Canon-konkurransen New Cosmos of Photography 2018 åpner for bidrag 18. april

Oslo, 10. april 2018 – Canon, en verdensledende leverandør av bildeløsninger, kunngjør i dag at de tar imot bidrag i konkurransen New Cosmos of Photography 2018 (41. utgave) fra 18. april.

Juryen vurderer bidragene (fra juryeringen av Excellence Awards i 2017)

Excellence Award-vinnerne (seks enkeltvinnere og en duo) i konkurransen i 2017

New Cosmos of Photography er åpen for deltakere over hele verden og er Canons kulturprosjekt for å finne, dyrke frem og støtte nye fotografer. Siden lanseringen i 1991 har konkurransen oppfordret deltakerne til å utforske fotografering fra nye og kreative perspektiver. I 2015 ble konkurransen åpnet for digitale bidrag (stillbilder og video) for å fremme moderne fotografiske uttrykk.

Vinnerne av fjorårets Grand Prize var Trond Ansten fra Norge og Benjamin Breitkopf fra Tyskland. De deltok med prosjektet “17 toner hvitt” og er de første europeerne som har fått denne utmerkelsen.

I år er juryen utvidet med dommere fra land utenfor Japan, inkludert Emlia van Lynde, Artistic Director for den nederlandske foto- og videomessen Unseen og Sandra Phillips, Curator Emerita of Photography på San Francisco Museum of Modern Art (SFMoMA).

New Cosmos of Photography oppfordrer deltakerne til å skape originale arbeider som utfordrer grensene for fotografering. Vinnerne får bidragene sine med på utstillinger og i publiserte samlinger, og de legges også ut på nettsidene for New Cosmos of Photography. Så langt har konkurransen mottatt 27 406 bidrag, og flere av bidragsyterne har hatt internasjonal suksess med arbeidene sine. New Cosmos of Photography regnes derfor som et springbrett for nye fotografer.

Årets New Cosmos of Photography er åpen for bidrag fra 18. april til 6. juni 2018. Bedømmelseskomiteen for Excellence Award møtes i juli for å plukke ut 7 Excellence Award-vinnere og 14 Honorable Mention Award-vinnere. I november møtes bedømmelseskomiteen for Grand Prize for å velge ut Grand Prize-vinneren blant de syv Excellence Award-vinnerbidragene.

Grand Prize-vinneren i årets konkurranse får en pengepremie på 1 million japanske yen og et Canon-produkt. Vinneren får i tillegg muligheten til å holde en separatutstilling som er startskuddet for utstillingen av årets vinnerbidrag før neste års New Cosmos of Photography. Canon ønsker å oppmuntre vinnerne av 2018 Excellence Award og Honorable Mention Award til videre kreativitet, og de får derfor pengepremier og muligheten til å vise frem arbeidene sine på årets utstilling av vinnerbidrag.

Du finner mer informasjon om årets New Cosmos of Photography på global.canon/en/newcosmos