Canon feirer tre utmerkelser fra TIPA Awards 2017

Oslo, 9. mai 2017 — Canon kunngjør i dag tildelingen av tre utmerkelser av TIPA (Technical Image Press Association) – en av verdens ledende bilde- og presseorganisasjoner. Dette er det 23. året på rad Canon har blitt anerkjent av TIPA for sine tekniske innovasjoner.

Beste digitale fullformat speilreflekskamera
EOS 5D Mark IV

Beste standard zoomobjektiv for digitale speilreflekskameraer
EF 24-105mm f/4L IS II USM

Beste videokamera
XC15

To kameraer og et objektiv fra Canon har blitt anerkjent som bransjeledende, med spesifikke akkrediteringer som møter de ulike behovene for stillbilder og videoproduksjon hos profesjonelle og avanserte amatører.

Følgende utmerkelser er tildelt:

–Canon er stolt av anerkjennelsen TIPA har gitt for vår ledende posisjon innen bildeindustrien. Det tydeliggjør vårt engasjement og vår forpliktelse til å fortsette å levere bransjeledende produkter som muliggjør visuell formidling gjennom utvidede opptaksmuligheter. Som TIPA påpeker, er vi opptatt av å kontinuerlig utvikle produkter av høyeste kvalitet for å overgå behovene til våre profesjonelle foto- og videografer, sier Richard Shepherd, Pro Marketing Manager, Consumer Imaging, i Canon Europa.

TIPA-juryen består av redaktører fra 30 av verdens ledende foto- og bildemagasiner fordelt på 15 land og 5 kontinenter. Juryen møtes årlig for å evaluere de nyeste produktene, og vurderer en rekke kriterier som innovasjon, bruk av ledende teknologier, design og generell produktkvalitet når de plukker ut de beste produktene.

For å hedre Canons prisvinnende produkter, kom TIPA-juryen med følgende uttalelser:

Beste digitale fullformat speilreflekskamera: Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 5D Mark IV ble kåret til vinner av prisen for årets “Beste digitale fullformat speilreflekskamera”. Kameraet har 30,4 megapiksler fullformat CMOS-sensor og DIGIC 6+-prosessor som fanger 7 bilder per sekund og 4K 30p-filmer. Med Dual Pixel CMOS AF- teknologien, leverer kameraet svært presis og jevn fokusering med kontinuerlig motivsporing. Kameraet byr på omfattende ISO-innstillinger (50-102,400), som inkluderer 61 AF-punkter med utvidet vertikal dekning, 41 punkter av krysstypen, og en 150 000 pikslers RGB+IR-målesensor. Videofunksjoner inkluderer 4K Motion JPEG-video ved 30p/24p, full HD-opptak tilgjengelig på opptil 60P, HD-opptak tilgjengelig på opptil 120p, og 8,8 megapiksler Frame Grab fra 4K-bilder. Kameraet har også innebygd WiFi/NFC-tilkobling og GPS-funksjonalitet.

Beste standard zoomobjektiv for digitale speilreflekskameraer: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM
Den oppdaterte versjonen av det allsidige zoomobjektivet med konstant blenderåpning, har forbedret optisk konstruksjon som inkluderer 17 elementer i 12 grupper. 4 glassformede (GMo) asfæriske linser gir utmerket oppløsningskraft i tillegg til å øke perifer lysstyrke i hele bildet. Objektivet er støv- og fuktighetsbestandig, har 4-trinns bildestabilisator og 10-bladers rund membran for fremragende bokeh-effekt. AF-hastigheten er høy grunnet indre fokusering, en ring-USM (ultrasonisk motor), høyhastighets CPU og optimaliserte AF-algoritmer. Air Sphere-belegget gir betydelig beskyttelse mot gjenskinn og skygger.

Beste videokamera: Canon XC15
Med sin kompakte konstruksjon, er XC15 designet for profesjonelle videografer og journalister som ønsker et diskret, profesjonelt og håndholdt 4K UHD-videokamera. Videokameraet har XLR-lydtilkoblinger som er ideelt til nyheter og filmopptak ute i felten. Som et “B”- eller “C”-kamera tilbyr det ulike Look-innstillinger for å sikre enkel integrering med både Canon Cinema EOS-, XF- og XA-videokameraer. Videokameraet har avansert 1,0-type CMOS-bildesensor med 12 megapiksler, berøringspanel, 10x vidvinkelzoom (27,3-273 mm, tilsvarende for video). Canon XC15 har optisk bildestabilisator med 3 IS-moduler, separate ringer for manuell fokusering og zoomkontroll, samt avanserte AF-funksjoner med ansiktsgjenkjenning- og sporing.

Flere høyoppløselige bilder kan lastes ned fra www.canon.no/press_centre