Kvalitet i fokus med Canons nye speilreflekser og objektiv: EOS 77D og EOS 800D

Oslo, 15. februar 2017 – Canon lanserer i dag to nye digitale speilreflekskameraer i EOS-serien – EOS 77D og EOS 800D. Med en kombinasjon av ledende bildeteknologier, inkludert APS-C CMOS-sensor på 24,2 megapiksler og DIGIC 7-prosessor byr EOS 77D på ytelse og kontroll i toppsjiktet og er et utmerket valg for dem som vil oppgradere utstyrspakken og videreutvikle ferdighetene sine, mens EOS 800D er en perfekt inngangsbillett til DLSR-universet. I tillegg til de nye kameraene presenterer Canon også EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM – det minste¹ ikke-inntrekkbare kit-objektivet med denne brennvidden og den nye Bluetooth® fjernkontrollen BR-E1 som er perfekt til fjernstyring fra opptil 5 meters avstand.

EOS 77D med fjernkontroll BR-E1

EOS 800D

EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM


Kvalitet, detaljer og hastighet
Med den samme sensorteknologien som i ikoniske EOS 80D og Canons nyeste prosessor – DIGIC 7 – foreviger begge kameraene motiver i imponerende kvalitet med større detaljrikdom og er raske nok til å sikre krystallklare bilder. Med markedets raskeste autofokus på imponerende 0,03 sekunder i Live View-modus² leverer kameraene sylskarp presisjon, og med opptak av seks bilder i sekundet er det ingen sak å fotografere motiver som beveger seg raskt.

Fotografer i svakt lys fra soloppgang til solnedgang med opptil ISO 25600 – som kan utvides til 51200 – og fang hvert eneste motiv uten problem. Noen ganger er detaljene helt avgjørende for bildet, og kameraet er utstyrt med 45 AF-punkter av krysstypen som gir rask fokusering, presis følgefokus og knivskarpe bilder. Begge kameraene har også
7560-pikslers RGB+IR-måling som registrerer små detaljer som hudtone, og sikrer riktig eksponering.

En bit av Hollywood
I tillegg til stillbilder kan du ta opp eksepsjonelt detaljerte og jevne filmer og forevige motiver som beveger seg raskt, i full HD 60p-kvalitet og HDR-filmopptak. Om det er safari, sport eller solfylte strandbilder, følger og fokuserer Dual Pixel CMOS AF på motivene i bevegelse og sikrer profesjonelt resultat. Når du gjør filmopptak på farten, kompenserer den 5-aksede digitale bildestabilisatoren for eventuelle kamerabevegelser ved bruk av håndholdt kamera.

Med EOS 77D har du full kontroll med to hjul for justering av innstillinger som blenderåpning og lukkertid, og i LCD-panelet oppå kameraet kan du se alle innstillingene. Mindre erfarne fotografer vil sette pris på EOS 800Ds grensesnitt der du lærer hvordan innstillingene på kameraet fungerer mens du bruker kameraet, slik at du får flott resultat og skaffer deg nye ferdigheter.

Ta opp, koble til og del
Med nærfeltskommunikasjon (NFC) og Wi-Fi er det enkelt å dele bilder og filmer med kompatible smartenheter eller en Canon Connect Station før du redigerer og deler dem med resten av verden. Du kan også opprette en konstant tilkobling med Bluetooth® som lar deg slå på kameraet og se gjennom bilder uten å ta kameraet ut av vesken. Du kan også fjernstyre kameraet fra en smartenhet eller med den nye Bluetooth® fjernkontrollen BR-E1.

Utvid rekkevidden
Det nye kit-objektivet EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM er et utmerket startobjektiv og kompletterer et allsidig speilreflekskamera med muligheten til å ta et større spekter av bilder – fra landskap til portretter. Objektivet, som er det minste1 i sin klasse, er utstyrt med 4-trinns optisk bildestabilisator for skarpe bilder ved opptak i svakt lys eller med full zoom, mens en sirkulær blenderåpning med 7 lameller sørger for flott bakgrunnsuskarphet i portrettbilder. Til videoopptak er Servo AF med tilnærmet lydløs STM perfekt til fokusering uten forstyrrende støy.

EOS 77D – nøkkelfunksjoner:

 • Intuitiv betjening
 • APS-C-sensor med 24,2 megapiksler
 • 45 AF-punkter av krysstypen for enkel bruk
 • Bluetooth® for trådløs betjening og deling med smartenheter
 • Dual Pixel CMOS AF for jevn, rask og presis fokusering i videoopptak

EOS 800D – nøkkelfunksjoner:

 • APS-C-sensor med 24,2 megapiksler
 • Optisk søker og vribar berøringsskjerm
 • Enkelt å dele bilder trådløst med smartenheter
 • 45 AF-punkter av krysstypen og verdens raskeste2 autofokus i Live View-modus
 • Enkelt å ta opp sylskarp video i full HD-kvalitet

EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM – nøkkelfunksjoner:

 • Allsidig 18-55 mm zoomområde
 • 61,8 mm lang og vekt på kun 215 gram
 • 4-trinns bildestabilisator
 • STM-autofokus
 • Utmerket bildekvalitet

Fjernkontroll BR-E1 – nøkkelfunksjoner:

 • Bluetooth®-tilkobling
 • 5 m rekkevidde fra alle retninger
 • Lett tilgjengelige kontroller
 • Stillbilde- og filmopptak
 • Fokus- og zoomkontroller


¹ Blant ikke-inntrekkbare 18-55mm pakkeobjektiver for digitale speilreflekskameraer per februar 2017 ifølge Canons undersøkelser.
² Blant digitalkameraer med utskiftbare objektiver og APS-C-sensor med fasedeteksjons-AF på bildeplanet, per 14. februar 2017 basert på Canons undersøkelser. Målt i samsvar med CIPA-kompatible retningslinjer og intern målemetode med et EF-S 18-55 mm f/4-5.6 IS STM-objektiv satt på brennvidde 55mm med 1-punkt AF og senterpunkt valgt, enkeltbilde-AF, Live View, Manuelt program og EV12 (ISO 100 ved romtemperatur).