Realiser kreative visjoner med nyeste generasjon fullformat speilreflekskamera – Canons etterlengtede Canon EOS 6D Mark II

Oslo, 29. juni 2017 – Canon, en verdensledende leverandør av bildeløsninger, lanserer i dag det etterlengtede EOS 6D Mark II beregnet på entusiastiske amatører og profesjonelle fotografer. EOS 6D Mark II er utstyrt med Canons nyeste teknologier og designet for fotografer som ønsker å ta fotograferingen et steg videre.

EOS 6D Mark II – etterfølgeren til Canons EOS 6D, er et funksjonsrikt fullformatkamera som dekker en rekke ulike motivtyper fra reise- til portrettfotografering. Modellen kan skilte med mange omfattende forbedringer som gir utvidede opptaksmuligheter, bedre kontroll og større fleksibilitet og gjør det dermed enklere å realisere fotovisjonene. I utviklingen av EOS 6D Mark II har Canon lyttet til tilbakemeldinger fra brukerne og gjort det mulig å ta fotograferingen enda et hakk videre. Med ny fullformatsensor, DIGIC 7-prosessor, 45-punkts AF-system og Dual Pixel CMOS AF-teknologi, sikrer EOS 6D Mark II bilder i førsteklasses kvalitet som oppfyller behovene til både profesjonelle fotografer og amatører.

EOS 6D Mark IIs nye 26,2 megapikslers CMOS-sensor gir brukere som har Canons nåværende EOS 6D eller EOS-kameraer med APC-S-sensor, uovertruffen bildekvalitet og forbedret ytelse. Sensorens store dynamiske omfang gir større eksponeringsfrihet som gir deg mulighet til å skyve grensene når du fotograferer i sterkt lys. ISO opptil 40 000 - som kan utvides til ISO 102 400, gir fleksibilitet slik at dokumentarfotografer kan være trygge på at detaljene kommer med, selv på mørkeste natten. Legg til den nyeste DIGIC 7-prosessoren og EOS 6D Mark II har teknologi som gir filer av høy kvalitet direkte fra kameraet. Om du foreviger stjernehimmelen over hagen eller flammende nordlys, har du mulighet til å utvide porteføljen på nye og spennende måter med bilder som imponerer med det lille ekstra.

Med EOS 6D Mark II kan brukerne ta mer kontroll over den kreative visjonen takket være et 45-punkts AF-system som kan tilpasses og har mer presis sporing. En oppgradering til EOS 6D Mark II vil gi deg mulighet til å fange krevende motiver med rask og spontan action, for eksempel et brudepar som vandrer nedover en konfettistrødd midtgang. I tillegg til DIGIC 7s forbedrede bildeprosessering kan EOS 6D Mark II forutsi motivets bevegelse i bildefeltet og reagere raskt. Legg til 6,5 bilder i sekundet og EOS 6D Mark II åpner for et helt nytt spekter av muligheter. EOS 6D Mark IIs nye AF-system har mulighet for å låse fokus på et objekt i bildefeltet, også i svært dårlige lysforhold, noe som er perfekt til portretter i minskende omgivelseslys.

Canons anerkjente Dual Pixel CMOS AF-teknologi gir effektiv følgefokus samt jevnere fokus og kortere fokustider for filmer. Disse funksjonene er et stort fortrinn ved makrofotografering og til produktfotografering med Live View-skjermen.

EOS 6D Mark II er det første EOS- fullformatkameraet med innebygd 5-akset filmstabilisering som utligner effekten av kamerarystelser når du filmer håndholdt eller på farten. På den vribare LCD-berøringsskjermen kan du skifte fokus med et trykk på skjermen og fange motiver fra vanskelige vinkler når du tar bilder fra uvanlige perspektiver eller i en folkemengde.

EOS 6D Mark II er det første kameraet fra Canon som er utstyrt med funksjon for både intervallopptak i 4K og intervalometer for et enda større spekter av opptaksmuligheter. Det er enda enklere å være kreativ, og opptak i opptil 4K-oppløsning er perfekt til filming av strålende detaljerte stjernelandskap. Innbygd intervalometer gir deg optimale muligheter under redigering av tidsintervallopptak.

EOS 6D Mark II har enda smartere tilkoblingsmuligheter med Wi-Fi og Bluetooth1 som sørger for at du alltid kan være tilkoblet. Det gir deg større fleksibilitet når du skal overføre bilder til smartenheter, slik at du enkelt og raskt kan dele arbeidene dine. Du kan også betjene kameraet fra smarttelefonen og ta både stillbilder og film, noe som er en stor fordel for fotografer som foreviger motiver som lett kan blir skremt av bevegelser, for eksempel en sommerfugl. Den innebygde GPS-en holder styr på opptaksstedene, slik at du automatisk kan lage en fortegnelse av stedene der historiene skapes.

EOS 6D Mark II er kameraet for dem som vil ha bilder av høyeste kvalitet for å gi historien liv. Med EOS 6D Mark II kan du fotografere i alle slags lysforhold og konsentrere deg om de kreative sidene av fotograferingen takket være kameraets presisjon og ytelse. EOS 6D Mark II er et kompakt og lett digitalt fullformatkamera. Det er støv- og fuktighetsbestandig og dermed velegnet til fotografering på farten samtidig som du er sikret topp ytelse. Med EOS 6D Mark II kan brukerne jobbe med fotografering på nye og spennende måter, mens pålitelig og høy ytelse åpner for kreativ utfoldelse.

Pris og tilgjengelighet
Canon EOS 6D Mark II vil være tilgjengelig i slutten av juli til en veiledende utsalgspris inkl. mva på NOK 20 279,-.
Batterigrepet BG-E21 vil ha en veiledende utsalgspris på NOK 1919,- inkl. mva.

Flere høyoppløselige bilder kan lastes ned fra www.canon.no/press_centre

BG-E21
Batterigrepet BG-E21 er skreddersydd for EOS 6D Mark II. Det har plass til to batteripakker og er kompatibelt med både LP-E6N- og LP-E6-batteripakker. BG-E21 forbedrer kameraets batteritid og dobler antallet mulige opptak. BG-E21 er utstyrt med lignende knapper som du finner øverst til høyre på EOS 6D Mark II-kamerahuset. Det betyr at kameraet kan betjenes på samme måte når du gjør opptak på høykant, noe som gir optimal ergonomi. Brukerne får også bedre betjening og balanse ved bruk av tyngre objektiver.1Konstant tilkobling mellom smartenheten og kameraet via Bluetooth® må først konfigureres med Canons Camera Connect-app. Stabiliteten på Bluetooth®-tilkoblingen avhenger av smartenhetmodellen og andre miljøfaktorer. Bluetooth®-merket og -logoen er registrerte varemerker som eies av Bluetooth® SIG, Inc. Canon Inc. sin bruk av disse merkene skjer på lisens. Andre varemerker og varemerkenavn tilhører de respektive eierne. Krever Bluetooth® versjon 4 eller senere og iOS 8.4, Android 5.0 eller senere.