Slipp kreativiteten løs med nye EOS 80D og EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Oslo, 18. februar 2016 – Canon lanserer i dag EOS 80D – et avansert og velutrustet digitalt speilreflekskamera med alt du trenger for å utvikle foto- og filmferdighetene dine videre. Det nye kameraet har mange tilpasningsmuligheter, er brukervennlig og raskt – og er et utmerket valg for entusiaster som liker å eksperimentere med ulike sjangre og stiler. EOS 80D kombinerer ledende bildeteknologi, inkludert en CMOS-sensor på 24,2 megapiksler og DIGIC 6-prosessor, nytt AF-system med 45 AF-punkter av kryssensortypen og raske serieopptak med 7 bilder i sekundet. Resultatet er et allsidig kamera som gir imponerende stillbilder og filmer i full HD.

EOS 80D

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM og Power Zoom Adapter PZ-E1


Canon lanserer også et allroundobjektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – med ny Nano USM-teknologi og en Power Zoom Adapter PZ-E1 som ekstrautstyr, for jevn zoomkontroll når du filmer, samt trådløs¹ fjernstyring av kameraet.

Utmerker seg på alle foto- og videoområder
Uansett hvilken motivtype du ønsker å utforske – fra sport til natur og action – er EOS 80D ekstremt responsiv og fanger alt ned til minste detalj på en imponerende måte. Den nye sensoren gir sylskarpt resultat med muligheter for utsnitt og beskjæring, mens det nye AF-systemet med 45 kryssensorer og serieopptak på 7 bilder i sekundet, kan fryse handlingen med suveren presisjon. AF-punktene kan velges individuelt eller grupperes i områder for presis fokusering, noe som gir deg større kontroll over komposisjonen uansett hvor motivet befinner seg i bildefeltet. Når du bruker kameraet med objektiver med liten blender, sørger 27 AF-punkter som støtter f/8, for presis fokus selv i de mest ekstreme situasjoner.

Kameraet er utviklet for å gi gode opptak i varierende lysforhold og har ISO-område fra ISO 100 til ISO 16000, som kan utvides til ISO 25 600. AF-systemet fungerer selv når lyset er svakere enn månelys (-3EV). RGB-IR-lysmåleren på 7560 piksler måler både synlig lys og usynlig infrarødt lys for presise eksponeringer, mens flimmerregistreringen sikrer konsekvent eksponering ved opptak under flimrende kunstig lys. Den nye White Priority-innstillingen gjør det enklere å redusere varmere toner.

Et kamera som tilpasser seg dine preferanser
EOS 80D er spesialutviklet for å gi fotografer alt de trenger. Kameraet har en intuitiv design som betyr at du enkelt kan tilpasse opplevelsen til dine behov. Med praktisk plasserte kontroller har du tilgang til de mest brukte funksjonene og innstillingene. Den intelligente søkeren viser 100 prosent av bildefeltet, i tillegg til gjeldende innstillinger, og det er enkelt å bytte til den vribare Clear View LCD II-berøringsskjermen på 7,7 cm (3,0”) som er velegnet for filmopptak, Live View-innstilling og gir deg rask tilgang til funksjoner.

Bli den fotografen ønsker å være
Om du lager en videoblogg fra en reise eller film i kinokvalitet, gir EOS 80D deg full fleksibilitet med filmopptak i full HD. Du kan glede deg over presis autofokus og jevn følgefokus, takket være Canons unike Dual Pixel CMOS AF-teknologi. Det er også enkelt å justere autofokushastigheten og følsomheten for følgefokus, noe som gir deg full kontroll og lar deg tilpasse dette til den aktuelle filmstilen.

Seriøse videofotografer kan stole på at opptakene får profesjonell kvalitet med mulighet for opptak med 60p i MP4-format, perfekt når du vil senke farten på action og likevel ha kontroll på fokus. EOS 80D har både hodetelefon- og mikrofoninngang slik at du kan ta opp og ha full kontroll på lyden under et opptak.

Koble til, fjernstyr og del på en enkel måte
Nyt friheten ved å styre EOS 80D fra smarttelefonen eller nettbrettet ved hjelp av Canons Camera Connect-app. Innebygget Wi-Fi og dynamisk nærfeltskommunikasjon gjør det enkelt å koble til og dele JPEG-bilder i full oppløsning med smartenheter. Du kan også koble til og styre kameraet via en PC, uten at du må ha en trådløs hjemmeruter. Lagre, vise og deler bilder og filmer, raskt og enkelt fra ett sted, ved hjelp av Canon Connect Station CS100.

Få imponerende stillbilder og filmer med EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM og Power Zoom Adapter PZ-E1
Canons nye objektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – er en perfekt match for allsidige EOS 80D med avansert autofokus til filmer og stillbilder med brennevidde for både vidvinkel- og nærbildefotografering i ett og samme objektiv. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM er Canons første objektiv som er utstyrt med Nano USM-teknologi som gir jevn, stille autofokus for filmer, og lynrask autofokus for stillbilder. Nye Power Zoom Adapter PZ-E1 er et kompakt og lett ekstrautstyr for EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM som gir jevn zoomkontroll når du filmer, ideelt til profesjonelle dokumentarfilmer. Kan også betjenes via Wi-Fi².

EOS 80D – nøkkelfunksjoner:

 • Et raskt kamera som holder tritt med action
 • Eksepsjonell bilde- og filmkvalitet i en rekke opptaksforhold
 • Alt du trenger for å videreutvikle fotoferdighetene dine
 • Perfekt til kreativ filmskaping
 • Enkelt å koble til, ta opp og dele bilder og filmer

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – nøkkelfunksjoner:

 • Allsidig brennvidde som passer til et bredt spekter av motiver
 • Nano USM gir rask AF til fotografering og jevn, stille AF til filming
 • Sylskarpe bilder med 4-trinns optisk bildestabilisator
 • Stabile videoopptak med dynamisk bildestabilisering
 • Kompakt objektiv med høy ytelse og Power Zoom-adapter som ekstrautstyr

Power Zoom Adapter PZ-E1 – nøkkelfunksjoner:

 • Kompakt og portabel Power Zoom-adapter
 • Jevn zoom med høy kvalitet ved filmopptak³
 • Ideelt til filming av nyhetssaker og dokumentarer
 • Trådløs fjernkontroll av zoomen via Canons Camera Connect-app⁴
 • Enkelt å justere zoomhastigheten for optimal kontroll


¹ Ved bruk sammen med kompatible enheter. Se spesifikasjonene for mer informasjon.
² Ved bruk sammen med kompatible enheter. Se spesifikasjonene for mer informasjon.
³ Ved bruk sammen med kompatible objektiver, kameraer og smartenheter. Se spesifikasjonene for mer informasjon.
⁴ Ved bruk sammen med kompatible objektiver, kameraer og smartenheter. Se spesifikasjonene for mer informasjon.