Nytt ikonisk objektiv med Canons høyeste oppløsning hittil

Oslo 8. mai 2019 – Den verdensledende objektivprodusenten Canon lanserer i dag den nyeste generasjonen av det ikoniske 85mm f/1.2L-objektivet, RF 85mm F1.2L USM. Objektivet kan skilte med Canons høyeste oppløsning hittil. Den store blenderåpningen og den enestående AF-hastigheten, gjør også objektivet perfekt for portrett- og bryllupsfotografering. I februar kunngjorde Canon at de jobber med seks nye RF-objektiver som skal lanseres i 2019. RF 85mm F1.2L USM er det første objektivet i denne lanseringsrekken. Objektivet, som får mange lovord fra den prisbelønte fotografen og Canon Europe Ambassador Félicia Sisco, vil ta brukere av EF 85mm f/1.2L II USM til et nytt nivå. De seks RF-objektivene leverer imponerende kvalitet og fleksibilitet til alle som jakter på det perfekte bildet.

Canon Europe Ambassador og prisbelønt bryllupsfotograf Félicia Sisco

RF 85mm F1.2L USM

Bilde tatt av Félicia Sisco med Canons EOS R og nye RF 85mm F1.2L USM

Hver detalj i imponerende oppløsning

RF-fatningen som er utviklet for EOS R-systemet, redefinerer foto- og videomulighetene ved å gi brukerne nøyaktig det verktøyet de trenger for å forbedre ferdighetene. Dette gjør at de kan jobbe kreativt helt uten begrensninger. Det nye objektivet er utviklet i tråd med tekniske fremskitt og tilbakemeldinger fra sluttbrukerne. RF 85mm F1.2L USM bruker RF-fatningens avanserte muligheter til å forbedre bildekvaliteten og ikke minst kommunikasjonen mellom objektivet og det speilløse fullformathuset.

Det korte 85mm teleobjektivet har en helt ideell brennvidde for portrettfoto og flatterende perseptiv for ansikter. RF 85mm F1.2L USM er det andre Canon-objektivet, etter EF 35mm f/1.4L II USM, som bruker selskapets unike BR-optikkteknologi til effektiv korrigering av aksialt kromatisk avvik, som ikke kan korrigeres helt ut med tradisjonelle glasslinsekombinasjoner. Resultatet er forbedret oppløsning og skarphet. De asfæriske linseelementene og UD-linseelementene reduserer aberrasjon og gir enestående optisk ytelse for høy bildekvalitet i hvert eneste bilde.

Høy hastighet, høy kvalitet

RF 85MM F1.2L USM er et av Canons mest lyssterke objektiver med autofokus til de speilløse fullformatkameraene. Sammen med den korte telelengden og Dual Pixel CMOS AF gir den lyssterke f/1.2-blenderen grunn dybdeskarphet, flott bokeh og bakgrunnsseparasjon. Objektivblenderen får motivet til å tre frem, mens de ni blenderlamellene gir en fin og myk bakgrunnsuskarphet i bildet som er perfekt til portrettfotografering. Den ultravide blenderåpningen slipper gjennom 50 prosent mer lys enn et f/1.4-objektiv for fotografering i krevende lysforhold – ned til -6EV (EOS R) og -5EV (EOS RP) – slik at du fanger stemningen i hvert øyeblikk.

RF 85mm F1.2L USM er utstyrt med samme ringtype USM-motor som RF 50mm F1.2L USM. Dette sikrer skarp fokus raskt og presist og lar deg følge motivet i bildefeltet. Sammen med en ny mikroprosessor, som benytter en ny CPU og fastvare med høy ytelse, utnytter objektivet EOS R-systemets økte dataoverføring, noe som gir raskere ytelse og AF slik at du kan fange selv de mest flyktige øyeblikkene.

Eksepsjonell betjening og slitestyrke

Canons RF-objektiver har også en kontrollring der du kan programmere TV-, AV-, ISO- og eksponeringsinnstillinger. Dette gir ekstra muligheter for personlig tilpasning, noe som er ideelt for bryllupsfotografer som trenger ulike innstillinger til å fange naturlige, spontane øyeblikk og nøye planlagte komposisjoner. Objektivet er også utstyrt med ring for full manuell fokusering, slik at du når som helst kan fokusere manuelt ved å dreie på ringen – uten å måtte bytte til manuell fokusering. RF 85mm F1.2L USM har samme vanntette forsegling som den ikoniske L-serien. Dette beskytter objektivet i tøffe værforhold når du fotograferer utendørs.

– Som bryllups- og portrettfotograf må jeg kunne stole på verktøyet, slik at jeg kan konsentrere meg om personene jeg fotograferer, og fortelle deres historie. Jeg har brukt Canons ikoniske 85mm 1.2-objektiv i over 20 år på grunn av objektivets hastighet og store blenderåpning som sikrer flotte bilder, også i svakt lys. Dette sier Félicia Sisco, Canon Europe Ambassador og prisbelønt bryllupsfotograf. Hun legger til:

– Nye RF 85mm F1.2L USM er bedre enn jeg kunne forestille meg. Objektivet gir en dybdeskarphet og bokeh som er umulig å oppnå med andre objektiver. Jeg vet allerede at det kommer til å bli fast inventar i utstyrsbagen min. Det separerer motivet fra bakgrunnen og gir et skarpt fokus på øynene til personen som fotograferes. Dette er helt praktfullt. Hvert eneste spesielle øyeblikk fanges opp.

Du kan lese mer om Félicia Siscos erfaring med RF 85mm F1.2L USM ute på location på:
https://www.canon.no/pro/stories/bridal-portraits-rf-85mm-f1-2l-usm/

Du finner mer informasjon om RF 85mm F1.2L USM på:
https://www.canon.no/lenses/rf-85mm-f1-2l-usm/

RF 85mm F1.2L USM – nøkkelfunksjoner:

  • 85mm fastobjektiv med ekstremt høy ytelse
  • 85mm brennvidde gir flatterende perspektiv som er perfekt til portretter
  • Stor blenderåpning på f/1.2 med 9 blenderlameller for suveren ytelse i svakt lys og jevn bakgrunnsuskarphet
  • BR-optikk (Blue Spectrum Refractive) reduserer kromatisk avvik for høyeste bildekvalitet
  • Asfæriske og UD-elementer sikrer høyeste oppløsning i hele bildet
  • USM-motor for jevn, stille fokusering
  • Kontrollring som gir direkte kontroll over Tv/Av/ISO-innstillinger
  • ASC (Air Sphere Coating) hindrer at skygger og gjenskinn forringer bildekvaliteten