OVER 1000 INSTALLERTE UVGEL COLORADO-SKRIVERE

Canon har installert over 1000 rull-til-rull-storformatskrivere i Colorado-serien med UVgel-teknologi hos kunder over hele verden. Siden september 2019 har basen med installerte Colorado 1640- og 1650-skriver samlet hatt en månedlig utskriftsproduksjon på over én million kvadratmeter. Vi opplever rask vekst i antall installerte Colorado-skrivere, og hver installasjon produserer større volumer enn først beregnet. 16 prosent av kundene skriver ut over 25 000 kvadratmeter per år per Colorado-enhet.

Dirk Brouns, direktør for Large Format Graphics hos Océ Technologies, et Canon-selskap

Tilbakemeldingene fra Colorado 1640-brukerne understreker skriverens enorme produktivitet og egnethet til applikasjoner som krever robust grafisk utskrift uten laminering til kortere bruk. Bartosz Swiderski, eieren av Studio Bell, et grafisk byrå i Polen, sier følgende om produksjonskapasiteten til Colorado 1640: «Colorado 1640 er en meget effektiv maskin – utskriftshastigheten på om lag 40 m² i timen er fire ganger raskere enn det vi kunne tilby kundene våre tidligere. Det betyr at utskrift av et veggdekkende prosjekt som før tok fire dager, nå kan produseres på én dag.»

Tidligere i år, på FSPA 2019, lanserte Canon Colorado 1650 som det andre medlemmet i Colorado-familien. Denne modellen har et nytt fleksibelt blekk for kunder som produserer utskrifter som må bøyes, brettes eller foldes, slik som lerreter, tekstilbaserte skilt, for- og bakbelyst grafikk samt overflatedekor som tapet. Utskriftene kan også brukes utendørs til for eksempel bildekor. Colorado 1650 har i tillegg den unike FLXfinish-teknologien som betyr at kunden kan velge mellom blankt og matt uttrykk uten å måtte bytte blekk eller utskriftsmedier, noe som gir enda flere bruksmuligheter.

En av dem som nyter godt av denne teknologien er trykkeriet De Resolutie i Nederland. Jeffrey Vermaat, medeier i De Resolutie, forklarer: «Vi vil ha skrivere der vi kan kombinere ulike materialer, slik at vi kan utvikle nye produkter og konsepter – det er vår styrke. Vi kan skrive ut en blank effekt på matt papir, i farger, og en matt effekt på blanke utskriftsmedier. Dette gir oss mange nye muligheter innen interiørdesign.»

Constantin Serban, direktør for Graphics Technologies hos The Freeman Company (USA) har nettopp utvidet Colorado-parken og har nå ti Colorado 1640-skrivere og ti Colorado 1650. Under PRINTING United 2019-messen, utnevnte Canon The Freeman Company til Leading Customer 2019 med flest installerte Colorado-skrivere i verden.

Dirk Brouns, direktør for Large Format Graphics hos Canon-selskapet Océ Technologies, sier følgende om markedsinteressen for begge modellene: «Vi jobber i et dynamisk marked der behovene er i stadig endring. Vår forsknings- og utviklingsfilosofi går ut på å lytte til og jobbe tett med våre kunder og partnere, og basere nyvinningene våre på reelle behov hos kundene. Etter suksessen med Colorado 1640 så vi ytterligere vekstmuligheter hos kunder som kunne ha nytte av matt finish og et mer fleksibelt blekk. Med både 1640- og 1650-modellene i Colorado-serien, kan vi nå dekke alle behov innen rull-til-rull-utskrift.»

Han sier videre: «Kundene våre høster fordelene av vårt strategiske innovasjonsprogram der vi har fokusert på å utvikle vår egen maskinplattform for storformat, vårt eget unike UVgel-blekk og våre egne skrivehoder. Som en av få digitale skriverprodusenter som faktisk kan gjøre dette, har vi skapt en optimalisert produksjonsteknologi som dekker etterspørselen i markedet på en unik måte.»