt f/1.8-2.8 vidvinkelobjektiv med zoom, og gir fantastisk bildekvalitet enten du tar bilder eller tar opp 4K-video. Den vippbare LCD-berøringsskjermen gjør det enkelt å fotografere fra kreative vinkler, og skjermen kan også snus slik at det blir enklere å ta den perfekte selfien. Kombiner kameraet med det lette Canon-stativgrepet HG-100TBR slik at du kan fotografere og filme for hånd med det komfortable håndtaket, eller bruke stativet for å ta stødige selfier. PowerShot G7 X Mark III har også Bluetooth og Wi-Fi som alltid er på og overfører bildene til telefonen din automatisk, slik at du kan dele dem raskt på farten.

Videoopptak er et høydepunkt på PowerShot G7 X Mark III. Kameraet kan ta opp detaljert 4K-video og har en 3,5 mm mikrofoninngang for tilsvarende skarp lyd. Du kan også ta opp video i full HD med 120 bps (bilder per sekund) for jevn avspilling i sakte film. Bluetooth og Wi-Fi som alltid er på, gjør at du kan koble PowerShot G7 X Mark III sammen med en smarttelefon eller et nettbrett slik at det blir enkelt å dele innhold på Internett.

For familiefilmskapere: Canon EOS M50

Vloggeren Stef Michalak filmer den lille sønnen sin som sykler på en balansesykkel.

EOS M50 er den perfekte gaven til fotografer som vil begynne med video.

Canon EOS M50-kameraet.

EOS M50 produserer videoopptak med utrolig høy oppløsning og et unikt utseende.

Canon EOS M50 har speilreflekslignende håndtering og en sensor med speilrefleksstørrelse i en liten kamerakropp, og gir deg full kontroll over fotograferingen uten vekten til et kamera i full størrelse. Det har en speilløs utforming som gjør det slankere og mer stillegående enn et speilreflekskamera. Det har også en innebygd elektronisk OLED-søker, slik at du kan se effekten av kreative filtre og eventuelle eksponeringsjusteringer før du fotograferer.

EOS M50 gir mye ytelse i forhold til vekten. Kameraet har en kontinuerlig fotograferingshastighet på 10 bilder/sekund, slik at det kan fange det perfekte øyeblikket på CMOS-sensoren med 24,1 megapiksler. Canons anerkjente Dual Pixel CMOS AF gir rask og nøyaktig autofokussporing, mens den 3,0-tommers vribare berøringsskjermen gjør det enkelt å velge fokuspunkt og justere innstillinger.

EOS M-kameraer har en dedikert serie med lette EF-M-objektiver som du kan velge mellom, samt EF- og EF-S-objektiver når du bruker en kompatibel adapter. Et zoomobjektiv med vidvinkel, for eksempel EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM, er det perfekte valget for å utforske vinterlandskaper eller ta familieportretter innendørs. Den jevne og stillegående STM-fokuseringsmotoren og dynamisk bildestabilisering gjør det også enkelt å ta opp profesjonelle 4K UHD-videoer.

En rimelig introduksjon til speilrefleksfotografering: Canon EOS 850D

Canon EOS 850D.

Oppdag kreativiteten din og ta styringen med Canon EOS 850D, et allsidig speilreflekskamera for film og fotografering.

En liten brun og hvit hund løper gjennom et skogsområde.

EOS 850D er kompatibel med en rekke EF- og EF-S-objektiver og kan ta fotograferingen din til et nytt nivå. Tatt med et Canon EOS 850D-kamera med et Canon EF 70-200mm f2.8L IS III USM-objektiv ved f/2.8, 1/2700 sek og ISO800.

Canon EOS 850D er et avansert og allsidig kamera som kan produsere utrolig detaljerte stillbilder med 24,1 megapiksler og skarp 4K-video. Kameraets kompakte og lette utforming gjør at du kan ta det med deg hvor som helst. En vribar berøringsskjerm gjør kameraet enda mer allsidig siden du kan ta bilder fra høye og lave vinkler.

EOS 850D har en rekke kreative funksjoner og er et flott valg for de som vil ta fotograferingen sin til et nytt nivå. Det er større enn EOS M50, men har lengre batterilevetid og en optisk søker i stedet for en elektronisk, noe som er mer komfortabelt for øyet når du må se gjennom søkeren i en lang periode. Kontrolloppsettet inkluderer et øvre og et bakre hjul for justering av fotograferingsinnstillinger. Du kan også velge fritt mellom 45 AF-punkter av krysstypen, slik at du kan få nøyaktige detaljer i skarpt fokus.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM er et utmerket første objektiv for EOS 850D. Det gir et bredt zoomområde som gjør det mulig å fylle bildet med utsikt over natur og by, og komme tettere på for å fotografere bevegelser. Nano USM-teknologien gir jevn og stille fokusering som er fantastisk for video, og 4-trinns optisk bildestabilisering holder objekter skarpe når du fotografere i svakt lys eller zoomer inn.

Et steg opp til neste generasjon av fullformats speilløs teknologi: Canon EOS RP

Et Canon EOS RP brukes til å fotografere et bylandskap som lyser opp i natten.

RF-objektivfatningen på Canon EOS RP gir deg fordelene med den nye serien av Canon RF-objektiver.

Canon EOS RP.

Dette allsidige fullformats speilløse systemkameraet er ideelt for å fotografere både portretter og landskapsbilder.

Vil du ta steget opp til fullformatfotografering? Canon EOS RP med 26,2 megapiksler er nybegynnermodellen i Canon EOS R-systemet av fullformats speilløse systemkameraer. Det veier omtrent det samme som en APS-C-modell, noe som beviser at fullformat ikke er ensbetydende med tungt. Og det er et godt valg for alle som vil utvikle ferdighetene sine, eller som er interessert i den nyeste teknologien. Det har også en rekke avanserte funksjoner som du kan utforske når du blir mer erfaren.

Ett av høydepunktene på Canon EOS RP er RF-objektivfatningen som gir rask kommunikasjon mellom kameraet og objektivet. I tillegg til raskere autofokus gir det også bedre bildestabilisering og fantastisk bildekvalitet, takket være den voksende serien av neste generasjons RF-objektiver.

Når du kombinerer kameraet med et standard RF-zoomobjektiv, for eksempel Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM eller Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, eller et kompakt og rimelig fastobjektiv som Canon RF 50mm F1.8 STM, kan du fotografere alt fra landskaper til portretter. Takket være en serie av EF-EOS R-fatningsadaptere (tilleggsutstyr), er EOS RP også fullstendig kompatibelt med EF- og EF-S-objektiver uten at kvaliteten reduseres.

Det svært sensitive Dual Pixel CMOS AF-systemet til Canon EOS RP gir opptil 4779 mulige AF-punkter. Den bakre skjermen fungerer som en styreplate for AF-punkter, selv når du bruker den elektroniske søkeren. Når øye-AF er aktivert, kan kameraet automatisk registrere og kontinuerlig spore øynene til en person for å få superskarpe portretter.

Umiddelbare minner og suvenirer: Canon Zoemini S og Canon Zoemini C

En kvinne holder et Canon Zoemini S i den ene hånden og et Canon Zoemini C i den andre.

Canons 2-i-1-instantkameraer er en artig gave til alle som ønsker seg en kompakt enhet som kan produsere gruppeselfier, utskrifter og mer.

Canon Zoemini S i Rose Gold.

Canon Zoemini S med 8 megapiksler får plass i lommen, har et innebygd ringlys for flotte selfier og leveres i tre farger, inkludert Rose Gold.

Canons 2-i-1-instantkameraer gir fotografspirer mulighet til å fotografere og skrive ut fra én enhet som får plass i lommen. Canon Zoemini C og Canon Zoemini S har begge frontmonterte speil for perfekte selfier og gruppebilder. Begge har plass til 10 ark med 2 x 3-tommers Canon ZINK™-fotopapir med selvklebende bakside, og det blir ingen søling med blekk siden hvert flekkfrie, rivesikre og vannbestandige bilde er laget av et lag med mikrokrystaller som reagerer når de blir varmet opp. Sikt, knips, skriv ut og klistre på.

Canon Zoemini S har også et innebygd ringlys som gir flatterende resultater, og leveres med Bluetooth-tilkobling som gjør at du kan kontrollere kamera- og utskriftsfunksjonene – inkludert direkte utskrift fra kamerarullen – fra en smarttelefon eller et nettbrett via den kostnadsfrie Canon Mini Print-appen.

De artige, lette Canon Zoemini-instantkameraene er tilgjengelige i en rekke farger. Barna vil elske de livlige fargene på Canon Zoemini C – velg mellom Bumble Bee Yellow, Mint Green, Seaside Blue og Bubble Gum Pink. Stilbevisste tenåringer foretrekker kanskje alternativene Rose Gold, Pearl White og Matte Black som er tilgjengelige for Canon Zoemini S.

Utskrift og deling hvor som helst: Canon SELPHY Square QX10 og SELPHY CP1300

Fire Canon SELPHY Square QX10-skrivere i ulike farger.

En Canon SELPHY Square QX10-skriver er den perfekte gaven til alle som vil skrive ut smarttelefonbilder på farten, og leveres i fire ulike farger.

Canon SELPHY CP1300.

Canon SELPHY CP1300 er en rask, trådløs fotoskriver som er ideell for å lage unike utskrifter fra kompatible smartenheter, kameraer og mer.

Kompakte Canon SELPHY-fotoskrivere er stilige og bærbare enheter som gir utskrifter av høy kvalitet, selv når du er på farten.

Canon SELPHY Square QX10 med Wi-Fi-funksjonalitet er kompakt, praktisk og tilgjengelig i fire stilige farger, og kan skrive ut detaljerte bilder på 68 x 68 mm direkte fra en smarttelefon. Denne batteridrevne skriveren er konstruert for å bli med deg overalt og kan enkelt lades opp med en USB-kabel. SELPHY Square QX10 bruker fargesublimeringsteknologi, noe som betyr at bildene vil vare i 100 år hvis de oppbevares i et album. De livlige klistremerkene skrives ut på papir av høy kvalitet med en kant for bildetekst. Du kan til og med legge på kreative stempler og filtre ved hjelp av Canons kostnadsfrie SELPHY Photo Layout-app.

Hvis du vil ha mer kontroll over utskriftsprosessen, er Canon SELPHY CP1300 skriveren for deg. Denne Wi-Fi-skriveren kan levere utskrifter med fotolabkvalitet på bare 47 sekunder og har en brukervennlig og stor skjerm som kan vippes opp. Canon SELPHY CP1300 gir deg valget mellom fire utskriftsmønster og leveres med en rekke alternativer for oppsett og blanding via den kostnadsfrie SELPHY Photo Layout-appen, inkludert fotoautomatbilder og ID-utskrift.

Et aktivitetskamera som kan tas med overalt: Canon IVY REC

Et Canon IVY REC-aktivitetskamera i blått.

Det kraftige Canon IVY REC-kameraet har en enkel utforming og er perfekt for utendørseventyr.

En ung kvinne ser gjennom søkeren på et Canon IVY REC-aktivitetskamera.

Klemmen på Canon IVY REC fungerer også som en praktisk søker og hjelper deg med å komponere bildene.

Frilufts- og ekstremsportsentusiaster vil elske Canon IVY REC – et artig og rimelig aktivitetskamera for utendørsbruk som er skapt for eventyr. Canon IVY REC er støtsikkert1 og vanntett2, enten du sykler i ulendt terreng eller plasker rundt på en elv.

Dette lille kameraet har en stor klemme som også fungerer som en søker for å ramme inn bildene dine, og kan festes til en veske eller et belte slik at du kan ta det med deg overalt. Canon IVY REC har også enkle og brukervennlige kontroller.

Canon IVY REC tar bilder med 13 megapiksler og video i full HD med 60 bilder/sekund og har elektronisk bildestabilisering som gir skarpe bilder i utfordrende forhold. Kameraet kan også kobles trådløst til en mobilenhet, slik at du kan kontrollere det via den kostnadsfrie Canon Mini Cam-appen og vise og dele bilder og video på Internett.


Skrevet av Marcus Hawkins


1 Støtsikkert fra opptil to meter. Metodene for testing av støtsikkerhet er unike for dette produktet og er ingen garanti mot skader eller feil på produktet.
2 Vanntett i opptil 30 minutter på to meters dyp. Kameraet er bare testet i ferskvann. Hvis det utsettes for væske som ikke er ferskvann, anbefaler vi å skylle kameraet umiddelbart med ferskvann.

Relaterte artikler

 • Lag en flott hjemmefilm av familiedagen

  VIDEOTEKNIKKER

  Lag en flott hjemmefilm av familiedagen

  Film fine øyeblikk med familien, og lær hvordan du får mest mulig ut av EOS-kameraets videofunksjoner med familie-vloggeren Stef Michalak.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Tips for umiddelbar utskrift med Canon SELPHY SQUARE QX10

  Tips og råd om hvordan du kan være kreativ med Canon SELPHY SQUARE QX10-skriveren.

 • Canon Zoemini C og Canon Zoemini S på et bord sammen med en notisblokk med bilder.

  KREATIVE IDEER

  Bli kreativ med Canon Zoemini-serien

  Åtte metoder for å slippe løs kreativiteten på farten med et instantkamera og en lommeskriver.

 • YouTube-stjernen og vloggeren Mike Gray trykker på opptaksknappen på Canon PowerShot G7 X Mark III-kameraets berøringsskjerm.

  VLOGGING

  Kreativ vlogging med PowerShot G7 X Mark III

  YouTube-stjernen MikeVisuals viser hvordan han lager fengslende vlogger med det kompakte Canon PowerShot G7 X Mark III og deler de beste vloggetipsene sine.