ocean view at sunset

LANDSKAPSFOTOGRAFERING

Hemmelighetene ved havfotografering

Kontrasten mellom havet og kystlinjen, formene som lyset skaper når det reflekteres i vannet, de dramatiske endringene i været – havfotografering er populært blant landskapsfotografer. Det kan være en utfordring å ta det perfekte bildet, men du vil få vakre og kreative resultater hvis du tar deg tid til å forstå timing, plassering og komposisjon.

Lyset – Det eneste som skiller profesjonelle landskapsfotografer fra hobbyfotografer, er forståelsen av lyset. Det er svært viktig å velge den beste tiden på dagen for å fotografere havet, siden lyset varierer etter intensitet, retning og farge gjennom hele dagen.

Timingen – Det finnes ikke nødvendigvis et nøyaktig tidspunkt som er best for havfotografering, men tidlig om morgenen eller sent om kvelden, den gylne eller blå timen, vil gi interessante farger.

Været – Havfotografering påvirkes alltid av hva som skjer på himmelen så vel som på havet. Været kan skape interessante bilder av havet, med gylne skyer eller mørke skyer som varsler om storm. Det finnes ikke et optimalt vær å fotografere i, men det er en nyttig ferdighet å lære seg å se interessante værmønstre og å vite hvordan man kan få frem dette i et bilde.

Bevegelsene – Bevegelser i et bilde av havet kan gi det et interessant preg. To hovedområder du kan fokusere på, er skyer og havet som beveger seg relativt sakte. Når du tar bilder av bevegelsene, må du ha lav lukkerhastighet og et stativ.

Ved å bruke en lav ISO-innstillig og en liten blenderåpning (høyt f/-nummer) får du lengre lukkerhastigheter. Bruk en fjernutløser for opptak på over 30 sekunder. Se hvordan skyer og vann i bevegelse blir til silkemyke farger. Du kan også øke lukkerhastigheten til superraske hastigheter for å fange inn de enkelte dråpene i brytende bølger.

Beslektede artikler
TRAVEL PHOTOGRAPHY

REISEFOTOGRAFERING

Flyreise, pass, kamera: Ti tips til reisebilder som MÅ testes ut

Hvis du vil ha mer informasjon om reisebilder med større effekt, kan du følge våre beste tips for å ta feriebilder som fanger oppmerksomheten.

SEASCAPE PHOTOGRAPHY

HAVFOTOGRAFERING

Havutsikts- og actionfotograf

Se hvordan Steve behandler motiver av hav og bevegelse på samme måte for å skape fantastiske fotografier.

How to photograph water

GRUNNLEGGENDE OM FOTOGRAFERING

Slik fotograferer du vann

Enten det er flytende, fallende, sprutende eller stille, oppdag hvordan du fotograferer vann med disse 5 eksperttipsene.

Interesse – Du får ikke nødvendigvis et engasjerende bilde ved å bare fotografere havet og horisonten. Publikum trenger noe som fanger interessen i bildet.

Se deg rundt etter noe som kan få fokus i forgrunnen. Menneskeskapte gjenstander som bølgebrytere, båter, moloer og fyrtårn er kontraster til naturen, mens naturlige elementer som buer, søyler, steinstabler og småstein skaper interesse hvis du vil fokusere på naturlige elementer.

Relaterte produkter

Beslektede artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker