Utendørs fotoutstilling åpnes på Carl Berner: Canon har stått for all print

Oslo, 8. mai 2017 – Den 8. mai åpnes fotoutstillingen «Flukt» i parken «Dette er et fint sted» på Carl Berner i Oslo. I utstillingen møter vi menneskene som flyktet i krigens største redningsaksjon vinteren 1942 – 43.

Utstillingen er realisert i et samarbeid mellom fotograf Pål Laukli, Stiftelsen «Dette er et fint sted», Snøhetta og Canon. Canon har bidratt med trykk av fotografiene på hvitlakkerte aluminiums komposittplater og de er produsert i Canons eget produksjonslokale, imageFACTORY.

Carl Fredriksens Transport reddet mer enn 1000 forfulgte mennesker, halvparten jøder, under andre verdenskrig. Denne parken og utstillingen «Flukt» er til minne om redningsaksjonen, menneskene som flyktet for sine liv og deres etterkommere.

Aksjonen ble ledet av Gerd og Alf T. Pettersen, Reidar Larsen og Rolf A. Syversen, sammen med mange gode hjelpere. Flyktningerutens begynnelse var ved stedet der Syversens Gartneri en gang lå. Herfra kjørte to lastebiler over til Sverige hver kveld i seks uker. Skjult på lasteplanene satt opptil førti mennesker.

Gjennom møter med de som overlevde som følge av redningsaksjonen og deres familier formidles de sterke historiene gjennom tekst og bilder i utstillingen.

- Dette er et utrolig spennende prosjekt som vi måtte si ja til. Hvert fotografi representerer en sterk historie, og vi er stolte over å være en bidragsyter, Magnus Blegen, direktør for Professional Print i Canon Norge.

Utstillingen åpnes den 8. mai kl. 18:00 av ordfører Marianne Borgen og er åpen for alle.

Opplev hele historien på fintsted.no.

Nøkkelinfo på print:

  • Fotografiene er printet på hvitlakkerte aluminium komposittplater
  • De er printet i to størrelser: 100x150cm og 1280x180cm
  • Sort/hvit print
  • Skiltmakeren i Semb har produsert rammene

Mer informasjon