Canon lanserer Océ Colorado 1640 – den første rull-til-rull-skriveren basert på den nye UVgel-teknologien

Oslo, 8. mars 2017 – Canon, en verdensledende leverandør av bildeløsninger, er stolte over å lansere Océ Colorado 1640, den første 64" rull-til-rull-storformatskriveren som er bygget rundt Canons nye UVgel-teknologi.


UVgel-teknologien er utviklet av Canon og gir uovertruffen produktivitet i tillegg til suveren utskriftskvalitet på et bredt spekter av utskriftsmedier som betyr allsidige bruksmuligheter. Océ Colorado 1640 er utviklet i tråd med ønske fra bransjen om å møte de strenge produksjonskravene virksomheter av alle størrelser krever. Nye Océ Colorado 1640 produserer store volumer med storformat grafikk til de korte produksjonstidene som kundene forventer.

Mark Lawn, Director, Graphic & Communications Group hos Canon Europa sier: “Etterspørselen etter grafiske produkter i storformat blomstrer, og produsenter i den grafiske bransjen ivrer etter å gjøre mer og utnytte vekstmulighetene. Hittil har de imidlertid måttet inngå ulike kompromiss når det gjelder hastighet, kvalitet og medievalg. Med lanseringen av Océ Colorado 1640 med UVgel-teknologi tilbyr Canon en optimal balanse mellom kvalitet, produktivitet, automatisering, bruksområder og driftskostnader. Den nye skriveren redefinerer grensene for rull-til-rull-utskrift og gir kundene mulighet til å utvide virksomheten og finne nye inntektskilder.”

Banebrytende produktivitet
Nye Océ Colorado 1640 skriver ut raskere enn noen annen skriver i dette segmentet og har en topphastighet på 159 m2/t ved utskrift av for eksempel store reklameplakater eller utendørsbannere, noe som gir utskriftsleverandører produktivitet på et helt nytt nivå. Selv ved utskrift av ulike produkter i høyeste kvalitet til bruk innendørs, er utskriftshastigheten på 40 m2/t.

Canons UVgel-blekk fester seg umiddelbart til utskriftsmediet, noe som gir meget kontrollert og presist plasserte punkter med minimal punktstigning. Ved å sørge for at blekkdråpene ikke flyter ut eller blander seg sammen på utskriftsmediet, påføres riktig mengde blekk i hver passering, og resultatet er klare, intense bilder med skrevet ut i ultra høy hastighet.

Et LED-UV-herdesystem, med lav temperatur, representerer den nyeste og beste teknologien for herding av utskrifter. Systemet fungerer uavhengig av skrivervognen og sørger for ensartet UV-herding som bidrar ytterligere til utskriftshastighet og utskriftskvalitet. UVgel-utskriftene er tørre med det samme og klare for etterbehandling eller laminering, noe som er ideelt for virksomheter som håndterer jobber som krever rask levering og produksjon.

Océ Colorado 1640 øker produktiviteten ytterligere med en konfigurasjon med to ruller som gjør det mulig for utskriftsleverandører å veksle mellom to ulike typer og formater av medier på et blunk, noe som gir rask produksjon av blandede produkter.

Førsteklasses kvalitet
Océ Colorado 1640 leverer førsteklasses bildekvalitet og konsekvent resultat utskrift etter utskrift. Den presist plasserte UVgel-blekkdråpen som fester seg umiddelbart, gir skarpe bilder med minimal punktstigning og så å si ingen satellittpartikler, og det stabile og svært presise punktet sikrer overlegen fargejevnhet gjennom hele utskriften.

Canons UVgel-skrivehode er utstyrt med patentert, kontinuerlig dyseovervåking som bruker et akustisk signal til å avdekke og korrigere dyser som ikke fungerer optimalt, Dette sikrer at det ikke oppstår hvite linjer på utskriften. Denne funksjonen gir mulighet for utskrift uten tilsyn og gir også mindre svinn.

Som med alle rull-til-rull-skrivere er nøyaktig mating av utskriftsmediet en viktig faktor for utskriftskvalitet og anvendelsesområder. Skriverens kraftige og robuste rammestivhet og industrikomponenter sikrer stabil mediehåndtering. Systemet bruker også en optisk sensor som overvåker mediematingen kontinuerlig og foretar nødvendige korrigeringer helt automatisk.

Mange bruksområder
Océ Colorado 1640 er velegnet for virksomheter som produserer både innendørs – og utendørsprodukter, som plakater, bannere, skilt, butikkreklame, reklametavler, grafikk til vindusutstilling, klistremerker og skreddersydd veggdekor.

UVgel bruker LED-herdig med lav temperatur. Dette sikrer minimal medieforvrengning og gjør det mulig å skrive ut på langt flere medier, inkludert tynne og varmesensitive medier. UVgel-blekk inneholder heller ikke vann, noe som gjør at utskriftsmediet sveller mindre og den dimensjonale stabiliteten forbedres.

UVgel-blekket gjengir et stort fargeomfang som kan sammenlignes med løsemiddelbasert blekk, men har den miljø- og sikkerhetsmessige profilen til UV- og lateksblekk. UVgel-utskrifter er holdbare, fargeekte og meget motstandsdyktige mot den slitasjen de utsettes for utendørs. Videre er utskriftene uten lukt og skadelige polymerere (VCL – vinylcaprolactam) og tilfredsstiller de strengeste miljøkravene for innendørs bruk.

Raskere avkastning på investeringen
Océ Colorado 1640 er utviklet for å sikre lave samlede driftskostnader med rask avkastning på investeringen. Canons UVgel-teknologi reduserer blekkforbruket med opptil 40 prosent sammenlignet med konkurrerende teknologier, takket være mer effektiv utnyttelse av blekket.

Skriverens funksjoner for automatisering reduserer operatørens betjeningstid med opptil 30 prosent sammenlignet med konkurrerende teknologier, for eksempel takket være et unikt mediesystem med to ruller som gjør at operatøren bruker mindre tid på å legge i medier. Den industrielle designen er konstruert for høyest mulig produktiv oppetid med minimalt med avbrudd til vedlikehold.

Mark Lawn sier avslutningsvis: “Océ Colorado 1640 er en banebrytende nyvinning innen rull-til-rull-utskrift som gir kundene som produserer mindre volumer mulighet til å ta steget opp til ekte produksjonsutskrift til en overkommelig pris og med rask investeringsavkastning. For utskriftleverandører som allerede håndterer store volumer, byr den nye modellen på meget allsidig teknologi med en hyggelig prislapp.” 

“For en rekke virksomheter innen skilt- og grafikkproduksjon representerer UVgel-teknologien en unik mulighet til å utnytte virksomhetens fulle potensial når det gjelder produktivitet og bruksområder, og den gir dem en avansert plattform for lønnsom utvidelse.”

Océ Colorado 1640 presenteres offentlig for første gang i EMEA-regionen på FESPA 2017, Messe Hamburg, 8.-12. mai 2017.